AaB ude af DBU Pokalen efter målrig affære

5. april 2017 kl. 19:58 af Rasmus Estrup

Kvartfinalen blev endestation for Hele Nordjyllands Hold i denne udgave af DBU Pokalen. FC Midtjylland sendte AaB ud af turneringen med en udesejr på 3-2, selvom AaB til sidst pressede på for at få kampen i overtid.

Kampen, der blev spillet under en stærk vind, blev indledt med meget spil på midten af banen og meget få scoringsmuligheder. FC Midtjylland havde spilovertaget, og efter 13 minutter havde gæsterne også haft kampens hidtil eneste to afslutninger, uden at de på nogen måde truede Ivan Lucics mål.

I kampens 15. minut fik Edison Flores bolden over målstregen, men der var forinden dømt målspark i forbindelse med Jannik Pohls oplæg, og dermed var stillingen stadig 0-0.

Det var den kun indtil 21 minutter inde i opgøret, da FC Midtjylland kom fortjent i front. En stikning i AaB's felt fandt vej til Filip Novak, der kun nåede at røre bolden, inden Ivan Lucic fik tacklet, men læderet strøg hen til Paul Onuachu, der let kunne bringe gæsterne foran 1-0.

Syv minutter senere gjorde Paul Onuachu det også til 2-0. Ivan Lucic formåede ikke at holde fast i en svag afslutning fra Rasmus Nissen Kristensen, og i stedet faldt kuglen lige ned for fødderne af FC Midtjylland-angriberen, der igen let kunne trille den ind over stregen.

Kort efter kom Hele Nordjyllands Hold tilbage i kampen, da Rasmus Würtz reducerede til 2-1 på et straffespark. Et straffespark, AaB blev tildelt, da en af gæsternes forsvarer satte hånd på bolden efter indlæg fra Jakob Ahlmann. Fra 11-meterpletten var Rasmus Würtz lige så kølig som onsdagens forårsvind.

Flere mål kom der ikke i første halvleg, og dermed levede AaB's håb om videre avancement i DBU Pokalen fortsat, da holdene gik ud til anden halvleg. Men allerede fra halvlegens start sad FC Midtjylland på spillet.

Det udmøntede sig i en fortjent scoring til 3-1 efter 51 minutter. Fint spil i gæsternes højre side førte til et fladt indlæg fra Rasmus Nissen Kristensen. Indlægget sad lige i foden på en fri Filip Novak, der sendte læderet ind i AaB-målet.

I minutterne efter gæsternes scoring forsøgte AaB's to offensive indskiftninger, Thomas Enevoldsen og Jakub Sylvestr, at bringe spænding tilbage i kampen. Enevoldsen tog chancen på et drilsk indadskruet frispark fra højresiden, mens Jakub Sylvestr fik chancen på kanten af feltet. Men i begge tilfælde tog Johan Dahlin sikkert fra i målet.

Men chancerne var - kampen igennem - bare større i den anden ende af banen. Især en friløber til Paul Onuachu efter 63 minutter, men den dobbelte målscorer sendte denne gang afslutningen forbi mål.

I stedet kunne et pragtmål af AaB's tredje indskifter, Kasper Risgård, bringe ny spænding ind i kampen med et kvarter tilbage af opgøret. Et par meter uden for feltet til venstre for mål sendte den erfarne midtbanespiller en meget velplaceret afslutning i netmaskerne helt ude ved modsatte stolpe, og så stod der 2-3 på storskærmen.

Målet satte gang i et AaB-pres. Både på banen og tribunen. Men hjemmeholdet fik aldrig gjort det rigtig farligt foran FC Midtjyllands mål, selvom også målmand Ivan Lucic blev sendt med frem på dødbolde i tillægstiden i håb om at sende kampen ud i overtid.

Derfor endte opgøret med en udesejr til FC Midtjylland, der dermed er i semifinalen i DBU Pokalen.

AaB's næste hjemmekamp er allerede på lørdag, når Viborg F.F. klokken 16.00 gæster Aalborg Portland Park.

