AaB foran svær udekamp mod FC København

17. april 2018 kl. 14:33 af Rasmus Estrup

AaB drager onsdag til hovedstaden, hvor et opgør i Telia Parken mod FC København venter kl. 20.00.

FC København har vundet seks af de seneste otte Alka Superligakampe. De seneste to kampe har onsdagens hjemmehold dog tabt efter to tætte dueller mod de to guldkandidater Brøndby I.F. og FC Midtjylland.

Omvendt går AaB ind til onsdagens kamp med en sejr over AC Horsens i bagagen.

- Jeg har rost spillerne for, at vi fik revancheret et dårligt resultat i DBU Pokalen. Nederlaget affødte berettiget kritik, men som hold fik vi gjort os modstandsdygtige. Vi kæmpede for hinanden på banen, og det var dejligt igen at snuppe tre point, siger cheftræner Morten Wieghorst.

- Nu venter der os en sværere kamp på udebane mod FC København, som er et godt og fysisk stærkt hold, der har haft et rigtig godt forår. Senest har de spillet meget jævnbyrdige kampe mod FC Midtjylland og Brøndby I.F., som FC København burde have fået mere ud af, siger cheftræneren.

- Men vi skal tro på vores egne evner, og vi ved, at vi med en stor præstation kan få skabt et godt resultat i morgen, siger Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træning har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 4 Jakob Blåbjerg, 6 Kristoffer Pallesen, 14 Pavol Safranko, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Rasmus Thellufsen, 21 Kasper Risgård, 22 Michael Lansing, 23 Filip Lesniak, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 28 Yann Rolim, 30 Wessam Abou Ali, 32 Kasper Pedersen, samt U/19-ligaspillerne Lukas Klitten, Oliver Klitten og Anders Bærtelsen.

Rasmus Würtz og Jannik Pohl, der begge udgik fra kampen mod AC Horsens, sidder ude med henholdsvis en brækket tå og en muskelskade i baglåret. Patrick Kristensen og Marco Ramkilde er fortsat skadet, mens også Edison Flores og Jakob Ahlmann er ukampdygtige. 

Jores Okore og Nikolaj Lyngø er karantæneramte. Sidstenævnte på grund af karantænepoint optjent i U/19 Ligaen.

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC København og AaB…

17. april 2018 kl. 09:46 af Brian Andersen

- at det forestående møde er Alka Superligakamp nummer 80 mellem FC København og AaB. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 22 uafgjorte og 40 nederlag samt en målscore på 86-132 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de seneste ni Alka Superligakampe mod FC København (0V-3U-6T). Det er således godt tre og et halvt år siden, at AaB senest besejrede FC København i Alka Superligaen, men tre ud af de seneste fire kampe er endt 1-1.

- at det netop sluttede 1-1, da klubberne senest mødte hinanden 10. december 2017 på Aalborg Portland Park. Her scorede Filip Lesniak for AaB.

- at resultatet af sæsonens første indbyrdes opgør i Telia Parken 15. juli 2017 ligeledes endte 1-1. I dette tilfælde med Jakob Blåbjerg som AaB-målscorer.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Filip Lesniak (1 mål) og Jakob Blåbjerg (1) også Kasper Risgård (2 mål) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC København.

- at ud af de 79 tidligere Alka Superligakampe har AaB scoret først i 28 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, ni uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 47 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 35 nederlag.

- at Alka Superligakampe mellem AaB og FC København har budt på i alt 14 udvisninger, heraf kun tre til AaB, men de seneste knap 14 år har kun budt på to udvisninger. I oktober 2007 blev Rade Prica udvist i kampens sidste minut, og i november 2014 fik Daniel Amartey sin anden advarsel fem minutter før tid.

- at AaB-anfører Rasmus Würtz med spilletid onsdag aften vil opnå sin 37. Alka Superligakamp mod FC København, hvoraf én har været for Vejle Boldklub. Han vil dermed overtage rekorden for flest Alka Superligakampe mod FC København, der pt. deles med Hans Henrik Andreasen og Per Nielsen.

- at AaB’s seneste ni Alka Superliga-udekampe på en onsdag, siden 2007/2008-sæsonen, er endt med enten en sejr eller et nederlag (3V-0U-6T). AaB’s to tidligere besøg i Telia Parken på en onsdag er begge endt med et nederlag på 1-0.

- at AaB ikke har for vane at få point i en DM-udekamp, når datoen er 18. april. Seks ud af de syv udekampe på denne dato er endt uden sejr – to uafgjorte og fire nederlag – hvorfor AaB’s eneste udesejr daterer sig til 1937, hvor AGF blev besejret 2-1 i Aarhus.

- at Anders Poulsen onsdag aften dømmer sit tredje Alka Superligaopgør mellem FC København og AaB. Begge tidligere tilfælde har været i København, hvor det senest, august 2016, endte uafgjort 1-1 efter et AaB-føringsmål af Christian Bassogog.

- at AaB indtager førstepladsen over flest clean sheets i indeværende sæson, idet det er lykkedes at holde nullet i 11 ud af de 29 Alka Superligakampe. I nyere tid har AaB kun præsteret bedre i en sæson, 2014/2015, hvor det blev til 12 clean sheets.

- at AaB med en sejr over FC København kan tage sin anden sejr i træk i Alka Superligaen. Det har AaB ikke præsteret siden november-december 2017, hvor det blev til back-to-back sejre over FC Helsingør og Lyngby Boldklub.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Tilbageblik på FC København-AaB

17. april 2018 kl. 08:45 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Wessam Abou Ali og Lukas Klitten på U/19-landshold

16. april 2018 kl. 15:43 af Rasmus Estrup

Senere i april er det danske U/19-landshold samlet, da Danmarks og Tysklands U/19-landshold spiller venskabskamp i Valby Idrætspark onsdag d. 25. april. Til kampen er to AaB-spillere udtaget. 

Wessam Abou Ali, der i går spillede i Alka Superligakampen mod AC Horsens, og Lukas Klitten, der lørdag scorede i U/19 Ligaen, er begge med i den danske landsholdstrup, der samles 24. april. 

Wessam Abou Ali har tidligere spillet syv ungdomslandskampe, men han har fortsat en kamp for U/19-landsholdet til gode. Lukas Klitten, der stadig er ung nok til at spille på U/18-landsholdet, har spillet 13 ungdomslandskampe, hvoraf tre har været for U/19-landsholdet. 

Tags på denne nyhed

To AaB'ere udtaget til U/17 EM

16. april 2018 kl. 12:34 af Rasmus Estrup

En håndfuld AaB-spillere har gennem EM-kvalifikationen været med til at sikre Danmarks U/17-landshold en plads ved EM-slutrunden til maj. Og to af AaB-talenterne er nu udtaget til slutrunden i England. Således er midtbanespiller Jeppe Pedersen og forsvarsspiller Mathias Ross Jensen med i den danske U/17-landsholdstrup, der samles 29. april. 

Danmark spiller første kamp ved EM-slutrunden 5. maj mod Bosnien-Hercegovina. 8. maj venter opgøret mod Irland, inden sidste gruppekamp spilles mod Belgien 11. maj. 

Jeppe Pedersen har 20 ungdomslandskampe bag sig - heraf 11 for U/17-landsholdet. Mathias Ross Jensen har optrådt otte gange for U/17-landsholdet. 

'