U/19 arbejdede sig til sejr i Vejle

13. marts 2017 kl. 12:45 af Rasmus Estrup

I U/19 Ligaen var AaB lørdag på besøg i Vejle, og nordjyderne kunne rejse hjem med en sejr på 2-1, til trods for at holdet var en mand i undertal halvdelen af anden halvleg. 

Kampen blev spillet på en lidt ældre kunststofbane, hvilket gjorde det svært for AaB at få spillet til at flyde som ønsket, og kampen blev deraf også en rodet affære med mange omstillinger til begge hold. 

Efter 21 minutter fik AaB alligevel bragt sig foran 1-0 efter et godt gennemspil. Mathias Johannesen fik via bandespil med Mads Stefansen spillet sig igennem på kanten. Mathias Johannesen sendte dernæst et hård bold ind mod forreste stolpe, hvorfra Wessam Abou Ali satte bolden i nettet til 1-0. 

Kort inde i anden halvleg - i kampens 53. minut - kom AaB yderligere foran 2-0. Denne gang efter en af kampens mange omstillinger, der mundede ud i, at Jonathan Stæhr Larsen med hælen lagde bolden til rette for Mads Stefansen, der sendte scoringen i kassen. 

Trods en 2-0 føring måtte AaB kæmpe sig til sejren. I løbet af anden halvleg fik Vejle Boldklub blandt andet tildelt et straffespark, som blev brændt, og halvvejs inde i halvlegen fik Wessam Abou Ali sin anden advarsel og blev vist ud. Dermed var AaB kun 10 spillere på banen. 

Kort efter udvisningen - med omrking 20 minutter igen af kampen - fik hjemmeholdet reduceret, da de scorede direkte på frispark fra kanten af feltet. 

Til sidst blev det for AaB en kamp om overlevelse, men nordjyderne formåede at holde stand og tog sejren og de tre point. 

- Det var en rigtig dejlig og vigtig sejr. Det var en rigtig arbejdssejr, og spillerne skal have stor ros for indsatsen, og hvordan holdet fungerede som en enhed. Nogle gange er de sejre, hvor man skal slide den hjem, også lidt federe, og det her var en rigtig fed sejr, siger U/19-træner Lars Stensgaard. 

- Fodboldmæssigt er der en del, vi skal gøre bedre, når vi er på bolden, og det kommer vi til at arbejde på til træning, men jeg er rigtig fint tilfreds med resultatet og spillernes indsats, siger han. 

AaB's næste opgave i U/19 Ligaen er lørdag 18. marts kl. 13.00 på Hornevej mod AGF. 

Tags på denne nyhed

Scor Faxe Kondi-præmier til aftenens kamp

13. marts 2017 kl. 09:33

Faxe Kondi er kampsponsor på aftenens vigtige opgør mod FC Midtjylland, og i den forbindelse er der flotte præmier på højkant i fanområdet foran Weber Tribunen før kampen.

Her kan du teste dine evner med en fodbold og se om du kan ramme plet på den oppustelige Faxe Kondi fancan.

Er du blandt de bedste til at lave fuldtræffere venter der en af mange præmier fra Faxe Kondi.

Kig forbi i fanområdet fra kl. 17.00 og varm op til dagens kamp.

Billetter til aftenens opgør mod FC Midtjylland kan du købe lige her

AaB TV: Tilbageblik på AaB-FC Midtjylland

13. marts 2017 kl. 07:58 af Rasmus Estrup

Klokken 19.00 tager AaB imod FC Midtjylland på Aalborg Portland Park. Inden kampen kan du nyde et tilbageblik på nogle af AaB's tidligere mål på hjemmebane mod FC Midtjylland på AaB TV.

Se tilbageblikket i klippet ovenfor.

Enevoldsen foran comeback

12. marts 2017 kl. 17:17 af Brian Andersen

AaB kan mandag aften vinde sin fjerde hjemmesejr på stribe i Alka Superligaen, mens man til gengæld ikke har formået at besejre rivalerne fra FC Midtjylland i de seneste seks indbyrdes møder eller siden juli 2014.

AaB’s cheftræner Morten Wieghorst udtaler:

- Først og fremmest skal vi på sporet igen efter vores nederlag i Odense, og det er vigtigt, at vi formår at slå hurtigt tilbage.

- At chancen for dette kommer i et rivalopgør, som også betyder meget for vores fans, kan ikke være bedre, og i jagten på vores målsætning om en plads i Top 6 skal vi helst bruge en sejr, og det tror vi også på, fastslår Morten Wieghorst.

