Vidste du om OB og AaB... (1)

4. marts 2017 kl. 12:59

- at den forestående dyst er Alka Superligakamp nummer 78 mellem OB og AaB. Statistikken siger 29 sejre til AaB, 28 uafgjorte og 20 nederlag samt en målscore på 119-103 i AaB’s favør.

Børsting_bold- at AaB ikke har besejret OB i de tre seneste indbyrdes Alka Superligakampe, der er endt med to nederlag og en uafgjort. Endnu en kamp mod OB uden tre point vil være den længste serie af Alka Superligakampe mod OB uden sejr siden august 2008-november 2009.

- at klubbernes senest mødte hinanden 1. august 2016, hvor det sluttede 2-2 på Aalborg Stadion efter AaB-scoringer af Christian Bassogog og Rasmus Würtz.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Rasmus Würtz (2 mål) også Kasper Risgård (4 mål), Thomas Enevoldsen (2), Patrick Kristensen (2), Jannik Pohl (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en Alka Superligakamp mod OB.

- at AaB i tilfælde af sejr mod OB mandag aften vil tage sin anden sejr i træk på udebane i Alka Superligaen. Det har AaB ikke præsteret siden begyndelsen af indeværende sæson, juli-august 2016, hvor det blev til udesejre over Randers FC og FC Nordsjælland.

- at de 77 tidligere Alka Superligakampe mellem OB og AaB har budt på ikke færre end 20 udvisninger svarende til et rødt kort for knap hver fjerde kamp. Det har dog ikke været nødvendigt for dommeren at trække det røde kort i de seneste ti Alka Superligakampe mellem OB og AaB.

- at AaB har fået point i 16 ud af 19 Alka Superliga-udekampe mod OB, hvor AaB har scoret kampens første mål (14V-2U-3T). Seneste nederlag til OB efter føring til AaB daterer sig imidlertid kun til seneste opgør i Odense, 29. maj 2016, hvor OB vendte 0-2 til sejr på 3-2.

- at AaB tidligere har spillet 51 Alka Superliga-udekampe på en mandag med helt lige forekomster af sejr, uafgjort og nederlag. Tre af disse kampe har været mod OB i Odense, der også er endt med en sejr til hver side samt en uafgjort.

- at AaB ved at besejre OB mandag aften vil tage sin tredje sejr i træk i Alka Superligaen. Det har AaB ikke tidligere præsteret i indeværende sæson, da seneste tilfælde var i november-december 2015, hvor det blev til fem sejre i træk.

- at AaB og OB også i 2013 mødtes på datoen 6. marts, hvor det i Aalborg blev til en pointdeling efter to AaB-træffere af Nicklas Helenius.

- at mandag aftens dommer er Jens Maae. AaB’s ni seneste Alka Superligakampe med Jens Maae som dommer er endt med en sejr til AaB eller AaB’s modstander. AaB har overtaget med fem sejre ud af de ni kampe, heriblandt det seneste opgør med Jens Maae som dommer 25. november 2016 hvor AaB besejrede Randers FC 2-1 efter et pletskud af Frederik Børsting og et selvmål.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'