AaB A/S får delvist medhold vedrørende salget af Christian Bassogog

27. juni 2018 kl. 15:07 af Brian Andersen

AaB og Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) har besluttet at håndtere Finanstilsynets politianmeldelse med vedtagelse af bødeforlæg alene vedrørende to forhold i Finanstilsynets politianmeldelse.

For det første anerkender SØIK, at AaB 15. februar 2017 udsendte en lækagemeddelelse rettidigt.

SØIK er imidlertid af den opfattelse, at lækagemeddelelsen ”i det konkrete tilfælde” burde have indeholdt én enkelt yderligere oplysning om den forventede finansielle påvirkning på årets resultat, såfremt et salg af Christian Bassogog blev gennemført.

AaB er uenig i SØIK’s vurdering af, at en sådan spekulativ oplysning burde have været medtaget i lækagemeddelelsen. Der findes efter AaB’s vurdering ikke lovhjemmel til dette i Markedsmisbrugsforordningen. AaB har alene henset til de økonomiske og tidsmæssige omkostninger ved at føre en principiel retssag om dette ene forhold, besluttet at acceptere en bøde på kr. 25.000.-, som er den mindste bøde, der er givet for et forhold som dette i Danmark.

For det andet har AaB accepteret en bøde på kr. 5.000.- vedrørende ubetydelige formelle mangler ved den konkrete insiderliste, der efter omstændighederne skal føres i transfersager. AaB havde allerede over for Finanstilsynet erkendt, at der var mindre for sagen ubetydelige formelle mangler ved den konkrete insiderliste. AaB fastholder, at disse for sagen ubetydelige formelle mangler, burde have været håndteret i dialog mellem AaB og Finanstilsynet, ikke mindst fordi der var tale om en ny EU-forordning, hvis anvendelse var usikker, og fordi der ikke konkret var konstateret, at de ubetydelige formelle mangler på nogen måde havde forstyrret Finanstilsynets tilsynsarbejde. Henset til, at der er tale om en bøde på kun kr. 5.000.-, har AaB valgt ikke at forfølge forholdet yderligere.

SØIK har endeligt besluttet, at der ikke er grundlag for at efterforske Finanstilsynets politianmeldelse af AaB for overtrædelse af pligten til at føre en permanent insiderliste. AaB finder denne beslutning særdeles tilfredsstillende.

SØIK er således ikke enig med Finanstilsynet i, at ”den fulde interne viden” skulle offentliggøres i lækagemeddelelsen. Dette finder AaB ligeledes særdeles tilfredsstillende.

SØIK præciserer endvidere, at det alene ”i det konkrete tilfælde” var et behov for information om den potentielle finansielle betydning for AaB. Denne præcisering er AaB også særdeles tilfreds med, idet omfanget af lækagereglerne med dette bødeforlæg efter AaB’s vurdering ikke udvides generelt for AaB eller andre udstedere på Nasdaq København.

Tags på denne nyhed

AaB TV: 85.908 kr. til Foreningen Grønlandske Børn

27. juni 2018 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

Jores Okore, Bardhec Bytyqi og direktøren for Spar Nord Fonden, Steffen Nørgaard, kunne tirsdag eftermiddag overrække checken på Hele Nordjyllands Håndsrækning til forårets modtager Foreningen Grønlandske Børn. 

Spar Nord Fonden og AaB giver gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning hver især én krone pr. tilskuer til Superligakampe på Aalborg Portland Park. For foråret løb det op i 85.908 kr. til Foreningen Grønlandske Børn. 

Pengene går til, at nogle nordjyske børn med grønlandske rødder kommer på en rejse til Grønland i juli. 

Læs mere om Hele Nordjyllands Håndsrækning her.

Flores og Peru forlader VM med sejr over Australien

26. juni 2018 kl. 18:23 af Rasmus Estrup

Her til eftermiddag var Edison Flores involveret i Perus første sejr ved et VM i 40 år - siden VM i Argentina 1978. Peru besejrede nemlig Australien med 2-0. 

Peru havde inden kampen ingen mulighed for at gå videre fra gruppen, mens Australien omvendt havde mulighed for avancement med en sejr, såfremt Danmark også tabte til Frankrig. 

