Lørdagstest mod Randers FC i Farsø

29. juni 2018 kl. 12:30 af Rasmus Estrup

Græstæppet på Farsø Stadion er underlaget, når Hele Nordjyllands Hold i morgen spiller sommerens tredje testkamp. Randers FC er modstanderen, og kampen fløjtes op kl. 14.00. 

- Det er jo ikke så tit, at Superligahold spiller i Farsø, så jeg håber, at der kommer et fint fremmøde, ligesom der var i mandags, hvor vi spillede i Als. Det er altid rart at være med til at skabe en glædelig event i lokalområdet, siger cheftræner Morten Wieghorst, der skal bruge testkampen på at forberede holdet inden sæsonpremieren mod SønderjyskE 13. juli. 

- Vi er kommet tættere på sæsonstarten, og der vil ikke være lige så hyppige og tidlige udskiftninger, som i vores første testkamp. Vi kommer til at arbejde med vores eget spil - blandt andet med evnen til at opbygge spillet og spille hurtigt, når vi erobrer bolden, siger Morten Wieghorst. 

Følgende 23 spillere er udtaget til lørdagens testkamp:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 24 Nikolaj Lyngø, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 33 Bardhec Bytyqi, samt U/19-ligaspillerne Anders Bærtelsen, Jeppe Pedersen, Mikkel Kaufmann og Oliver Klitten. 

Patrick Kristensen, Marco Ramkilde, Frederik Børsting og Kasper Pedersen er ukampdygtige, mens Edison Flores ikke er vendt retur til Aalborg som følge af VM-deltagelsen med Peru. Han ventes at være tilbage på træningsbanen på Hornevej 16. juli. 

Der er fri entré til opgøret, som sættes i gang kl. 14.00 på Farsø Stadion. Adressen er Jeppe Åkjærsvej 27, 9640 Farsø. 

Ingen Rolim-afklaring

29. juni 2018 kl. 11:06 af Brian Andersen

Offensivspilleren blev hentet til AaB på en etårig lejeaftale fra den brasilianske klub Barra Futebol Clube, og sæsonen før var Yann Rolim udlejet til tyske Karlsruher SC.

- Yann er en dygtig spiller, som vi stadig har interesse i, men i øjeblikket gør både Yann og vi os overvejelser i forhold til, om det er den vej, vi skal gå, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde til aabsport.dk.

Yann Rolim scorede i den forgangne sæson fire mål i 21 officielle kampe for AaB.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Børsting forlænger med AaB til 2022

28. juni 2018 kl. 15:41 af Rasmus Estrup

I dette tv-indslag fra AaB TV kan få den 23-årige AaB-spillers tanker om forlængelsen, fremtiden, barndomsklubben RKG Klarup og tilliden i AaB. 

Få også sportsdirektør Allan Gaardes syn på forlængelsen med spilleren, der allerede nu har spillet 122 kampe for AaB og deltaget ved U/21 EM og OL i Rio for to år siden. 

Tags på denne nyhed

Også Børsting-forlængelse på plads

28. juni 2018 kl. 12:07 af Brian Andersen

Frederik Børsting skiftede til AaB som tiårig fra partnerklubben RKG Klarup, og i den nuværende Superligatrup har 16 ud af 25 spillere spillet ungdomsfodbold i AaB Talent.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Frederik Børsting er en spiller, der på flere måder betyder noget for vores hold og vores trup, og vi er meget glade for, at ”Frede” har sagt ja til at underskrive en ny aftale.

- Med sin uortodokse spillestil kan nogle måske umiddelbart undervurdere Frederiks evner, men det har bare vist sig, at enhver træner finder plads til ham på sit hold, påpeger Allan Gaarde.

- Frederik er pålidelig, fleksibel og målfarlig, og efterhånden har han sin forholdsvis unge alder til trods også oparbejdet en del erfaring fra allerede flere end 120 kampe for AaB samt landskampe inklusive en U/21-EM slutrunde og OL, ligesom hans gode humør og optimistiske sind er en gave til fælleskabet, siger Allan Gaarde.