Matchfacts - DBU Pokalen, kvartfinalen

AaB-FC Midtjylland 2-3 (1-2)
22. minut 0-1 Paul Onuachu, 29. minut 0-2 Paul Onuachu, 33. minut Rasmus Würtz 1-2, 52. minut 1-3 Filip Novak, 77. minut 2-3 Kasper Risgård
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (35)
Advarsler FC Midtjylland: Janus Drachmann (36), Rasmus Nissen Kristensen (55)
4.124 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-4-1-1): Ivan Lucic, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Joakim Mæhle, Rasmus Würtz (66: Kasper Risgård), Magnus Christensen (45: Thomas Enevoldsen), Edison Flores, Oliver Abildgaard, Jannik Pohl (55: Jakub Sylvestr).

FC Midtjylland (4-1-4-1): Johan Dahlin, Rasmus Nissen Kristensen, Kian Hansen, Markus Halsti, Filip Novak, Janus Drachmann (77: André Rømer), Rilwan Hassan, Jakob Poulsen, Mikkel Duelund, Gustav Wikheim (65: Simon Kroon), Paul Onuachu (65: Bruninho).

Dommer: Jakob Kehlet

Nye aktionærtiltag i AaB A/S

5. april 2017 kl. 09:38

AaB’s aktionærsammensætning er på nuværende tidspunkt kendetegnet ved, at cirka halvdelen af alle aktionærer har så få aktier, at der ved salg af disse ikke vil være penge tilbage efter kurtage og VP-omkostninger.

Denne sammensætning er meget uhensigtsmæssig, da disse depoter medfører en årlig udgift for AaB på cirka 280.000 kr. årligt til Fondsbørsen, til sammenligning har alle disse depoter en samlet værdi på cirka 230.000 kr.

For at sikre en mere hensigtsmæssig sammensætning vil AaB iværksætte følgende:

· Opskrivning af den nominelle værdi pr. aktie fra 0,25 kr. til 200 kr.
· Nye aktionærfordele
· Muligt opkøb af egne aktier
· Indstilling om udlodning af udbytte ved generalforsamlingen i 2018

Opskrivning af den nominelle værdi pr. aktie fra 0,25 kr. til 200 kr.
AaB vil ultimo juni holde en ekstraordinær generalforsamling med henblik på at opskrive den nominelle værdi pr. aktie fra 0,25 kr. til 200 kr.

Har man på nuværende tidspunkt færre end 800 aktier og fortsat ønsker at være aktionær i AaB, opfordrer AaB til, at man inden den ekstraordinære generalforsamling opkøber aktier, således at man har flere end 800 aktier.

Har man på nuværende tidspunkt færre end 800 aktier og ønsker man ikke at være aktionær længere og måske i en årrække har været bundet af, at kurtage overstiger kursværdi, opfordrer AaB til, at man afventer den ekstraordinære generalforsamling. Alle aktionærer med færre end 800 aktier vil her blive tvangsindløst. Der vil ikke blive afregnet kurtage ved en tvangsindløsning, så for mindre aktionærer der har ønske om at sælge, er dette en bedre løsning end at sælge i et åbent marked.

AaB tilbyder to fribilletter til en kamp i efteråret 2017 til alle aktionærer med færre end 800 aktier, der vil blive tvangsindløst. Dette sker efter henvendelse til AaB.

For aktionærer med flere end 800 aktier vil alle såkaldte ”spidser” – det vil sige aktier, der er i overskud ved multipel af 800 – ligeledes blive tvangsindløst.

Nye aktionærfordele
Efter gennemførslen af opskrivningen vil alle aktionærer fremover have mulighed for at få to fribilletter pr. sæson. Man skal efter gennemførslen af opskrivningen og ud fra det nuværende kursniveau eje aktier for 232 kr. for at få tilbudt to fribilletter til en værdi af i alt 310 kr. Tidligere skulle man eje 5.000 aktier for at kunne modtage fribilletter. Vi håber på denne måde at se så mange aktionærer som muligt på Aalborg Portland Park.
Aktionærer med flere end 100.000 aktier (125 aktier efter opskrivningen) vil fortsat blive inviteret til et årligt aktionærarrangement med bespisning og kamp.

