Meilinger-mål var nok for AaB

24. juli 2016 kl. 22:10

AaB fik bragt sig foran efter en halv time på godt forarbejde af Christian Bassogog, som Marco Meilinger kronede med sin første scoring i Alka Superliga. Randers FC havde især i anden halvleg store mulighder for at udligne, men AaB holdt stand og fik dermed sæsonens første sejr.

I forhold til sæsonåbningen sidste søndag mod AC Horsens havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Jakob Blåbjerg og Casper Sloth afløste Kasper Pedersen og Nicklas Helenius. Casper Sloth fik dermed sin første kamp fra start i AaB-trøjen.

Magnus Christensen kom undervejs på banen til sin officielle debut i Alka Superliga, efter han i løbet af kampen blev skiftet ind fra bænken.

AaB lagde ud med at angribe fra første fløjt, og AaB-angriber Christian Bassogog var tæt på at kunne komme på skudhold inden for det første minut efter at have modtaget en høj bold, men han blev stoppet på kanten af feltet.

 

Selvsamme Bassogog fik igen skabt en mulighed i det 7. minut, da han på egen hånd drev bolden frem og blev stoppet ved feltets kant, hvorefter en kikset clearing blev til en farlig løs bold i feltet, som Randers FC’s målmand Hannes Halldorsson dog var hurtigt ude og opsnappe.

Efter en fin AaB-start bød værterne fra Randers sig også til og lagde et godt pres på gæsterne, og det resulterede blandt andet i flere hjørnespark, som AaB-forsvaret uden problemer fik afværget.

Med et kvarter spillet fik AaB mere fat i bolden, og Christian Bassogog var endnu en gang farlig på en dyb bold, og han kom til en afslutning, der dog blev blokeret til hjørnespark.

Det blev starten på en periode, hvor AaB var spilstyrende, men uden at det medførte afgørende fare på banens sidste tredjedel.

Det skulle der dog laves om på efter en halv time, hvor Christian Bassogog fik fat på et fejlslået hovedstød på tværs fra Randers-forsvaret. AaB-frontmanden brugte sin hurtighed til at rive sig fri af tre forsvarsspillere, der ville følge ham til dørs. I skudøjeblikket blev han dog låst, men fik med en mere eller mindre bevidst berøring sat Marco Meilinger op, og den østrigske kantspiller kunne sende sin første Alka Superliga-scoring i netmaskerne og bringe AaB foran.

 

Kort efter var det tæt på, at der opstod muligheden for, at AaB kunne øge, da Kasper Risgård lagde et hårdt indlæg på tværs, men uden en bolsjestribet endestation i feltet. Frederik Børsting fik også i samme periode sendt en afslutning mod mål, men skuddet blev blokeret.

Randers FC begyndte mod halvlegens afslutning at røre mere på sig offensivt, og fem minutter før pausefløjt blev en afslutning sendt af sted mod AaB-målmand Nicolai Larsen af Mads Fenger efter et frispark, men uden faretruende kraft.

Herefter kunne de to hold gå til pause efter en tæt første halvleg, hvor især ekvilibristisk arbejde fra Christian Bassogog havde medført en del aktivitet omkring Randers FC’s felt.

Randers FC kom til en chance fra anden halvlegs start efter en omstilling, der endte med en skudmulighed til Kasper Fisker, der forsøgte at lægge bolden i det lange hjørne, men den gik et stykke over.

Værterne virkede generelt oplagte efter pausen, og kort efter sendte Erik Marxen et præcist indlæg i panden på indskiftede Joni Kauko. Hovedstødet blev sendt på overliggeren, og bolden gik i jorden uden for stregen, og AaB fik clearet. Kort efter fandt Mikael Ishak plads til at afslutte på kanten af feltet, men endnu en gang klarede AaB frisag.

 

Efter den turbulente start fik AaB dysset Randers FC’s pres mere ned, men det var fortsat værterne, der var mest på bolden.

Efter en times spil tog Christian Bassogog et godt raid frem i banen, og da han nåede feltet var der mulighed for at spille på tværs eller afslutte, men det blev til en mellemting mellem de to, og chancen løb ud.

Der skulle ikke gå mange minutter, før AaB igen var på færde. Frederik Børsting modtog en dyb bold, og slog den indover fra baglinjen til Marco Meilinger, der fik sendt en forkølet halvflugter af sted mod mål.

Randers FC’s Johnny Thomsen fik i modsatte ende sendt et indlæg indover, og det blev rettet af, således at det var tæt på at sejle i mål.

Med tyve minutter igen tog Joni Kauko skuddet langt udefra, men bolden svævede et stykke over mål.

Herefter skiftede AaB både Nicklas Helenius og Magnus Christensen ind, og sidstnævnte kom på banen til sin officielle debut i Alka Superliga.

