AaB udlejer Kakeeto

31. august 2018 kl. 14:30 af Brian Andersen

Robert Kakeeto rejste fra hjemlandet Uganda i sommeren 2013 og har været tilknyttet Nordjyllands Idrætshøjskole i Brønderslev, mens han i sine første år i AaB optrådte i U/19 Ligaen.

Den i dag 23-årige midtbanespiller har kontrakt med AaB indtil udgangen af 2020.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Robert er i øjeblikket blevet en smule klemt af den store konkurrence, vi har om pladserne på den centrale midtbane, og derfor har vi vurderet, at et lejeophold – i første omgang den næste halvsæson – vil være godt for hans fortsatte udvikling.

- I den forbindelse er vi glade for at have fundet en løsning med en god klub som Jammerbugt FC, og det er naturligvis vores forhåbning at aftalen bliver optimal for alle parter, siger Allan Gaarde.

Robert Kakeeto ser frem til de kommende måneder hos Jammerbugt FC, der efter fem spillerunder er placeret på en fjerdeplads i 2. division:

- Jeg er glad for muligheden for at komme til Jammerbugt FC, hvor jeg forhåbentlig kan få tilkæmpet mig mere spilletid, så jeg med mere kamptræning og erfaring kan gøre et godt indtryk og være med til at skaffe gode resultater til klubben.

- Samtidig skal opholdet gerne styrke mig, så jeg kan komme tilbage til AaB i en endnu bedre udgave, lyder det fra Robert Kakeeto.

I AaB står Robert Kakeeto foreløbig noteret for 16 officielle kampe, mens det også er blevet til to A-landskampe for Uganda.

Tags på denne nyhed

Vidste du om Randers FC og AaB...

31. august 2018 kl. 14:00 af Rasmus Estrup

- at det er 37. Superligakamp mellem Randers FC og AaB. AaB har trukket sig sejrrigt fra duellen 16 gange, mens 10 kampe er endt uafgjort, og Randers FC har sejret 10 gange. Målscoreren lyder på 60-45 set med AaB-briller. 

- at Superligaopgørerne mellem AaB og Randers FC typisk er målrige. På 36 kampe er der scoret 105 mål, hvilket svarer til næsten tre mål pr. kamp. 

- at AaB med et clean sheet på søndag vil have holdt buret rent i de tre udekampe i Superligaen i træk. Sidste det skete var i samme periode sidste år - fra august til september. 

- at der i løbet af de tidligere 36 kampe er dømt seks straffespark og faldet ni røde kort. AaB har både fået tilkendt flest straffespark og modtaget flest udvisninger. 

- at Kasper Kusk er den mest scorende spiller i indbyrdes Superligakampe mellem Randers FC og AaB. I hans syv tidligere opgør mod Randers FC som AaB-spiller har han scoret syv mål, heriblandt én scoring i det seneste indbyrdes opgør i marts 2018, samt et hattrick i november 2013.

- at udover Kasper Kusk har også Frederik Børsting (2 mål), Kasper Risgård (2), Rasmus Würtz (2), Kasper Pedersen (1), Rasmus Thellufsen (1) og Jakob Ahlmann (1) scoret i Superligaen mod Randers FC, 

- at AaB har ikke scoret i de to seneste Superligakampe mod AC Horsens og Esbjerg fB. Hvis det heller ikke bliver til scoring mod Randers FC, vil det være første gang i mere end ni år, siden april 2009, at AaB ikke formår at score i tre Superligakampe i træk, hvilket tillige vil være en tangering af AaB’s Superliga-klubrekord.

- at AaB har scoret først i 21 af de 36 tidligere Superligakampe mod Randers FC, hvilket har resulteret i 15 sejre, fire uafgjorte og to nederlag. Omvendt har Randers FC scoret kampens første mål i 12 tilfælde, hvilket har givet AaB en sejr, tre uafgjorte og otte nederlag.

- at AaB’s eneste nederlag i divisionsfodbold på på datoen 2. september daterer sig til 1928, hvor det blev til et nederlag på 2-4 til BK Frem. De efterfølgende fem divisionskampe på denne dato har givet AaB fire sejre og en uafgjort. 

- at Jens Maae dømmer sit fjerde Superligaopgør mellem Randers FC og AaB. Det seneste var i november 2016, hvor AaB vandt med 2-1, og denne kampe bød ligesom de to tidligere opgør hverken på udvisninger eller dømte straffespark.

(Kilde: danskfodbold.com)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Lucas Andersen er hjemme igen

31. august 2018 kl. 13:00 af Rasmus Estrup

AaB TV fulgte Lucas Andersen hele dagen i går, da den 23-årige aalborgenser skiftede tilbage til AaB på en lejeaftale. 

I indslaget oven for kan du følge Lucas Andersen fra lægetjekket i går morgen og på en rundvisning på Aalborg Portland Park, hvor der bliver talt om gamle minder. 

