AaB-truppen mod AC Horsens

19. august 2018 kl. 17:41 af Brian Andersen

AaB har inden udfordringen i Horsens hentet 12 point i sæsonens første fem spillerunder.

Morten Wieghorst udtaler:

- Vi går ind til kampen mod AC Horsens med stor ærgerrighed og i bevidsthed om, at vi fortsat har mange ting at forbedre.

- Vi har den fornødne respekt for et Horsens-hold, der altid er competitive, og det er afgørende, at vi holder fast i stadig at være solide i defensiven, mens vi igennem en koncentreret præstation også skal højne vores kvalitet i spillet med bolden, siger Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Jores Okore, 6 Kristoffer Pallesen, 9 Jannik Pohl, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, 33 Bardhec Bytyqi og U/19 Ligaspiller Mikkel Kaufmann.

Sidste weekends matchvinder Philipp Ochs har karantæne, mens Rasmus Würtz og Marco Ramkilde er eneste skadede spillere i truppen.

Tags på denne nyhed

Vidste du om AC Horsens og AaB…

18. august 2018 kl. 14:17 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Superligakamp nummer 28 mellem AC Horsens og AaB. Statistikken siger ti sejre til AaB, 13 uafgjorte og fire nederlag samt en målscore på 39-25 i AaB’s favør.

- at AaB har vundet de to seneste Superligakampe; begge med 1-0. Hvis det bliver til sejr mod AC Horsens, vil det være første gang siden november-december 2015, at AaB vinder tre Superligakampe i træk.

- at hvis AaB kan holde AC Horsens fra at score, vil det være tredje Superligakamp i træk med clean sheet. Det har AaB senest præsteret i april-maj 2016 mod Randers FC, Brøndby I.F. og Viborg F.F.

- at uafgjort er det hyppigst forekommende resultat mellem AC Horsens og AaB, idet knap halvdelen (13) af de foreløbige 27 indbyrdes Superligakampe er endt med pointdeling. Det var også tilfældet i de to første af de fire kampe i sidste sæson, hvorimod de to sidste kampe endte med hjemmesejr.

- at AaB ikke har taget en sejr i de seneste fire Superligakampe mod AC Horsens på Casa Arena Horsens. Seneste sejr daterer sig således seks år tilbage til august 2012, hvilket samtidig er AaB’s eneste sejr i Horsens siden 2010. 12. august 2012 blev det 4-1 til AaB efter to træffere af Kasper Kusk og pletskud af både Nicklas Helenius og Mathias Wichmann.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (3 mål) også Kasper Risgård (2 mål), Jakob Blåbjerg (1), Kasper Pedersen (1), Patrick Kristensen (1) og Rasmus Würtz (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Superligakamp mod AC Horsens.

- at AaB med en sejr mod AC Horsens kan tage sin anden sejr i træk på udebane i Superligaen. Det har AaB ikke præsteret i kalenderåret 2018, idet seneste tilfælde var i november-december 2017, hvor det blev til tre udesejre i træk.

- at ud af de 27 tidligere indbyrdes Superligakampe har AaB scoret først i 15 tilfælde, hvilket har resulteret i ni sejre, fem uafgjorte og ét nederlag. Omvendt har AC Horsens scoret kampens første mål i syv tilfælde, hvilket har givet AaB én sejr, tre uafgjorte og tre nederlag.

- at det respektive udehold har haft det svært i de otte seneste Superligakampe mellem AC Horsens og AaB, hvor det blot er blevet til fire point (0V-4U-4T). Generelt er det kun lykkedes udeholdet at vinde i seks af de 27 tidligere Superligakampe, men i fem af de seks tilfælde har udeholdet været AaB.

- at Magnus Christensen fylder 21 år på kampdagen. Han har hidtil kun scoret et enkelt mål for AaB i Superligaen, mod Lyngby Boldklub i september 2017, men kan med scoring mod AC Horsens blive den fjerde AaB-spiller til at score på sin fødselsdag; senest Jannik Pohl i april 2018.

- at AaB med en sejr mandag aften vil tangere klubbens bedste pointhøst efter sæsonens seks første kampe. AaB har i fire sæsoner tidligere opnået fem sejre og et nederlag efter de seks første kampe, senest i sæsonen 2006/2007.

- at AaB har kun en sejr på udebane i Danmarksturneringen på datoen 20. august, hvorimod de seks andre udekampe er endt med to uafgjorte og fire nederlag. Den enlige sejr daterer sig til 1969, hvor det i den bedste række blev til en sejr på 3-0 (Børge Bach, Ove Flindt Bjerg og John Holm) over… Horsens FS.

- at AaB senest var i aktion på datoen 20. august, da det i 2016 blev 1-1 på udebane mod FC København efter en AaB-træffer af Christian Bassogog.

- at mandag aftens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen har dømt AC Horsens mod AaB én gang tidligere i Superligaen, men det er efterhånden seks og et halvt år siden. Dengang endte kampen med en sejr på 1-0 til AC Horsens, og AaB’s Chris Rolfe blev i slutningen af kampen vist ud efter blot 20 minutter på banen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Mød AaB-spillere på Nytorv på onsdag

17. august 2018 kl. 14:10 af Rasmus Estrup

Onsdag 22. august kan du møde fire AaB-spillere på Nytorv i Aalborg og få billetter til AaB-Esbjerg fB den følgende mandag. 

Fra kl. 14.00 til 18.00 på onsdag er AaB værter for en masse aktiviteter for børn, og der er blandt andet en photobooth, hvor man ved at poste et billede på Facebook kan få billet til opgøret mellem AaB og Esbjerg fB på Aalborg Portland Park 27. august. 

I løbet af onsdagens arrangement vil det også være muligt at få autografer og selfies med fire AaB-profiler. Fra kl. 15.00 til kl. 16.00 står Jakob Blåbjerg og Frederik Børsting klar, og fra kl. 16.00 til kl. 17.00 bliver de udskiftet med Philipp Ochs og Wessam Abou Ali. 

Så kig endelig forbi AaB's event på Nytorv i Aalborg på onsdag mellem 14.00 og 18.00. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på AC Horsens-AaB

16. august 2018 kl. 15:20 af Rasmus Estrup

AaB skal igen i aktion i Superligaen på mandag, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster AC Horsens på CASA Arena Horsens. 

I videoen ovenfor kan du se en række af AaB's tidligere udebanescoringer mod mandagens modstander. Der er blandt andet to fuldtræffere af Kasper Kusk og Kasper Risgårds scoring fra forårets Mesterskabsspil. 

AaB går ind til kampen mod AC Horsens med fire sejre i sæsonens første fem kampe, og du kan læse mere om, hvordan du på mandag kan støtte AaB på vejen mod endnu en sejr her.  

Tags på denne nyhed

To AaB-talenter til U/16-landsholdssamling

16. august 2018 kl. 10:25 af Rasmus Estrup

32 spillere er indkaldt til første træningssamling med U/16-landsholdet i Vejen 28. august og 29. august. AaB Talent har to repræsentanter med i truppen, nemlig Christoffer Ravn Jensen og Magnus Vognsen. 

U/16-landsholdet spiller de første kampe med den nye trup i slutningen af september på udebane mod Frankrig. 

'