AaB og Wessam Abou Ali indgår fireårig aftale

8. februar 2018 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Gennem vinteropstarten har Wessam Abou Ali trænet med Alka Superligatruppen, og han fortsætter nu som en fast del af AaB’s førsteholdstrup frem til udgangen af 2021.

- Wessam har vist sig godt frem til både træning og kamp i opstartsfasen. Blandt andet med to scoringer i testkampen mod Shonan Bellmare. Han er en spændende spiller, som nu skal vænne sig til seniorfodbold, udtaler AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

- Det særlige ved Wessam er, at han er en dygtig målscorer med gode individuelle færdigheder, som skiller sig ud fra mængden. Han har i flere år været toneangivende på vores ungdomshold og bærer anførerbindet på U/19-ligaholdet, hvor han i efteråret scorede ni mål i U/19 Ligaen. De offensive kvaliteter han besidder, håber vi, at han kan udvikle yderligere, siger Allan Gaarde.

- Derudover glæder vi os over, at det endnu en gang er lykkedes AaB’s talentafdeling at udvikle spillere til førsteholdstruppen, siger sportsdirektøren med henvisning til, at 16 ud af 25 spillere - altså 64 procent - i den nuværende Superligatrup har spillet ungdomsfodbold i AaB. 

Wessam Abou Ali, der har palæstinensiske rødder, er født og opvokset i Aalborg-bydelen Gug. Han skiftede til AaB fra samarbejdsklubben B52/AFC (B52 Aalborg Fodbold Club) som U/11-spiller.

- At blive professionel fodboldspiller og en fast del af AaB-truppen er en drengedrøm, der går i opfyldelse. Siden jeg var helt lille, har jeg vist stor dedikation til fodbolden, og jeg har selvtrænet meget, så det er fantastisk, at jeg nu har fået en professionel kontrakt med AaB, siger Wessam Abou Ali.

- AaB har altid vist mig stor tillid, og med denne fireårige aftale viser klubben, at den stoler på mig som spiller og som person. Det er jeg taknemmelig for, og jeg glæder mig til at give igen til klubben, siger Wessam Abou Ali.

Wessam Abou Ali har hidtil optrådt syv gange på de danske ungdomslandshold. Tre gange for U/17-landsholdet og fire gange for U/18-landsholdet.

Tags på denne nyhed

Fredag starter nordjysk talentsamarbejde på AaB

7. februar 2018 kl. 16:40

Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde (FNF), der i november blev skabt af AaB, Hjørring I.F. og Hobro I.K. for at imødekomme DBU's ønske om at styrke talentudviklingen i Danmark., har nu topcentrene i de tre byer klar.

Fredag 9. februar starter træningen således op i Aalborg og Hjørring, mens første træning i Hobro allerede fandt sted fredag d. 2. februar.

For spillerne tilknyttet topcenteret i Aalborg vil træningen foregå på fredage fra kl. 16.45-18.00 på AaB’s anlæg på Hornevej 2.

Fælles Nordjysk Fodboldsamarbejde er et samarbejde om talentudvikling for drengespillere fra U/10 til U/12. Med topcentrene får udvalgte spillere fra partnerklubberne af FNF mulighed for hver uge at blive trænet på et topcenter af trænere fra AaB, Hjørring I.F. og Hobro I.K. 

- Lige siden tildelingen af de tre topcentre har vi været i dialog med alle klubber i hele Nordjylland omkring topcenterprojektet. Cirka 75 partnerklubber har allerede har stemplet ind i projektet, og vi føler, at vi allerede nu står rustet til at skabe nogle gode rammer omkring topcentrene. Vi har som mål at dække hele Nordjylland, så vi er endnu ikke helt på plads – men vi håber og forventer, at vi i opstarten kan vise alt det, vi så længe har talt om, udtaler talentchef i AaB, Anders Damgaard.

Talentskolerne fortsætter som Talent- og Teknikskolen

For spillere i partnerklubber, der ikke er en del af topcentertræningen, vil der fortsat være talentskoletræning. Dette komme fremadrettet til at foregå i Talent- og Teknikskolerne, som er spredt over hele Nordjylland. Træningen i Talent- og Teknikskolerne starter op i midten af marts, og tilmelding til disse skal foregå gennem ens egen klub.

- Herudover starter vi blandt andet også en FNF-øvelsesdatabase samt laver forslag til træningsplaner i håb om fremadrettet at kunne inspirere trænere i de nordjyske klubber, udtaler koordinator for FNF og T+træner i AaB, Mathias Krogh.

Unikt samarbejde mellem tre konkurrenter

Indtil videre har samarbejdet mellem AaB, Hobro I.K. og Hjørring I.F. fungeret efter hensigten.