23-årige Frederik Børsting ser frem til at udvikle sig yderligere i AaB:

- Jeg elsker at være i AaB, og med kontraktforlængelsen får jeg ro til at fortsætte min udvikling og vise klubben, at de har set rigtigt ved at tilbyde mig en ny aftale.

- Vores setup i klubben er suverænt, og vores trup viste i slutningen af sidste sæson at vi sagtens kan være med mod de nuværende top tre-klubber, og det skal vi bygge videre på med det samme i den nye sæson, mener Frederik Børsting.

- Personligt er det en målsætning at bide mig fast på holdet som højre back, selvom vi har stor konkurrence på positionen, men jeg er selvfølgelig også klar, hvis Morten (Wieghorst, AaB’s cheftræner, red.) vælger at placere mig et andet sted på banen, konstaterer Frederik Børsting og tilføjer:

- Jeg håber, vi allerede fra første kamp kan slippe tøjlerne, så vi kan få en god sæsonstart og dermed også give tilbage til vores fantastiske fans, som det altid er en fornøjelse at mærke opbakningen fra.  

Udover sine 28 ungdomslandskampe er Frederik Børsting foreløbig noteret for 122 officielle kampe og 16 scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB ansætter administrerende direktør

27. juni 2018 kl. 16:04 af Brian Andersen

40-årige Thomas Bælum kommer fra et job som direktør i Randstad Danmark og har tidligere haft en karriere som professionel fodboldspiller i blandt andet AaB, som han forlod i december 2003 efter 207 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold.

Thomas Bælum stoppede sin aktive karriere i 2011 og har uddannet sig med en HD i afsætning.

Siden 2011 har Thomas Bælum haft ansættelse hos Randstad Danmark i forskellige stillinger.

Thomas Bælum vil fra 1. august 2018 udgøre direktionen i AaB sammen med sportsdirektør Allan Gaarde.

AaB’s bestyrelsesformand Torben Fristrup udtaler:

- Med ansættelsen af Thomas Bælum, der sammen med Allan Gaarde vil udgøre direktionen i AaB, har vi fået en direktion der sammen med den øvrige ledelse og medarbejdere kan skabe gode resultater og udvikle AaB såvel økonomisk som sportsligt og dermed sikre en positiv fremtid for vores klub.

- Umiddelbart bliver Thomas’ væsentligste opgaver at bidrage til at øge vores sponsorindtægter – herunder synliggørelse af værdien for vores sponsorer, styrke kampoplevelsen på Aalborg Portland Park før, under og efter kampene samt kigge på hvordan vi kan udnytte de digitale muligheder, og hvordan disse kan skabe endnu større værdi for vores sponsorer, siger Torben Fristrup.

Thomas Bælum og Allan Gaarde danner ledergruppe i AaB sammen med salgschef Lars Glinvad og presse- og kommunikationschef Brian Andersen, og Thomas Bælum glæder sig til sin nye udfordring:

- Jeg er for det første stolt af, at AaB har peget på mig som ny administrerende direktør, og jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden.

- Jeg har altid haft et ønske om engang at komme tilbage til sportens verden, og lige præcis som administrerende direktør i AaB er der for mig tale om et drømmejob, da det er den klub, jeg er vokset op med, fortæller Thomas Bælum.

- Overordnet set er det økonomiske fundament på plads, og nu gælder om i samlet flok at højne oplevelsen for tilskuere og fans og højne værdien for vores sponsorer, så vi kan fortsætte med et bæredygtigt AaB og derigennem opfylde vores sportslige målsætninger, slutter Thomas Bælum.

I dag er Thomas Bælum bosiddende i Silkeborg, men han og familien rykker omgående til Aalborg.

Tags på denne nyhed
'