AaB-FC København kampinformation

9. december 2017 kl. 10:54

Kampinfo

Spillerunde: Alka Superligaen 19. runde
Spilledato: Søndag 10. december 2017
Kick-off: kl. 16.00
Dørene åbner: kl. 15.00
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Billetter til kampen

Køb dine billetter online her på aabsport.dk eller på kampdagen på Aalborg Portland Park i billethusene, som alle åbner kl. 15.00. 

BEMÆRK: Køber du ståplads-billet til Spar Nord Tribunen på Aalborg Portland Park, så benyt venligst den højre luge i billethuset på hjørnet af Spar Nord og Weber Tribunerne. Denne luge er udelukkende forbeholdt ståpladser.

Har du mistet din billet/sæsonkort, problemer med at printe en billet eller øvrige billetrelaterede problemer, kan du på kampdagen henvende dig i informationen ved Aalborg Portland Parks syd-vestlige hjørne og få hjælp fra en time før kampstart. 

Tilhængere fra FC København

Bemærk at alle tilhængere fra FC København der ønsker adgang til kampen skal være medlemmer af FCK Away. Læs mere om dette her.

Scan din billet fra mobilen

Husk at du nu kan scanne dine billetter ved indgangen direkte fra mobilen. Du behøver således ikke udskrive din billet hjemmefra.   

Opvarmning før kampen

Fra kl. 14.00 kan du varme op til kampen ved AaB-tyren foran Weber Tribunen sammen med andre AaB-fans. Her vil der være kolde øl og sodavand, samt lækre grillpølser fra Weber Grillen, live musik og Faxe Kondi fancan. 

Der sælges 0,5 liter kolde special øl foran Weber Tribunen for kun 50 kr., og her er der onsdag mulighed for at købe den særlige Schiøtz juleøl. Du kan naturligvis fortsat nyde den populære Rasmus Wurst pølse med bacon og cheddar direkte fra den store Weber Grill.

Overrækkelse af Hele Nordjyllands Håndsrækning

I pausen af søndagens kamp overrækker AaB og Spar Nord Fonden på banen efterårets udgave af Hele Nordjyllands Håndsrækning til Børn i Sorg - Sorggrupperne i Aars. 

Sandwiches i boderne

Som noget helt nyt vil der på forsøgsbasis til efterårets sidste hjemmekampe blive solgt sandwich fra Nadias Sandwich i boderne på Aalborg Portland Park, så kig forbi boderne og stil sulten med en frisklavet sandwich. 

Twitter og Instagram

Det officielle hashtag for mandagens kamp er #AaBFCK – følg og benyt dette tag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Facebook

Tilmeld dig kampens officielle begivenhed på Facebook via dette link.

Mad, drikkevarer og Oddset

Boderne på Aalborg Portland Park åbner samtidig med, at du kan komme ind på tribunerne, nemlig en time før kampstart. I alle boder på Aalborg Portland Park kan der anvendes Dankort.

Uden for Weber Tribunen kan du fra to timer før kampstart benytte vores mobile salgsbod, hvor du også kan betale med Dankort. Her vil der også være live musik før kampen, så du kan varme op til det vigtige opgør sammen med andre AaB-fans.

I Oddsets bod i det nordvestlige hjørne af Spar Nord Tribunen kan du endvidere spille på dagens kamp. Boden åbner også en time før kampstart.

Transport

Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Hvis du kommer med bus, kan du tage rute 2  mod væddeløbsbanen – stoppestedet hedder Sct. Joseph. Herfra er der to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Du kan også tage rute 16 – stoppested på denne rute hedder Anneberghus. Herfra er der også to minutters gang til Aalborg Portland Park.

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland ParkSe køreplaner på denne side.

Parkering

Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold

Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Weber Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser. 

Billetter til kørestolsbrugere kan enten købes online eller i billethusene på Aalborg Portland Park på kampdagen. 

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

God kamp!

Tags på denne nyhed

Vidste du om AaB og FC København…

8. december 2017 kl. 14:21 af Brian Andersen

- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 79 mellem AaB og FC København. Statistikken siger 17 sejre til AaB, 21 uafgjorte og 40 nederlag samt en målscore på 85-131 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr i de seneste otte Alka Superligakampe mod FC København (0V-2U-6T). Det er således godt tre år siden, at AaB senest besejrede FC København i Alka Superligaen, men de fem seneste sejre er alle faldet på Aalborg Portland Park.

- at AaB’s seneste sejr mod FC København således er dateret 13. september 2014, hvor Nicklas Helenius’ enlige fuldtræffer afgjorde affæren på Aalborg Portland Park.

- at klubberne senest mødte hinanden 15. juli 2017, hvor det i sæsonpremieren sluttede 1-1 i Telia Parken efter Jakob Blåbjergs velfortjente udligning i sidste minut.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Jakob Blåbjerg (1 mål) også Kasper Risgård (2 mål) og Frederik Børsting (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod FC København.

- at AaB i tilfælde af sejr over FC København vil opnå klubbens tredje sejr i træk i Alka Superligaen. Det vil i givet fald være første gang siden november-december 2015, at AaB tager tre point i tre Alka Superligakampe i træk.