- Det er dejligt at opleve, at alle tre klubber har villet arbejde sammen om at udvikle talenterne i Nordjylland og give endnu mere inspiration til partnerklubberne til gavn for de enkelte spillere og dansk fodbold, siger talentchef Anders Damgaard og fortsætter:

- Jeg vil gerne opfordre de klubber, der endnu ikke har taget imod invitationen om at være partnerklub til at skynde sig at melde tilbage, så de er sikre på, at deres talentfulde drenge får muligheden for at være med på enten topcentre eller Talent- og Teknikskolen, slutter han.

Har man spørgsmål vedrørende topcentrene, Talent- og Teknikskolen  eller en partnerklubaftale, kan man tage kontakt til T+ træner Mathias Krogh mak@aab-as.dk, FF-træner Lars Lunde ll@aab-as.dk eller FF-træner Theis Larsen tl@aab-as.dk.

Tags på denne nyhed

Sportspsykologisk oplæg for forældre i partnerklubber

7. februar 2018 kl. 13:05 af Rasmus Estrup

Fremmødet var stort, da sportspsykologisk konsulent Martin Langagergaard holdt oplæg for forældre i AaB’s partnerklubber, om hvordan man bedst muligt støtter sit barn på det mentale område.

Oplægget er et led i skabe mere og bedre forældreuddannelse for fodboldspillere i Nordjylland, som AaB og Martin Langagergaard tror, kan være fremmende for regionens sportsudøvere.

Martin Langagergaard, der også er tilkoblet AaB’s Superligatrup, kom blandt andet ind på, at det kræver opbakning hjemmefra at lykkes som sportsudøver - og støtten skal være der uanset præstationer. Derudover rundede han også vigtigheden af, at børnene også kobler fra deres sportsfokus, så hele tilværelsen ikke bliver professionaliseret i en tidlig alder.

11 anbefalinger fra Martin Langagergaard kan læses her:

 1. Der er mange valg - og fravalg. Støt dit barn og synliggør mulige konsekvenser af forskellige valg.
 2. Sport er fyldt med følelser, men husk at relationen til dit barn varer livet ud - også når lyset slukkes på sportens scene.
 3. Støt op om den daglige planlægning - men husk at målet er selvstændighed og ansvarlighed. Gå ikke uden om konflikterne.
 4. Tal med andre forældre - også modstandernes. De er ikke fjender.
 5. Dyrk rollen som forældresupporter med positiv stil.
 6. Tag udgangspunkt i relationen til dit barn - lad trænerne tage sig af præstationen.
 7. Afstem forventninger med dit barn. Hvad forventer du af mig? Hvad forventer jeg af dig?
 8. Spørg til og fremhæv den indre motivation.
 9. Dit barn er også bare et barn - de udvikler sig også, når de ikke dyrker sport.
 10. Lad trænerne gøre deres arbejde - og støt dit barn i at have dialog med trænerne.
 11. Respekter dommere, ledere og officials - husk på at du er rollemodel.
Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på Silkeborg I.F.-AaB

7. februar 2018 kl. 10:50 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Stadig muligt at købe sæsonkort

6. februar 2018 kl. 08:05

Starten på foråret i Alka Superligaen lige rundt om hjørnet, og har du endnu ikke sikret dig fast plads til AaB's hjemmekampe på Aalborg Portland Park kan du stadig nå at slå til.

 

Fodbolden ruller snart igen. AaB's første Alka Superligakamp spilles på lørdag 10. februar ude mod Silkeborg I.F., og første hjemmekamp på Aalborg Portland Park spilles 18. februar kl. 18.00, hvor Brøndby I.F. kommer på besøg. 

Du kan sikre dig billetter til den kamp - og alle forårets øvrige hjemmekampe i Alka Superligaen med et halvsæsonkort. 

Med et halvsæsonkort i hånden er du sikret en fast siddeplads eller ståplads til minimum otte hjemmekampe - og muligvis flere - inklusiv alle hjemmekampe i forårets slutspil, ligesom der naturligvis også er adgang til eventuelle hjemmekampe i DBU Pokalen. 

Fordele som sæsonkortholder

Med et halvsæsonkort i hånden til foråret 2018 får du følgende fordele:

- Gratis adgang til hjemmekampe i DBU Pokalen

- En loyalitetsdag for sæsonkortholdere

- Spar 10% på fornyelse af sæsonkortet til sæson 2018/19

- Betal dit kort over op til seks rater

 

Priser

Ståpladser:

Barn: 249 kr.

Pensionist: 299 kr.

Voksen: 449 kr.

 

Siddepladser:

Barn: 299 kr.

Pensionist: 499 kr.

Voksen: 649 kr.

Sæsonkort til børn gælder fra alderen 6 år til og med alderen 14 år. 

Børn til og med 5 år har gratis adgang. Bemærk dog, at barnet på siddepladser skal sidde på skødet af en voksen.

 

Tags på denne nyhed
'