Det er advarslen i fredag aftens sejr mod OB, der har udløst en spilledags karantæne til Oliver Abildgaard.

Ligeledes har Jores Okore karantæne, når AaB møder Randers FC på Aalborg Portland Park 8., 9., 10. eller 11. februar 2019.

16. december 2018 kl. 12:48 af Rasmus Estrup

Har du endnu ikke købt julegave til en AaB-fan? Så kan du købe gavekort til et sæsonkortabonnement og give dine nærmeste oplevelser for livet.

Du kan købe gavekort i mange forskellige prisklasser eller selv bestemme beløbet på gavekortet, så det passer præcis til den gave, du ønsker at give.

Med et sæsonkortabonnement er der fri entré til alle AaB’s hjemmekampe i både Superligaen og DBU Pokalen, og desuden følger en række fordele for sæsonkortholdere.

Abonnementet har en bindingsperiode på seks måneder, hvorefter abonnementet er aktivt, indtil man afmelder sig.

Køb et gavekort til et sæsonkortabonnement i dag.

AaB TV: Sammendrag af OB-AaB

15. december 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

I videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af AaB's sejr på 2-1 på udebane over OB fredag aften.

AaB fik bolden i nettet efter ni minutter, men Tom van Weerts straffesparksscoring blev underkendt af dommeren.

Første halvleg bød desuden blandt andet på en stor chance til Lucas Andersen, et flot skud af Tom van Weert, der tvang en stor redning ud af Sten Michael Grytebust, og flere gode redninger af Jacob Rinne, inden Nicklas Helenius på et straffespark lige inden pausen bragte OB foran 1-0.

Efter pausen fik AaB vendt rundt på stillingen. Kasper Kusk udlignede til 1-1 efter 57 minutter og ti minutter før tid scorede Kasper Pedersen sejrsmålet efter et hjørnespark fra Kasper Kusk. Sidstnævnte scoring blev først annulleret men siden godkendt, og dermed tog AaB en sejr i årets sidste kamp.

AaB ender året med stærk udesejr

14. december 2018 kl. 20:56 af Rasmus Estrup

Fredag aften vandt AaB 2-1 på udebane over OB efter at have været bagud 1-0 ved pausen. AaB fik en straffesparksscoring annulleret i kampens indledning, og Nicklas Helenius scorede på straffespark lige inden pausen. I anden halvleg scorede Kasper Kusk og Kasper Pedersen for Hele Nordjyllands Hold, der nu indtager fjerdepladsen i Superligaen.

AaB havde fra kampens indledning svært ved at få spillet til at flyde, og derfor var det OB, der sad mest på spillet i de første minutter. Men efter otte minutter fik AaB lidt bedre gang i spillet. Lucas Andersen driblede ind i feltet fra kanten og blev hægtet, hvorfor dommer Michael Johansen pegede på pletten og dømte straffespark til AaB.

Tom van Weert gik til bolden og sparkede læderet i nettet. Men målet blev annulleret. Tilsyneladende fordi øvrige AaB-spillere blev dømt for at være inde i feltet, før der blev sparket eller fordi Tom van Weert blev dømt for at stoppe op i tilløbet. Den opsigtsvækkende og tvivlsomme kendelse endte endvidere med et frispark til OB i eget felt.

Midt i første halvleg måtte Jacob Rinne for første gang vise sine gribekundskaber. OB tog kantfrispark kort, og det gav mulighed for et fladt indlæg til Ryan Johnson Laursen, der sparkede højt mod nærmeste stolpe, men den svenske målmand reddede sikkert kuglen.

Efter 25 minutter var Jacob Rinne igen på plads for nordjyderne. OB spillede sig igennem AaB-forsvaret, og en bold fra Casper Nielsen gav Nicklas Helenius en stor målchance på kanten af det lille felt. Jacob Rinne fór dog ud mod ham, lukkede vinklen flot af og leverede en stærk blokade.

Kort efter fik AaB en god omstillingsmulighed, hvor Lucas Andersen drev bolden frem over en banehalvdel, inden han fra små tyve meter sparkede bolden forbi mål.

Efter 32 minutter forsøgte OB's Bashkim Kadrii sig med en afslutning fra distancen. En afslutning, der sendte bolden et par meter forbi AaB-målet.

Med lidt under ti minutter til pausen var AaB tæt på et føringsmål. Tom van Weert samlede en andenbold op efter fint AaB-opspil, og fra kanten af feltet sparkede hollænderen flot mod fjerneste krog, men Sten Grytebust leverede en pragtredning i målet.

Det følgende hjørnespark blev sendt mod Oliver Abildgaard ved bagerste stang, men den høje U/21-landsholdsspiller headede over mål.

