Seks AaB'ere udtaget til U-landshold

8. marts 2017 kl. 17:44 af Rasmus Estrup

AaB er velrepræsenteret, når det danske U/21-landshold og U/20-landshold senere på måneden samles for hver især at spille to testkampe. 

På U/21-landsholdet er Frederik Børsting og Jakob Blåbjerg igen udtaget af U/21-landstræner Niels Frederiksen.

De har før spillet henholdsvis 20 og 18 kampe for U/21-landsholdet og har nu mulighed for at lægge to landskampe til det tal, da U/21-landsholdet møder Spanien i Murcia 23. marts og England i Randers 27. marts. 

Samtidig er hele fire AaB-spillere udtaget til U/20-landsholdet, der rejser til spanske Marbella.

Rasmus Thellufsen, Magnus Christensen og Jannik Pohl, der alle har spillet to U/20-landskampe, er udtaget igen, mens Joakim Mæhle for første gang er udtaget til U/20-landsholdet. 

De fire AaB-spillere får mulighed for at komme i aktion to gange i Spanien. Første gang er 24. marts mod Tjekkiet, mens Danmark møder Rumænien 27. marts. 

AaB med overskud for tredje år i træk

8. marts 2017 kl. 15:55 af Brian Andersen

Bestyrelsen for Aalborg Boldspilklub A/S har i dag behandlet og godkendt årsrapporten for 2016.

AaB har i 2016 realiseret et overskud efter skat på 7,1 mio. kr. mod 0,5 mio. kr. i 2015.

Omsætningen udgør 74,8 mio. kr. i 2016 mod 78,8 mio. kr. i 2015.

Egenkapitalen er forbedret og udgør 100,2 mio. kr. pr. 31. december 2016. Soliditetsgraden udgør 81,1 procent pr. 31. december 2016.

Med undtagelse af leverandørgæld og andre gældsforpligtelser på 15,2 mio. kr. pr. 31. december 2016 er AaB gældfri.

AaB’s administrerende direktør Stephan Schors udtaler:

- Resultatet for 2016 er tilfredsstillende og som forventet, og vi følger kontinuerligt vores strategiplan.

- Det er glædeligt, at vi for tredje år i træk kan præsentere et overskud, og vi har fået opbygget et stærkt økonomisk fundament, hvilket gør os i stand til også i de kommende år at fortsætte udviklingen af vores klub og styrke os såvel på den sportslige som på den kommercielle del, siger Stephan Schors.

AaB indgik 19. februar 2017 transferaftale med den kinesiske klub Henan Jianye FC om salg af Christian Bassogog.

AaB havde for 2017 planmæssigt kalkuleret og budgetteret med et underskud i niveauet 10 mio. kr. som følge af planlagte investeringer og forbrug både sportsligt og kommercielt, heriblandt en topmoderne Superligabygning for spillertruppen. Tiltag der er muliggjort via de seneste års overskud.

Med salget af Christian Bassogog opjusteredes forventningerne for 2017 til et overskud før skat i niveauet 15 mio. kr. Heri er indregnet investeringer i spillertruppen i det kommende transfervindue i sommeren 2017 og yderligere strategiske investeringer i den kommercielle udvikling af klubben. I de økonomiske forventninger er der ikke indregnet yderligere transferindtægter end de allerede realiserede.

Forventningerne for 2017 er ligeledes baseret på en slutplacering som nummer seks i Alka Superligaen.

Resultatet vil i væsentligt omfang være afhængig af AaB A/S’ sportslige resultater.

De yderligere sportslige investeringer og forbrug som følge af de realiserede transferindtægter vil fortsætte i 2018 og 2019, og der må således i disse år forventes underskud med de ovennævnte forudsætninger.

Det er AaB’s sportslige målsætning altid at være blandt de seks bedste hold i Danmark.

Der holdes ordinær generalforsamling tirsdag 4. april på Aalborg Stadion.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

AaB er i øjeblikket placeret på en syvendeplads i Alka Superligaen og kvalificeret til kvartfinalerne i DBU Pokalen.

Tags på denne nyhed

Opvisningskamp med udviklingshæmmede fra Special Olympics mandag

8. marts 2017 kl. 13:19 af Rasmus Estrup

I.H Aalborg - Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg - var på besøg i Herning i oktober, da AaB gæstede MCH Arena.

- Det var en kæmpe oplevelse for os at spille på MCH Arena foran tusindvis af tilskuere, fortæller Carsten Christoffersen, fodboldtræner for I.H Aalborg, og fortsætter:

- Vi er glade for, at AaB giver os muligheden for også at spille opvisningskamp på Aalborg Stadion.