- at AaB i tilfælde af point mod FC København vil sørge for, at FC København ikke vinder for femte Alka Superliga-udekamp i træk. Det har FC København ikke præsteret siden april-august 2013, hvor det blev til tre uafgjorte og tre nederlag.

- at AaB har vundet tre ud af de seneste fire års sidste Alka Superliga-hjemmekamp; alle i øvrigt med et clean sheet. Det enlige nederlag fandt sted i 2014, hvor modstanderen på Aalborg Portland Park var… FC København.

- at sidste hjemmekamp i 2016 blev vundet 1-0 over Lyngby Boldklub efter en scoring af Christian Bassogog.

- at ud af de 78 tidligere indbyrdes Alka Superligakampe mod FC København har AaB scoret først i 27 tilfælde, hvilket har resulteret i 14 sejre, otte uafgjorte og fem nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 47 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 35 nederlag.

- at Alka Superligakampe mellem AaB og FC København har budt på i alt 14 udvisninger, heraf kun tre til AaB, men at de seneste knap 13 år kun har budt på to udvisninger. I oktober 2007 blev Rade Prica udvist i kampens sidste minut, og i november 2014 fik Daniel Amartey sin anden advarsel fem minutter før tid.

- at AaB én gang tidligere har spillet en Alka Superligakamp på datoen 10. december. Det var tilbage i 2001, hvor det hjemme i Aalborg blev til 1-1 mod OB. Her scorede Michael Silberbauer for AaB.

- at AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Aalborg Portland Park til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2017 går ubeskåret til Børn i Sorg – Sorggrupperne i Aars, som efter efterårets første otte hjemmekampe allerede er sikret en donation på 96.180 kr.

- at du i forsalg kan købe din billet til kampen her.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i november

8. december 2017 kl. 13:45 af Rasmus Estrup

Frederik Børstings mål mod Hobro I.K. 5. november 2017 var AaB's bedste mål i november. Det har AaB-fansene med 65 procent af stemmerne vedtaget. 

Alle dem der afgav sin stemme, deltog samtidig i lodtrækningen om et halvsæsonkort til AaB's hjemmekampe på Aalborg Portland Park i foråret 2018. Vinderen af konkurrencen hedder Markus og bliver kontaktet direkte af AaB på mail. 

AaB takker alle der har stemt og deltaget i lodtrækningen. 

Tags på denne nyhed

AaB deltager i nyt indendørsstævne

8. december 2017 kl. 12:00 af Brian Andersen

Det første stævne finder sted fredag den 12. januar 2018 i Brøndby Hallen, hvor teknologivirksomheden KMD vil være hovedsponsor. Indendørsstævnet i Brøndby Hallen er navngivet KMD Cup og bliver vist live på TV3+.

De fire traditionsrige Alka Superliga-klubber får i Brøndby Hallen selskab af Frem og Næstved fra 2. division, når der 12. januar skal kæmpes om pokalen i KMD Cups herrerække. Alle hold i KMD Cup har forpligtet sig til at sende en række profiler i aktion, så der er lagt op til et brag af en fodboldaften for de 4.300 tilskuere, der er plads til i Brøndby Hallen.

Sportsdirektør i Brøndby I.F., Troels Bech, fortæller om KMD Cup:

- Odense, Aarhus, Aalborg og Brøndby er fire stolte fodboldbyer med hver deres flotte fodboldtraditioner, så vi er glade for, vi har fundet fælles fodslag om en fireårig aftale med TV3 Sport om at afvikle fire indendørsstævner frem til og med 2022.

- Med KMD som hovedsponsor lægger vi ud her i Brøndby, og vi forventer fulde huse i Brøndby Hallen. Alle klubber har forpligtet sig til at sende en række profiler på banen, så udover det bliver en sjov aften, vil der også blive spillet seværdig fodbold.

Selve formatet til KMD Cup minder om det nye ’Star Sixes’-format, som hurtigt er blevet vældig populært grundet tempoet i spillet. Til KMD Cup vil hvert hold have fire markspillere og en målmand på banen, og selve banen er på størrelse med en håndboldbane, men man spiller med syvmandsmål, og der skal afsluttes indenfor 30 sekunder. Kampene varer ti minutter hver, og der er flyvende udskiftninger, så der bliver knald på.

KMD Cup vil have et stort fokus på velgørenhed, og det er der en grund til, forklarer Troels Bech.

- For alle fire klubber er fællesskab og engagementet i lokalområdet en vigtig ingrediens i hverdagen, og derfor har velgørenhedsaspektet været tænkt ind i konceptet fra start. Som arrangør for det første stævne, giver det god mening for os her i Brøndby at donere en del af overskuddet til Kjeld Rasmussens Rejselegat, som har til formål at støtte unges studie- og sportsrejser her i Brøndby. 

