AaB TV: Fireårig aftale til Wessam Abou Ali

8. februar 2018 kl. 18:11 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Vidste du...om Silkeborg I.F. og AaB

8. februar 2018 kl. 16:14

Vidste du således at…

- Det er Superligakamp nr. 72 mellem Silkeborg I.F. og AaB. Statistikken siger 25 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 99-92 set med AaB’s øjne.

- AaB tager hul på Alka Superligaens forårssæson præcis to måneder efter afslutningen på efterårssæsonen. Dermed indeholder indeværende sæson den hidtil korteste vinterpause i Alka Superligaens historie.

- AaB har de senere år haft det svært mod Silkeborg I.F., når kampen har været afviklet i Silkeborg. Ud af AaB’s 10 seneste Superligakampe i Silkeborg er det kun endt med sejr i et tilfælde, hvorimod de øvrige kampe er endt med fire uafgjorte og fem nederlag.

- Såfremt AaB formår at score mod Silkeborg I.F., vil det være AaB’s scoring nr. 100 mod Silkeborg I.F. i Superligaen. De 99 tidligere scoringer er fordelt på 47 spillere, med Peter Rasmussen som topscorer med otte mål, samt et enkelt selvmål.

- Ud af de 71 tidligere Superligakampe mod Silkeborg I.F. har AaB scoret først i 33 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 29 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 19 nederlag.

- Knap 13 pct. af de foregående 71 Superligakampe mellem Silkeborg IF og AaB er endt helt uden scoringer, senest opgøret i Silkeborg i april 2017. På trods heraf er der gennemsnitligt scoret 2,69 mål pr. kamp eller gennemsnitligt 3,08 mål i de kampe, hvor der scores.

- AaB har vundet de tre seneste Superliga-udekampe mod Hobro, FC Helsingør og Lyngby. Hvis det også bliver til sejr mod Silkeborg I.F., vil det være første gang siden april-maj 2014, at AaB vinder fire Superliga-udekampe i træk.

- Med kampstart den 10. februar er kampen mod Silkeborg I.F. suverænt AaB’s tidligste sæsonåbning på foråret. Det har dog altid kastet point af sig, når AaB har spillet Superligakamp i februar, idet de fem tidligere tilfælde er endt med to uafgjorte og tre sejre, senest mod… Silkeborg I.F. i 2017.

- I den nuværende AaB-trup er Rasmus Würtz (3 mål), Jakob Blåbjerg (2), Kasper Pedersen (2), Jannik Pohl (1) og Patrick Kristensen (1) alle tidligere scoret for AaB mod Silkeborg I.F.

- Kasper Kusk kan spille sin første Superligakamp for AaB siden den 18. maj 2014, hvor det blev til en sejr på 1-0 mod AGF. Det vil blive hans ottende Superligakamp mod Silkeborg I.F., og han har endnu sin første scoring til gode mod midtjyderne.

- Lørdagsudekampe i Superligaen har været en god kampdag for AaB i de senere år, hvor det siden 2014 kun er blevet til et enkelt nederlag, hvilket skete mod FC Vestsjælland i april 2015. Ellers har lørdag på udebane betydet point i de resterende 12 kampe med seks sejre og seks uafgjorte som resultat.

- Michael Johansen dømmer sin 25. Superligakamp med deltagelse af AaB. Pudsigt nok har ingen af de 24 forudgående kampe været med Silkeborg I.F. som modstander.

- Anfører Rasmus Würtz kan spille sin Superligakamp nr. 425, hvoraf hovedparten (392) har været for AaB.

- Du kan støtte AaB til kampen på JYSK Park i Silkeborg, læs mere om hvordan via dette link

Statistisk kilde: danskfodbold.com

Tags på denne nyhed

AaB og Wessam Abou Ali indgår fireårig aftale

8. februar 2018 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Gennem vinteropstarten har Wessam Abou Ali trænet med Alka Superligatruppen, og han fortsætter nu som en fast del af AaB’s førsteholdstrup frem til udgangen af 2021.

- Wessam har vist sig godt frem til både træning og kamp i opstartsfasen. Blandt andet med to scoringer i testkampen mod Shonan Bellmare. Han er en spændende spiller, som nu skal vænne sig til seniorfodbold, udtaler AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

- Det særlige ved Wessam er, at han er en dygtig målscorer med gode individuelle færdigheder, som skiller sig ud fra mængden. Han har i flere år været toneangivende på vores ungdomshold og bærer anførerbindet på U/19-ligaholdet, hvor han i efteråret scorede ni mål i U/19 Ligaen. De offensive kvaliteter han besidder, håber vi, at han kan udvikle yderligere, siger Allan Gaarde.

- Derudover glæder vi os over, at det endnu en gang er lykkedes AaB’s talentafdeling at udvikle spillere til førsteholdstruppen, siger sportsdirektøren med henvisning til, at 16 ud af 25 spillere - altså 64 procent - i den nuværende Superligatrup har spillet ungdomsfodbold i AaB. 

Wessam Abou Ali, der har palæstinensiske rødder, er født og opvokset i Aalborg-bydelen Gug. Han skiftede til AaB fra samarbejdsklubben B52/AFC (B52 Aalborg Fodbold Club) som U/11-spiller.

- At blive professionel fodboldspiller og en fast del af AaB-truppen er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Siden jeg var helt lille, har jeg vist stor dedikation til fodbolden, og jeg har selvtrænet meget, så det er fantastisk, at jeg nu har fået en professionel kontrakt med AaB, siger Wessam Abou Ali.