I.H Aalborg - Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg - tilbyder handicapidræt for alle og er landets største handicapidrætsklub med 20 forskellige idrætsgrene, som dyrkes af mere end 400 aktive medlemmer. Klubbens fodboldafdeling har 40 spillere.

- Vi har handicapidræt på alle niveauer og for alle aldersgrupper. Udviklingshæmmede har, som alle andre, stor glæde af sport og samvær. En opvisningskamp som den på mandag er med til både at øge fokus på udviklingshæmmede fodboldspillere og give dem gode oplevelser, lyder det videre fra Carsten Christoffersen.

Fakta:
Special Olympics er verdens største sportsorganisation for udviklingshæmmede børn og voksne.
Special Olympics organiserer og udvikler idræt for udviklingshæmmede.
Organisationen blev stiftet i USA af Kennedy-familien i 1968.
I dag har Special Olympics organisationer i over 170 lande, og mere end 4 mio. mennesker med udviklingshandicap deltager i Special Olympics’ aktiviteter.
Dansk Handicap Idræts-Forbund repræsenterer Special Olympics i Danmark

Oplev mandagens Alka Superliga-kamp mellem AaB og FC Midtjylland, samt kampen i pausen mellem Special Olympics-holdene fra Aalborg og Herning, på Aalborg Stadion fra kl. 19.00.

Billetter til kampen køber du via dette link.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Stadion til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2017 går ubeskåret til Kildehuset Fountain House, der er et arbejdsorienteret klubhus for voksne med langvarige psykiske lidelser eller psykisk sårbarhed.

U/17 vendte 0-2 til 2-2 mod FCK

8. marts 2017 kl. 11:35 af Rasmus Estrup

Forårets anden kamp i U/17 Ligaen endte igen 2-2 for AaB's U/17-hold. Denne gang på hjemmebane mod FCK. Mikkel Kaufmann og Anders Bærtelsen scorede for hjemmeholdet. 

AaB spillede kampen igennem lige op med FCK, der topper U/17 Ligaen med kun et nederlag indtil videre. Første halvleg var meget lige, og bød på et par chancer i begge ender, uden at det dog var rigtig farligt, og holdene gik til pause uden mål. 

Hjemmeholdet startede bedst efter pausen, men et kvarters tid inde i anden halvleg var det alligevel FCK, der bragte sig foran. En FCK-angriber gik meget hårdt ind i en duel mod en af AaB's forsvarsspillere, og det sendte to FCK-angribere af sted mod mål og resulterede i et føringsmål til gæsterne. 

Selvom AaB efter målet fortsat havde fornemmelsen af at være ovenpå, kunne gæsterne fordoble føringen kort efter. En afslutning fra hjørnet af straffesparksfeltet ramte en AaB-forsvarer i ryggen, og bolden sprang i en stor bue over AaB's målmand og ind i nettet til 2-0.

Cirka et kvarters tid før tid fik AaB reduceret, da Mikkel Kaufmann headede et godt hovedstød i kassen efter et hjørnespark.

Omkring otte minutter før tid faldt den fortjente udligning, da der blev begået straffespark mod Oliver Klitten. Et straffespark Anders Bærtelsen eksekverede til 2-2. 

Scoringen gav AaB blod på tanden, og holdet pressede mod slutningen på for at få sejren. FCK holdt sig dog ikke tilbage og satsede også på at snuppe de tre point, hvilket skabte en slags indianerfodbold mod slutningen, men ingen af holdende formåede at få bolden i nettet for tredje gang, og kampen endte 2-2. 

- Vi mødte et tophold, men vi troede selvfølgelig på os selv og gik ind til kampen med tro på en sejr. At vi kommer bagud med to mål i anden halvleg, da vi egentlig har en god fornemmelse, er frustrerende, men det er flot, at vi leverer et comeback til sidst og fortjent får point, siger U/17-træner Adam Harell.

- Vi spiller en godkendt kamp, og jeg synes, vi kommer styrket ud af kampen. Både fordi vi leverer sådan et comeback, og fordi vores nye presspilsystemer så ud til at virke, siger Adam Harell. 

AaB's næste aktion i U/17 Ligaen er lørdag 18. marts, hvor AGF kommer på besøg. 

 

Mikkel Kaufmann

Tags på denne nyhed

Hjælp AaB og vind signerede spillertrøjer

7. marts 2017 kl. 20:22

Du finder spørgeskemaet til undersøgelsen via dette link.

Blandt alle deltagere der gennemfører spørgeskemaet trækkes lod om tre signerede spillertrøjer efter eget valg.

AaB takker på forhånd for din hjælp.

'