AaB TV: Mød Tamati Williams

31. august 2017 kl. 13:43 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

AaB skriver kort kontrakt med rutineret målmand

31. august 2017 kl. 11:31 af Brian Andersen

33-årige Tamati Williams opnåede 45 officielle kampe for den hollandske klub, ligesom spilleren også er noteret for en enkelt A-landskamp for sit hjemland New Zealand.

Tamati Williams har ligeledes hollandsk pas og er derfor spillebrettiget med det samme for AaB.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Michael Lansings rygskade og salget af Nicolai Larsen har betydet, at vi inden for relativ kort tid har skulle finde en kvalificeret back up til Jacob Rinne, og det er heldigvis faldet på plads med aftalen med Tamati Williams.

- Tamati er bevidst om, at han først og fremmest er tilknyttet som reserve, men han er også selv meget målrettet omkring med professionalisme og sin rutine at bidrage positivt til vores træningsmiljø, siger Allan Gaarde, der i samme åndedrag erklærer transfervinduet lukket for AaB’s vedkommende:

- Med mindre der sker noget meget overraskende i de kommede timer, så er vi der, hvor vi skal være. Vi er lykkedes med at tiltrække en række førsteprioriteter i alle tre kæder, og vi mener alt i alt, at vores trup er blevet styrket og fremstår absolut konkurrencedygtig.

AaB har i dette transfervindue tilknyttet Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Jores Okore, Filip Lesniak, Pavol Safranko, Yann Rolim, Michael Lansing og Tamati Williams, ligesom U/19-spillerne Marco Ramkilde, Nikolaj Lyngø og Mathias Andersen er rykket op i Superligatruppen.

Næste opgave for AaB er opgøret i DBU Pokalen på udebane mod Viborg F.F. torsdag den 7. september.

Tags på denne nyhed

AaB sælger Nicolai Larsen til FCN

31. august 2017 kl. 10:00 af Brian Andersen

Nicolai Larsen blev som 19-årig i sommeren 2010 hentet til AaB fra Lyngby Boldklub som reserve for Karim Zaza, og året efter overtog Nicolai Larsen rollen som førstemålmand, som han således har bestredet i seks år for Hele Nordjyllands Hold, hvor det blandt andet er blevet til et dansk mesterskab, en pokaltitel, europæisk gruppespil samt tildelingen af Det Gyldne Bur som dansk fodbolds bedste målmand i 2014.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Vi har i et stykke tid sammen med Nicolai været afklarede omkring, at tiden var kommet til at prøve noget nyt for såvel Nicolai som AaB, men der skal alligevel ikke herske tvivl om, at det er med vemod, at vi nu tager afsked.

- AaB har i en lang årrække været stærkt besat på målmandsposten, og det har vi også været med Nicolai, og vi har forsøgt at forberede hans afgang bedst muligt med tilgangen af Jacob Rinne og Michael Lansing, men da sidstnævnte er ude i en længere periode med en skade, så forventer vi at tilknytte endnu en kvalificeret målmand for resten af efteråret, fortæller Allan Gaarde.

- Nicolai har udviklet sig kolossalt i AaB under vores målmandstræner Poul Buus, og han har også opnået flotte resultater. Samtidig har han med sit sympatiske og altid rolige væsen været en fantastisk repræsentant for vores klub, og den del skal han selvfølgelig også have stor tak for, ligesom han ønskes al mulig held og lykke fremover – naturligvis undtaget de indbyrdes opgør mod AaB, siger Allan Gaarde.

For Nicolai Larsen er det ligeledes med blandede følelser, at han nu skifter græsgange:

- Når man som jeg har haft syv fantastiske år i en klub og en by som AaB og Aalborg, så er det klart, at det er med en mærkelig følelse, at jeg nu siger farvel.

- Man kan jo sige, at jeg er blevet voksen i Aalborg, og jeg vil gerne takke alle i og omkring klubben for vores tid sammen, siger Nicolai Larsen.

- Selvfølgelig vil AaB altid ligge mit hjerte nært, men nu glæder jeg mig til ny inspiration og en spændende udfordring i FC Nordsjælland, slutter Nicolai Larsen.

Nicolai Larsen blev noteret for 235 officielle kampe for AaB, hvor Jacob Rinne nu overtager trøjen med ettallet på ryggen.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Klubbesøg i Hou

30. august 2017 kl. 21:08 af Rasmus Estrup
Tags på denne nyhed

Ungdomshold fik sølv og bronze ved eliteturnering

29. august 2017 kl. 15:12 af Rasmus Estrup

Fra 25. til 27. august deltog tre af AaB's ungdomshold ved Crowne Plaza Elite Cup, som blev arrangeret af Kastrup Boldklub. Med i turneringen var foruden en række danske, svenske og norske hold blandt andre også Borussia Dortmund, FC Barcelona og japanske Yokohama F.Marinos.

Resultatmæssigt klarede U/14 sig bedst, da de snuppede andenpladsen ud af otte tilmeldte hold. U/13 vandt bronze ud af 12 tilmeldte hold, mens U/15-holdet endte på sjettepladsen ud af 16 hold. 

For U/15-holdet gik vejen til sjettepladsen via blandt andet en 5-0 sejr over norske Lørenskog I.F. og en sejr på 3-2 over Yokohama F.Marinos fra Japan. Herefter tabte nordjyderne til FC Nordsjælland og siden til Lyngby Boldklub i placeringskampen.

På vej mod sølvmedaljerne vandt U/14-holdet over FC Roskilde, Ishøj I.F., IFK Lidingö FK fra Sverige og Strømsgodset I.F. fra Norge, inden AaB blev besejret med 2-1 af FC Midtjylland i finalen. 

U/13-holdet besejrede i gruppespillet Strømsgodset I.F., FC Roskilde og svenske Malmø F.F., men tabte så til Brøndby I.F. i semifinalen, inden nordjyderne i bronzekampen slog A27 fra Amager. 

- Det var en fed turnering at være en del af. Der var samlet en række rigtig gode fodboldhold, og alle holdene er blev matchet hårdere, end vi normalt bliver. Så det har givet en række svar på, hvor vi står i forhold til de bedste hold i årgangene, siger U/15-træner Nikolaj Hørby. 

- Vi skulle virkelig være oppe på tæerne hele tiden, og spillet foregik med høj intensitet. Derudover er det også altid spændende at spille mod udenlandske hold. Både for os trænere og spillerne. Det giver nye perspektiver at spille mod andre fodboldkulturer, og når store klubber som FC Barcelona og Borussia Dortmund deltager, øger det også straks opmærksomheden omkring turneringen, siger Nikolaj Hørby. 

Tags på denne nyhed