Muligt opkøb af egne aktier
AaB’s direktion og bestyrelse vil løbende monitorere og vurdere forholdet mellem aktiekursen og den forventede indre værdi ultimo 2017. Såfremt generalforsamlingen under punkt 4.a. giver bestyrelsen bemyndigelse til at foretage opkøb af egne aktier, og såfremt der efter gennemførslen af opskrivning af aktiestørrelse fortsat er et større misforhold mellem aktiekursen og den forventede indre værdi ultimo 2017, vil bestyrelsen konkretisere overvejelser omkring opkøb af egne aktier.

Forslag om udbytte
Bestyrelsen vil stille forslag om at der på generalforsamlingen i 2018 udloddes udbytte i niveauet 5-10 mio. kr. afhængig af selskabets økonomiske stilling på udbetalingstidspunktet, herunder om der er foretaget opkøb af egne aktier.

AaB’s mission er igennem fodbold at underholde og skabe oplevelser på et økonomisk bæredygtigt grundlag.

AaB’s vision er at være samlingspunkt for hele Nordjylland og til stadighed være en del af toppen af dansk fodbold – både på og uden for banen.

AaB TV: Generalforsamling 2017

4. april 2017 kl. 20:36 af Rasmus Estrup

Mens Finn V. Nielsen og Jakob Møller Knudsen fortsætter som henholdsvis formand og næstformand, udtræder Nils Dorin Jacobsen fra bestyrelsen efter syv år. Han erstattes af Torben Fristrup, der nu sidder i bestyrelsen sammen med Anders Bjørnstrup, Claus Fallingborg, Lynge Jakobsen og Henrik Thomsen.

Se mere fra generalforsamlingen i indslaget fra AaB TV ovenfor.

Magnus Christensen klar til pokalkvartfinale

4. april 2017 kl. 18:09 af Brian Andersen

AaB’s tredobbelte vindere af turneringen er for fjerde år på stribe kvalificeret til kvartfinalen, og cheftræner Morten Wieghorst ser frem til den forestående udfordring:

- Vi spiller om en semifinaleplads, hvilket i sig selv er en fantastisk motivation, og vi ser frem til endnu en intens duel mod FC Midtjylland, som vi jo mødte i Alka Superligaen for blot tre uger siden.

- I det opgør (1-1, red.) leverede vi en god præstation, da vi først havde overstået de første 10-15 minutter, hvor Midtjylland formåede at presse os fysisk, konstaterer Morten Wieghorst.

- Det gælder for vores vedkommende om at udnytte den plads, som Midtjylland til tider giver, fordi de gerne vil presse højt. Dette skal vi bruge til at sætte spilsekvenser sammen, som kan føre til muligheder, og samtidig skal vi i perioder være parate til at modstå deres fysik, hvilket vi også er forberedte på.

- Givetvis bliver det meget tæt, men vi har en god fornemmelse og er klar til arbejde hårdt for at sikre avancement, fastslår Morten Wieghorst, der efter tirsdagens træningspas har udtaget følgende 18 navne:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Jakob Blåbjerg, 5 Markus Holgersson, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz, 9 Jannik Pohl, 10 Edison Flores, 11 Jakub Sylvestr, 16 Magnus Christensen, 18 Rasmus Thellufsen, 20 Marco Meilinger, 21 Kasper Risgård, 22 Ivan Lucic, 27 Oliver Abildgaard, 31 Joakim Mæhle og 32 Kasper Pedersen.

U/21-landsholdsspiller Frederik Børsting er skadet.

Billetter til onsdagens pokalkvartfinale mod FC Midtjylland kan til begge endetribuner – Spar Nord Tribunen og 3F Tribunen – købes for kun 50 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Sæsonkortholdere har også til pokalkampe fri adgang.