Et peruviansk hold, der for tredje VM-kamp i streg havde AaB's Edison Flores i startopstilling, var i indledningen ikke meget på bolden, men på Perus første afslutning i kampen bragte André Carillo peruvianerne foran 1-0 i 18. minut, da han på Paolo Guerreros oplæg flugtede læderet ind i netmaskerne ved fjerneste stolpe. 

Fem minutter efter pausen slukkede Paolo Guerrero Australiens håb endeligt, da han satte 2-0-scoringen ind. 

Edison Flores fik for anden kamp i streg ved slutrunden fuld spilletid, og AaB-spilleren er nu noteret for 33 landskampe for hjemlandet, der kan forlade Rusland med en sejr i bagagen og en tredjeplads i puljen med tre point.

Det er to point færre end Danmark, der med uafgjort mod Frankrig selv gjorde arbejdet færdigt og kvalificerede sig til ottendedelsfinalen. Frankrig ender på førstepladsen i puljen med syv point, mens Australien snupper fjerdepladsen med et enkelt point. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af Hobro I.K.-AaB

26. juni 2018 kl. 07:12 af Rasmus Estrup

I ovenstående video kan du se sammendrag af testkampen mod Hobro I.K. og få reaktioner fra Jores Okore, målscorer Kasper Kusk og cheftræner Morten Wieghorst. 

Testkampen, der blev spillet i partnerklubben Boldklubben Viking - Als Boldklub, endte trods AaB-dominans 1-1. Tidligt i anden halvleg bragte Kasper Kusk de bolsjestribede i front efter en omstilling.

Men til allersidst kunne Edgar Babayan afdrible AaB's defensiv og gøre det til slutresultatet 1-1. 

Tags på denne nyhed

AaB smed testsejr i sidste minut

25. juni 2018 kl. 20:55 af Brian Andersen

Resultatet syntes i den grad misvisende, men AaB kan kun klandre sig selv for ikke at vinde dagens duel komfortabelt.

AaB satte sig med det samme på kampen, og der var forsøg fra både Oliver Abildgaard, Pavol Safranko, Kasper Kusk og Bardhec Bytyqi, inden en stor mulighed opstod i det 20. minut, hvor Kristoffer Pallesen med en perfekt bold fandt Jakob Blåbjerg ved den bageste stolpe, men hovedstødet fra Blåbjerg gik få centimeter forbi modsatte stang hos en ellers prisgivet Jesper Rask i Hobro-målet.

Sidste sæsons Superligatopscorer Pål Alexander Kirkevold havde et par sporadiske forsøg for Hobro-mandskabet, mens Kasper Risgård efter 33 minutter tvang Jesper Rask til en god redning.

AaB fortsatte med at true, men kun i få tilfælde blev det for alvor farligt – eksempelvis da Oliver Abildgaard tre minutter før pausen headede en hjørnesparksbold forbi stolpen.

Hobro begyndte mere optimistisk i anden halvleg, men snart blev kampbilledet det samme som i første, og det fortjente føringsmål kom i det 58. minut, hvor en ellers på dagen ikke særlig synlig Jannik Pohl sørgede for et flot forarbejde til en til gengæld velspillende Kasper Kusk, der udnyttede muligheden med en for Kusk flad signaturafslutning med indersiden.

AaB var i fuldstændig kontrol og burde have fordoblet føringen, da Kristoffer Pallesen efter 70 minutter sendte en præcis bold ind i panden på Pavol Safranko, der desværre headede forbi mål.

Stadig styrede AaB begivenhederne, og en udligning var på intet tidspunkt under opsejling, før Edgar Babayan i sidste minut pludselig fik oceaner af plads til at spadsere igennem AaB-defensiven og afdrible AaB-keeper Jacob Rinne, inden bolden blev skubbet over stregen til slutfacit 1-1.

Næste opgave og næstsidste testkamp for AaB er opgøret på lørdag på Farsø Stadion mod Randers FC.

Matchfacts – testkamp på Als Stadion
AaB-Hobro I.K.  1-1 (0-0)
58. min 1-0 Kasper Kusk, 90. min 1-1 Edgar Babayan.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Jakob Blåbjerg, Bardhec Bytyqi (86: Nikolaj Lyngø), Kasper Kusk (74: Jeppe Pedersen), Oliver Abildgaard (66: Rasmus Würtz), Filip Lesniak (66: Magnus Christensen), Kasper Risgård (66: Oliver Klitten), Pavol Safranko, Jannik Pohl (66: Mikkel Kaufmann).

Tags på denne nyhed