I perioden herefter overlod AaB meget af initiativet til Randers FC, der forsøgte at finde huller i defensiven, men gennem god organisation fik AaB holdt snor i værterne.

I de sidste minutter af kampen pressede Randers FC endnu mere på for udligningen og sendte flere afslutninger mod mål. Den farligste af disse kom fra indskiftede Marko Mitrovic i form af et hovedstød, men Nicolai Larsen i AaB-kassen var hurtig på spring og diskede op med en fremragende redning, der holdt AaB i førerposition.

I tillægstiden var der muligheder i begge ender. Mads Fenger headede et hjørnespark over mål, og i den modsatte ende fik Nicklas Helenius spillet Marco Meilinger godt fri i højre side. Østrigeren forsøgte at løfte bolden over Hannes Halldorsson i Randers FC-målet, og efterfølgende fulgte indskiftede Sebastian Grønning op med at lægge bolden på tværs, og Nicklas Helenius fik sendt kampens sidste afslutning mod mål, men skuddet blev blokeret.

Dermed holdt AaB-føringen i land, og tre hårdt tjente point kunne sættes ind på kontoen efter sæsonens første udekamp.

AaB kan nu rette blikket mod næste kamp i Alka Superliga, der spilles hjemme på Nordjyske Arena den 1. august mod OB.

Husk, at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superliga-kampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2016 går ubeskåret til Broen Aalborg, som efter efterårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 6.493 kr.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 2. spillerunde
Randers FC-AaB 0-1 (0-1)
30. min 0-1 Marco Meilinger.
Advarsler Randers FC: Ingen.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (84), Sebastian Grønning (90).
4.443 tilskuere på BioNutria Park.

Randers FC (4-4-2): Hannes Thor Halldorsson, Johnny Thomsen, Mads Fenger, Mads Agesen, Erik Marxen, Kasper Fisker, Joel Allansson (82: Mikkel Kallesøe), Nicolai Poulsen (27: Joni Kauko), Mandla Masango, Viktor Lundberg (68: Marko Mitrovic), Mikael Ishak.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Gilli Rólantsson, Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Casper Sloth (70: Nicklas Helenius), Frederik Børsting, Christian Bassogog (69: Magnus Christensen), Kasper Risgård (85: Sebastian Grønning).

Dommer: Michael Tykgaard.

Holgerssons debutscoring sikrede point i premieren

17. juli 2016 kl. 18:06 af Brian Andersen

AaB indledte premierekampen med stort overtag og mange chancer, men uden udbytte, og gæsterne fra AC Horsens fik i stedet bragt sig foran. Hele Nordjyllands Hold søgte kampen igennem udligningen, og i det 89. minut kunne Markus Holgersson sende bolden i kassen til 1-1.

Ud over Markus Holgersson var der fra start også debut til Marco Meilinger på højre kant i dagens startopstilling, mens Sebastian Grønning og Casper Sloth ligeledes debuterede efter at være blevet indskiftet i løbet af kampen.

Før kampen blev fløjtet i gang blev Børge Bach mindet med et minuts stilhed. Børge Bach var én af AaB’s allerstørste personligheder og blev på banen noteret for 348 officielle kampe, hvor det også blev til 77 scoringer.

Inden for kampens første minut viste AaB sig allerede angrebslystne, og Gilli Rólantsson fandt efter et skift fra debutanten Marco Meilinger plads til at afslutte, men det afrettede skud sat lige på Nicklas Dannevang i AC Horsens-målet.

 

Kort efter blev Nicklas Helenius nedlagt efter at have modtaget et indkast, hvilket gav et frispark til AaB. På frisparket fik Marco Meilinger sendt en farlig bold ind i det bageste rum, hvor svenske Markus Holgersson var tæt på at nå frem til en stor chance.

AaB tog generelt taktstokken i kampens indledende fase med meget spil omkring gæsternes felt, og otte minutter inde i kampen trykkede først Gilli Rólantsson af fra kanten af feltet, og på returbolden forsøgte den nyudnævnte viceanfører Kasper Risgård sig med en følt bold i den lange hjørne, men Nicklas Dannevang fik fingrene i bolden.

I den modsatte ende rørte AC Horsens’ offensiv for første gang for alvor på sig efter ti minutter, hvor André Bjerregaard afsluttede langt udefra med et fladt skud, som AaB-målmand Nicolai Larsen uden problemer fulgte til dørs.

Få minutter efter kom AaB til kampens hidtil største mulighed. Christian Bassogog var trukket lidt ned i banen, og han fandt Marco Meilinger, der med en dødbringende aflevering bag om to forsvarsspillere gjorde plads til Frederik Børsting foran mål. Børsting måtte strække sig til det yderste for at prikke til bolden, og den sneg sig lige forbi stolpen.