TV3 Sport har allerede tilkendegivet, at man til hvert af de fire indendørsstævner donerer 25.000 kroner til en velgørenhedsorganisation, som den arrangerende klub vælger. Brøndby I.F. har som arrangør af det første stævne som tidligere nævnt peget på Kjeld Rasmussens Rejselegat, hvilket betyder at de første 25.000 kroner dermed allerede er sikret til legatet.

Hos KMD Business forklarer direktør Helle Huss, hvorfor man har valgt at blive hovedsponsor for indendørsstævnet i Brøndby Hallen.

- Der er gået sport i data og data i sport. Og netop data og sport er et område, som vi i KMD Business har stort fokus på, og hvor vi har nogle spændende samarbejdspartnere. Derfor giver KMD Cup, præsenteret af erhvervsafdelingen KMD Business, rigtig god mening for os. Fredag den 12. januar bliver en stor og anderledes tempofyldt sportsdag i Brøndby Hallen og på TV3+, og vi ser meget frem til samarbejdet med TV3 Sport og Alka Superligaklubberne Brøndby I.F., AaB, AGF og OB.

Fra de øvrige klubbers side er der også stor begejstring over den fireårige aftale.

OB’s sportsdirektør, Jesper Hansen, siger:

- I OB er vi enormt glade for, at fire af landets mest traditionsrige klubber er gået sammen om at skabe denne indendørsturnering. Der er mange gode initiativer i dansk fodbold, og det er glædeligt, at vi begynder at få dem bredt ud i hele landet, for det vil være med til at øge den generelle interesse for dansk fodbold.

- Der har tidligere været tradition for at skyde et nyt kalenderår ind med et indendørsstævne, og vi glæder os til, at vi igen fra 2018 kan indlede året med en festlig, stemningsfuld og sportsligt spændende turnering. Det gælder både for de fans, der køber billetter, tv-seerne, sponsorerne og spillerne, og samtidig bliver KMD Cup en god anledning til, at vi i dansk fodbold kan være med til at løfte et fælles ansvar for at give økonomisk støtte og opbakning til vigtige velgørende projekter.

Hos AGF’ er sportschef Peter Christiansen ligeledes glad for den nye nytårstradition.

- Med indendørsturneringen genopliver vi sammen med Brøndby, OB og AaB en tradition, som mange af vores fans har efterspurgt. Det er en god måde at sparke fodboldåret i gang på, og vi vil gøre vores til at skabe en god oplevelse for både tilskuerne og tv-seerne.

I Aalborg glæder man sig over fællesskabet de fire klubber imellem og ikke mindst til at få stævnet til Aalborg, fortæller AaB’s administrerende direktør Stephan Schors.

- Det er fire af Danmarks mest traditionsrige klubber, der her er gået sammen og det er et stærkt signal, at vi kan finde et fællesskab omkring KMD Cup.

- Ligeledes glæder vi os til inden for et af de nærmeste år at få stævnet til Aalborg, så vi som samlingspunkt for Nordjylland kan tilbyde endnu flere gode oplevelser for vores mange fans og tilhængere, udtaler Stephan Schors.

INFO OM BILLETSALG
Billetterne til KMD Cup kan købes på her.

KMD Cup afvikles fredag 12. januar i Brøndby Hallen. Dørene åbnes kl. 17.30, og første kamp vil blive sat i gang kl. 19.00. Finalen forventes at blive spillet cirka kl. 22.10.

Billetterne koster 150,- for voksne og 100,- for børn. Billetterne er unummererede og fans fra de fire Superliga-klubber vil få tildelt hver deres sektion i Brøndby-hallen, hvilket også fremgår af billetsalget.

Tags på denne nyhed

Afsked med Sylvestr og Williams

8. december 2017 kl. 10:51 af Brian Andersen

28-årige Jakub Sylvestr skiftede i slutningen af januar 2017 til AaB fra tyske 1. FC Nürnberg, og den slovakiske angriber begyndte sin karriere i det nordjyske med brask og bram med fire scoringer i sine første to kampe.

Sidenhen havde Jakub Sylvestr svært ved at tilkæmpe sig fast spilletid på holdet, og inden årets sidste udfordring på søndag på Aalborg Portland Park mod FC København er Jakub Sylvestr noteret for 26 officielle kampe og fem mål for AaB.

I august blev new zealandske Tamati Williams, der senest havde optrådt i Holland hos RKC Waalwijk, hentet til som gardering for Jacob Rinne, da Michael Lansing var løbet ind i en langvarig rygskade, der dog nu synes, at være i bedring.

33-årige Tamati Williams har endnu ikke fået spilletid for AaB’s bedste mandskab.

- Vi vil gerne takke både Jakub og ”Tama” for deres indsats for AaB, hvor de udover deres fodboldmæssige egenskaber har bidraget fint til fællesskabet, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

- I begge tilfælde er vi enige om, at samarbejdet skal ophøre, og vi ønsker Jakub og ”Tama” held og lykke i deres fortsatte karriere, lyder det fra Allan Gaarde.   

Med afgangen af Jakub Sylvestr og Tamati Williams består AaB’s Superligatrup af 25 spillere, hvoraf 15 mand har spillet ungdomsfodbold i klubben.