- AaB har altid vist mig stor tillid, og med denne fireårige aftale viser klubben, at den stoler på mig som spiller og som person. Det er jeg taknemmelig for, og jeg glæder mig til at give igen til klubben, siger Wessam Abou Ali.

Wessam Abou Ali har hidtil optrådt syv gange på de danske ungdomslandshold. Tre gange for U/17-landsholdet og fire gange for U/18-landsholdet.

Tags på denne nyhed

Fredag starter nordjysk talentsamarbejde på AaB

7. februar 2018 kl. 16:40

Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde (FNF), der i november blev skabt af AaB, Hjørring I.F. og Hobro I.K. for at imødekomme DBU's ønske om at styrke talentudviklingen i Danmark., har nu topcentrene i de tre byer klar.

Fredag 9. februar starter træningen således op i Aalborg og Hjørring, mens første træning i Hobro allerede fandt sted fredag d. 2. februar.

For spillerne tilknyttet topcenteret i Aalborg vil træningen foregå på fredage fra kl. 16.45-18.00 på AaB’s anlæg på Hornevej 2.

Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde er et samarbejde om talentudvikling for drengespillere fra U/10 til U/12. Med topcentrene får udvalgte spillere fra partnerklubberne af FNF mulighed for hver uge at blive trænet på et topcenter af trænere fra AaB, Hjørring I.F. og Hobro I.K. 

- Lige siden tildelingen af de tre topcentre har vi været i dialog med alle klubber i hele Nordjylland omkring topcenterprojektet. Cirka 75 partnerklubber har allerede har stemplet ind i projektet, og vi føler, at vi allerede nu står rustet til at skabe nogle gode rammer omkring topcentrene. Vi har som mål at dække hele Nordjylland, så vi er endnu ikke helt på plads – men vi håber og forventer, at vi i opstarten kan vise alt det, vi så længe har talt om, udtaler talentchef i AaB, Anders Damgaard.

Talentskolerne fortsætter som Talent- og Teknikskolen

For spillere i partnerklubber, der ikke er en del af topcentertræningen, vil der fortsat være talentskoletræning. Dette komme fremadrettet til at foregå i Talent- og Teknikskolerne, som er spredt over hele Nordjylland. Træningen i Talent- og Teknikskolerne starter op i midten af marts, og tilmelding til disse skal foregå gennem ens egen klub.

- Herudover starter vi blandt andet også en FNF-øvelsesdatabase samt laver forslag til træningsplaner i håb om fremadrettet at kunne inspirere trænere i de nordjyske klubber, udtaler koordinator for FNF og T+træner i AaB, Mathias Krogh.

Unikt samarbejde mellem tre konkurrenter

Indtil videre har samarbejdet mellem AaB, Hobro I.K. og Hjørring I.F. fungeret efter hensigten.

- Det er dejligt at opleve, at alle tre klubber har villet arbejde sammen om at udvikle talenterne i Nordjylland og give endnu mere inspiration til partnerklubberne til gavn for de enkelte spillere og dansk fodbold, siger talentchef Anders Damgaard og fortsætter:

- Jeg vil gerne opfordre de klubber, der endnu ikke har taget imod invitationen om at være partnerklub til at skynde sig at melde tilbage, så de er sikre på, at deres talentfulde drenge får muligheden for at være med på enten topcentre eller Talent- og Teknikskolen, slutter han.

Har man spørgsmål vedrørende topcentrene, Talent- og Teknikskolen  eller en partnerklubaftale, kan man tage kontakt til T+ træner Mathias Krogh mak@aab-as.dk, FF-træner Lars Lunde ll@aab-as.dk eller FF-træner Theis Larsen tl@aab-as.dk.

Tags på denne nyhed

Sportspsykologisk oplæg for forældre i partnerklubber

7. februar 2018 kl. 13:05 af Rasmus Estrup

Fremmødet var stort, da sportspsykologisk konsulent Martin Langagergaard holdt oplæg for forældre i AaB’s partnerklubber, om hvordan man bedst muligt støtter sit barn på det mentale område.

Oplægget er et led i skabe mere og bedre forældreuddannelse for fodboldspillere i Nordjylland, som AaB og Martin Langagergaard tror, kan være fremmende for regionens sportsudøvere.

Martin Langagergaard, der også er tilkoblet AaB’s Superligatrup, kom blandt andet ind på, at det kræver opbakning hjemmefra at lykkes som sportsudøver - og støtten skal være der uanset præstationer. Derudover rundede han også vigtigheden af, at børnene også kobler fra deres sportsfokus, så hele tilværelsen ikke bliver professionaliseret i en tidlig alder.

11 anbefalinger fra Martin Langagergaard kan læses her:

 1. Der er mange valg - og fravalg. Støt dit barn og synliggør mulige konsekvenser af forskellige valg.
 2. Sport er fyldt med følelser, men husk at relationen til dit barn varer livet ud - også når lyset slukkes på sportens scene.
 3. Støt op om den daglige planlægning - men husk at målet er selvstændighed og ansvarlighed. Gå ikke uden om konflikterne.
 4. Tal med andre forældre - også modstandernes. De er ikke fjender.
 5. Dyrk rollen som forældresupporter med positiv stil.
 6. Tag udgangspunkt i relationen til dit barn - lad trænerne tage sig af præstationen.
 7. Afstem forventninger med dit barn. Hvad forventer du af mig? Hvad forventer jeg af dig?
 8. Spørg til og fremhæv den indre motivation.
 9. Dit barn er også bare et barn - de udvikler sig også, når de ikke dyrker sport.
 10. Lad trænerne gøre deres arbejde - og støt dit barn i at have dialog med trænerne.
 11. Respekter dommere, ledere og officials - husk på at du er rollemodel.
Tags på denne nyhed