 

Gæsterne fra AC Horsens fik kort efter også en mulighed, da Kim Aabech fandt plads til at slå en bold i feltet, men Kasper Pedersen fik efter lidt tumult ryddet op.

En livlig indledning på premierekampen, hvor AaB indtil videre havde budt ind med det meste.

AaB fortsatte med at producere chancer, og tyve minutter inde i kampen slog Markus Holgersson en god bold på tværs til Marco Meilinger i feltet, og østrigeren spillede den første gang på tværs mod Nicklas Helenius, men bolden nåede aldrig frem til adressen, da gæsternes forsvar kom i vejen.

Efter en lille halv time opstod endnu en mulighed til Hele Nordjyllands Hold, da Kasper Risgård fik plads til at afslutte et stykke udefra. En løs bold lå godt til ham efter et fejlslået indlæg, men skuddet blev rettet af til hjørnespark.

Kampen fandt efter den livlige start ind i et mere roligt leje, men otte minutter før pausen kom gæsternes målmand igen på arbejde, da Marco Meilinger fandt plads lige uden for feltet, og han fik afsluttet godt, men for tæt på Dannevang i AC Horsens-målet.

 

 

Nicolai Larsen kom også på arbejde i den anden ende kort efter, da André Bjerregård med et hårdt spark fik kannoneret på kassen, men AaB-målmanden fik pareret bolden sikkert.

Kort før pausen fik Nicklas Helenius en god mulighed med en dybdebold, og han forsøgte at vriste sig fri af forsvarsspillerne, men måtte til sidst give sig, og chancen løb ud i sandet.

En chancerig første halvleg var kommet til ende, og det havde været med AaB som det klart dominerende hold.

Anden halvleg startede i et lidt lavere gear, og ti minutter inde i halvlegen fik gæsterne bragt sig foran via et frispark tæt på hjørneflaget, der blev lagt ind i boksen, og her fik Bubacarr Sanneh sat hovedet på, og Nicolai Larsen var uden chance.

Kort efter scoringen fik gæsterne mulighed for at bringe sig yderligere foran, da André Bjerregaard fik ramt stolpen fra en spids vinkel. Modsat fik Kasper Risgård også sat en afslutning ind, men her gik bolden lige forbi venstre opstander.

Efter gæsternes scoring kom kampen i det hele taget op i et højere tempo, og efter en god times spil var AaB tæt på at få udlignet. Patrick Kristensen fandt Nicklas Helenius på kanten, og han spillede bolden fladt ind foran mål, hvor Christian Bassogog var få centimeter fra at kunne skovle bolden over stregen.

 

Kort efter var AC Horsens’ Hallur Hansson på færde med et skud i boksen, men Nicolai Larsen kunne uden problemer afværge faren.

AaB pressede på for udligning, og 73 minutter var spillet, da Patrick Kristensen var tæt på at få hul på bylden, men skuddet blev blokeret. Kort efter kunne også Kasper Risgård skyde på kassen, og det blev starten på en mindre belejring uden for gæsternes felt. Trods flere nærgående forsøg udeblev scoringerne.

Kort før slutfløjt var den indskiftede debutant Sebastian Grønning tæt på at udligne. Marco Meilinger fik ekspederet et frispark ind i boksen, og Grønning fik sat hovedet på, men med for lidt kraft til at overliste Nicklas Dannevang.

Den forløsende AaB-udligning kom et minut før, at det var slut på den ordinære spilletid. Anfører Rasmus Würtz fik i første omgang afsluttet godt på mål efter et fripark, og på riposten kunne debutanten Markus Holgersson sende bolde ind og gøre balance i regnskabet.

AaB indledte herefter en intens jagt på et føringsmål, men det blev ikke til mere i sæsonpremieren på Nordjyske Arena. Dermed kan AaB sætte et enkelt point ind på kontoen efter en livlig affære på Nordjyske Arena.

Matchfacts – Alka Superliga, grundspil 1. spillerunde
AaB-AC Horsens 1-1 (0-0).
55. min 0-1 Bubacarr Sanneh, 89. min 1-1 Markus Holgersson.
Advarsel AaB: Kasper Pedersen (70).
Advarsel AC Horsens: Kim Aabech (58).
6.493 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Kasper Pedersen, Gilli Rólantsson (74: Casper Sloth), Marco Meilinger, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Frederik Børsting, Nicklas Helenius (66: Thomas Enevoldsen), Christian Bassogog (66: Sebastian Grønning).

AC Horsens (4-4-2): Nicklas Dannevang, Peter Nymann, Mathias Nielsen, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller, Lasse Kryger, Delphin Tshiembe (79: Jonas Gemmer), Conor S. O’Brien, Kim Aabech (64: Thomas Kortegaard), André Bjerregaard (79: Kjartan Finnbogason), Hallur Hansson.

Dommer: Dennis Mogensen.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)