- Midtjylland er et stærkt hold, der er mindst lige så gode i sine omstillinger som OB, så den del skal vi have styr på. Herudover er vores fokus rettet mod vores egne kompetencer og på at levere en optimal præstation, og gør vi det, så skal vi nok få skabt problemer for Midtjylland og få kreeret de nødvendige muligheder, som det så gælder om at være effektive omkring, men det magter vi også, siger Morten Wieghorst, der efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 14 Casper Sloth, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 22 Ivan Lucic, 25 Frederik Børsting, 26 Robert Kakeeto, 27 Oliver Abildgaard, 29 Sebastian Grønning, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

Rasmus Würtz har karantæne, mens Kasper Risgård og Jannik Pohl er ukampdygtige.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House i Nørresundby, som efter forårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 5.310 kr.

Bemærk at Aalborg Portland mandag aften vil skænke en overraskelse på pladsen bag Weber Tribunen. Afsløringen sker kl. 18.30. Køb i forsalg din billet til opgøret mod FC Midtjylland her.

Vidste du om AaB og FC Midtjylland...

12. marts 2017 kl. 09:49 af Brian Andersen

- at den forestående dyst er Alka Superligakamp nummer 50 mellem AaB og FC Midtjylland. Statistikken siger 21 sejre til AaB, seks uafgjorte og 22 nederlag samt en målscore på 64-68 set med AaB’s øjne.

- at AaB med en sejr over FC Midtjylland mandag aften vil tage sin fjerde Alka Superligasejr i træk på Aalborg Portland Park. Det vil i givet fald være AaB’s bedste serie på hjemmebane siden de fem sejre i træk i perioden september-december 2015.

- hvis AaB kan holde FC Midtjylland fra at score, vil det være tredje Alka Superliga-hjemmekamp i træk med clean sheet. Det præsterede AaB senest i perioden december 2013-marts 2014, hvor det tredje clean sheet kom mod… FC Midtjylland.

- at med en scoring mod FC Midtjylland vil AaB have scoret i hver af de seks seneste Alka Superliga-hjemmekampe. Det vil i givet fald være første gang i knap fem år, maj-september 2012, at AaB ikke går målløse fra banen i seks Alka Superliga-hjemmekampe i træk.

- at AaB er uden sejr i de tre seneste Alka Superliga-hjemmekampe mod FC Midtjylland, der er endt med to nederlag og en uafgjort. Hvis det ikke bliver til tre point mod FC Midtjylland, vil de fire kampe uden fuld gevinst være AaB’s længste serie på hjemmebane uden sejr mod FC Midtjylland.

- at ud af de 49 tidligere Alka Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 22 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, to uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 26 tilfælde, hvilket har givet AaB fire sejre, tre uafgjorte og 19 nederlag.

- at AaB er uden scoring i de to seneste Alka Superligaopgør mod FC Midtjylland. Det har AaB prøvet én gang tidligere, august 2006-april 2007, men det er aldrig blevet til tre Alka Superligakampe i træk mod FC Midtjylland uden scoring.

- at Jakob Kehlet mandag aften dømmer sin første Alka Superligakamp mellem AaB og FC Midtjylland. Han har tidligere været dommer i 14 Alka Superligakampe i Aalborg, hvoraf de tre pudsigt nok er endt med fem scoringer til AaB; 5-0 mod Viborg F.F. og SønderjyskE samt 5-1 mod OB.

- at AaB tidligere har spillet to Alka Superligakampe på datoen 13. marts. Ingen af dem er endt med sejr til AaB.

- at AaB er uden nederlag i de seks seneste Alka Superligakampe afviklet i Aalborg på en mandag (5V-1U-0T). Seneste mandagsnederlag på hjemmebane daterer sig til august 2015, hvor modstanderen var… FC Midtjylland (0-2).

- at AaB ikke har besejret FC Midtjylland i de seneste seks indbyrdes opgør eller siden 26. juli 2014, hvor scoringer af Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius sørgede for en 2-0 gevinst til Hele Nordjyllands Hold.

- at fra den nuværende AaB-trup har blot Kasper Risgård (2 mål) og Thomas Enevoldsen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at klubbernes seneste indbyrdes kamp i Aalborg 26. maj 2016 sluttede uden scoringer.

- at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House i Nørresundby, som efter forårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 5.310 kr.

- at der til mandag aftens opgør mellem AaB og FC Midtjylland allerede er flere end 7.800 billetter ude. Køb i forsalg din billet her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).