Se også billeder fra hans interviews med medierne efter offentliggørelsen torsdag eftermiddag og hans møde med holdkammeraterne her til morgen. 

Der er desuden interviews med den hjemvendte spiller, samt sportsdirektør Allan Gaarde omkring skiftet. 

Se det hele i tv-indslaget fra AaB TV øverst i nyheden. 

Tags på denne nyhed

AaB lejer Lucas Andersen

30. august 2018 kl. 15:29 af Brian Andersen

Lucas Andersen blev i marts 2011 i en alder af blot 16 år AaB’s yngste debutant nogensinde i Superligaen og den yngste debutant i klubben siden 1922, og i det efterfølgende halvandet år opnåede han 41 officielle kampe og tre scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Allerede som tiårig kom Lucas Andersen til AaB fra partnerklubben Aalborg Freja.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- At få Lucas hjem til AaB og Aalborg er et kæmpe scoop for os. Lucas’ personlighed og kreative evner på banen er velkendte for os, og så har det også været en afgørende faktor i processen, at Lucas har haft et inderligt ønske om at vende tilbage til AaB.

- Med Lucas får vi en spilintelligent og gennembrudsstærk profil, der kan dække de fleste offensive positioner på holdet, ligesom Lucas sin unge alder til trods også kommer med masser af erfaring på højt europæisk niveau, siger Allan Gaarde.   

- Samtidig kender Lucas vores klub ud og ind, og jeg må tilstå, at jeg næsten ikke kan vente med, at vi på ny ser Lucas bære vores trøje, lyder det fra Allan Gaarde.

Lucas Andersen opnåede 53 officielle kampe og fem scoringer i tiden i Ajax Amsterdam, og efterfølgende er det senest blevet til 81 officielle kampe, 11 mål og 12 assists for schweiziske Grasshopper Club Zurich, hvorfra AaB lejer ham.

- Jeg glæder mig helt sindssygt til igen at have AaB-trøjen på og træde ind på Aalborg Portland Park foran fansene, lyder det fra Lucas Andersen.

- Selvom jeg har haft en god tid Grasshoppers, så har jeg gjort mig overvejelser omkring, at jeg for alvor trænger til at genfinde spilleglæden, og det ved jeg, at jeg kan herhjemme i AaB og Aalborg, og derfor har jeg overhovedet ikke haft andre klubber i tankerne, tilføjer Lucas Andersen.

- Jeg ser frem til igen at blive en del af dagligdagen på Hornevej, og forhåbentlig vil jeg kunne bidrage med mine driblinger, min gennembrudsstyrke og mit blik for spillet, så vi kan få skabt en masse chancer.

- Ligeledes forestiller jeg mig at kunne give noget af min erfaring videre til de unge spillere, og helt overordnet så drejer det sig om, at vi i AaB er en fast del af toppen i dansk fodbold, fastslår Lucas Andersen, der fra fredag formiddag deltager i træningen sammen med den øvrige trup.

Lucas Andersen, der får trøje nummer 10 i AaB, er endvidere noteret for tre A-landskampe og 72 U-landskampe for Danmark.

AaB’s Superligatrup består dags dato af 23 spillere, hvoraf 15 har spillet ungdomsfodbold i klubben.

Storsejr til U/19 over polske Pogon Stettin

30. august 2018 kl. 11:55 af Rasmus Estrup

AaB's U/19-ligahold fik en god start på den internationale turnering Baltic Sea Cup, da polske MKS Pogon Stettin i går besøgte Hornevej. 

De bolsjestribede nordjyder, der kvalificerede sig til turneringen ved at vinde sølvmedaljer i sidste sæsons U/19 Liga, vandt opgøret 3-0. 

Forsvarsspiller Mathias Ross Jensen åbnede målscoringen, da han nåede frem til forreste stolpe på et frisparksindlæg fra Jeppe Pedersen og sparkede bolden ind ved nærmeste opstander. 

Nicolai Bech Laursen udbyggede føringen til 2-0 ti minutter efter pausen. Angriberen blev sendt i dybden, drejede rundt om sig selv i udkanten af feltet og tordnede læderet op i fjerneste målhjørne. 

Opgørets sidste scoring faldt få minutter før tid, da Søren Tengstedt efter nogle hurtige pasninger på kanten af feltet blev spillet fri i feltet og tippede bolden over den fremadstormende polske målmand. 

- Modstanderne kom med en god intensitet især i starten, men vi formåede at holde dem fra målchancer hele kampen igennem takket være en stærk defensiv organisation, hvor vi stod højt, lagde et godt første pres og fik sat gang i nogle gode omstillinger, siger U/17-ligatræner David Olsen, der vikarierede for U/19-ligatræner Lasse Stensgaard. 

AaB's U/19-ligahold skal igen i aktion på lørdag i U/19 Ligaen, hvor Esbjerg fB gæster Hornevej. 

Tags på denne nyhed