Med fem minutter til pausen fik Nicklas Helenius en stikning, men Mathias Ross og Jacob Rinne fik i fællesskab holdt angriberen fra en afslutning. OB'erne appelerede i sekvensen for et straffespark begået af Mathias Ross mod Nicklas Helenius, men Michael Johansens fløjte var tavs.

Efter 41 minutter fik Lucas Andersen en kæmpechance efter rigtig godt AaB-spil. Philipp Ochs sendte bolden ind mod feltet, hvor Tom van Weert lagde bolden af til Kasper Kusk, der afsluttede. Afslutningen blev blokeret op i luften og faldt ned til en helt fri Lucas Andersen tæt på målfeltet, men AaB-angriberen sparkede bolden forbi mål.

I andet minut af første halvlegs tillægstid begik Oliver Abildgaard et straffespark på Troels Kløve. Nicklas Helenius sparkede bolden helt op i krogen uden chance for Jacob Rinne, som ellers sprang til den rigtige side, og så kunne OB gå til pause foran 1-0.

AaB kom stærkt ud til anden halvleg, og efter 52 minutter var AaB igen farlige. Kasper Kusk førte bolden frem langs linjen i højre side og lagde et fladt indlæg på tværs, hvor Oliver Abildgaard dukkede op og sparkede bolden op mod nettaget, men igen leverede Sten Grytebust en stærk redning på stregen.

Minuttet senere var AaB tæt på endnu en scoring. Et indlæg blev slået ind tæt under mål og blev afrettet af en OB-spiller, hvorfor læderet fortsatte mod bagerste stang, men Tom van Weert kunne desværre ikke nå læderet.

Efter 56 minutter udlignede AaB. Tom van Weert lagde bolden til rette for Kasper Kusk, som fra linjen til straffesparksfeltet køligt sparkede bolden fladt ind ved fjerneste stolpe. 1-1 og Kasper Kusks tredje mål i de seneste tre kampe.

Med en halv time tilbage fik Nicklas Helenius testet Jacob Rinne igen. Denne gang med et hovedstød mod roden af nærmeste opstander, men svenskeren kunne i fuld længde lige akkurat få fat i bolden.

De næste mange minutter var uden store målchancer, men mod det sidste kvarter pressede AaB på igen. Først var Philipp Ochs nærgående med et forsøg mod bagerste stolpe fra en spids vinkel.

Efter 79 minutter scorede Hele Nordjyllands Hold til 2-1. Kasper Kusk slog et hjørnespark tæt mod mål. Sten Grytebust gik fejl af bolden, som han kun fik det yderste af handskerne på. Bolden fortsatte derfor til bagerste stolpe, hvor Kasper Pedersen dirigerede bolden i mål til en nordjysk føring.

Efter 83 minutter var OB tæt på en udligning. Igen fik Nicklas Helenius en god mulighed, men igen leverede Jacob Rinne en stærk redning i målet.

Selvom OB forsøgte at hente en udligning til sidst, stod AaB flot imod og holdt hjemmeholdet fra store muligheder.

I stedet fik AaB i tillægstiden en stor chance, hvor Lucas Andersen og Wessam Abou Ali var alene igennem mod en forsvarsspiller. Wessam Abou Ali tog sig af afslutningen, men den sad lige på Sten Grytebust.

Dermed endte opgøret med en AaB-sejr på 2-1 over OB.

Med sejren stryger AaB blandt andet forbi OB i tabellen, og Hele Nordjyllands Hold ligger i skrivende stund på fjerdepladsen i Superligaen.

AaB's næste kamp spilles i februar. Det præcise kamptidspunkt er endnu ikke fastlagt, men mellem 8. februar og 11. februar gæster Randers FC Aalborg Portland Park.

Matchfacts - Superligaen, 20. spillerunde

OB-AaB 1-2 (1-0)
45. min 1-0 Nicklas Helenius, 57. min 1-1 Kasper Kusk, 80. min 1-2 Kasper Pedersen
Advarsler OB: Troels Kløve (76)
Advarsler AaB: Philipp Ochs (20), Mathias Ross (31), Jacob Rinne (43), Oliver Abildgaard (45), Magnus Christensen (80)
4.404 tilskuere på Nature Energy Park

OB (3-5-2): Sten Grytebust, Ramon Leeuwin (86: Mathias Jørgensen), Jeppe Tverskov, Marco Lund, Ryan Johnson Laursen, Casper Nielsen (73: Julius Eskesen), Janus Drachmann, Troels Kløve, Jacob Barrett Laursen (46: Mikkel Desler), Nicklas Helenius, Bashkim Kadrii.

AaB (4-4-2): Jacob Rinne, Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Mathias Ross, Philipp Ochs, Kasper Kusk, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard (78: Rasmus Würtz), Rasmus Thellufsen (78: Kasper Risgård) Tom van Weert (69: Wessam Abou Ali), Lucas Andersen.

Dommer: Michael Johansen