Vidste du om AaB og Silkeborg I.F... (3)

24. februar 2017 kl. 14:11

- at man ved køb af billet til søndagens kamp mod Silkeborg I.F. modtager en gratis billet til pokalottendedelsfinalen på samme bane mod samme modstander torsdag aften. Køb billet her.

SIF2- at den forestående duel er Alka Superligakamp nummer 68 mellem AaB og Silkeborg I.F. Statistikken siger 23 sejre til AaB, 23 uafgjorte og 21 nederlag samt en målscore på 94-90 i AaB’s favør.

- at AaB har scoret mindst et mål i hver af de 12 seneste Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. Omvendt er det i de samme 12 kampe kun lykkedes AaB at holde Silkeborg I.F. fra at score i to af kampene.

- at AaB 26. september 2016 tabte det seneste møde mod Silkeborg I.F., der sejrede 5-3 på hjemmebane. Marco Meilinger, Kasper Pedersen og Jakob Blåbjerg scorede målene for AaB.

- at AaB til gengæld vandt det sidste indbyrdes opgør på Aalborg Stadion, da det 3. november 2014 sluttede 2-0 efter scoringer af Anders K. Jacobsen og Henrik Dalsgaard.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Pedersen (2 mål), Marco Meilinger (1) og Jakob Blåbjerg (1) også Rasmus Würtz (3 mål) og Patrick Kristensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i et Alka Superligaopgør mod Silkeborg I.F.

- at AaB med en sejr over Silkeborg I.F. søndag eftermiddag vil tage sin tredje Alka Superligasejr i træk på Nordjyske Arena. Det vil i givet fald være AaB’s bedste serie på hjemmebane siden de fem sejre i træk i perioden september-december 2015.

- at hvis AaB kan holde Silkeborg I.F. fra at score, vil det være anden Alka Superliga-hjemmekamp i træk med clean sheet. Det præsterede AaB senest i oktober-november 2015 med sejre på 5-0 og 6-0 mod henholdsvis SønderjyskE og Hobro I.K.

- at ud af de 67 tidligere Alka Superligakampe mod Silkeborg I.F. har AaB scoret først i 31 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, 11 uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har Silkeborg I.F. scoret kampens første mål i 28 tilfælde, hvilket har givet AaB seks sejre, fire uafgjorte og 18 nederlag.

- at hos silkeborgenserne optræder den udlejede AaB-spiller Nicklas Helenius, som i sin tid i AaB blev noteret for 52 scoringer i 164 officielle kampe.

- at knap 12 pct. af de foregående 67 Alka Superligakampe mellem AaB og Silkeborg I.F. er endt helt uden scoringer. Seneste tilfælde er imidlertid fra august 2010, og de efterfølgende 12 kampe har budt på ikke færre end 47 scoringer svarende til godt 3,9 mål pr. kamp.

- at Morten Wieghorst som cheftræner for AaB søndag står over for Silkeborg I.F. for første gang i Alka Superligaen. Han har dog som træner for FC Nordsjælland mødt Silkeborg I.F. ni gange i Alka Superligaen, senest maj 2011, med seks sejre, én uafgjort og to nederlag som resultat.

- at AaB kun har tabt åbningen på forårssæson på Aalborg Stadion i én ud af de seneste seks sæsoner, hvorimod de øvrige kampe endte med fire uafgjorte og en sejr. Det enlige nederlag kom sidste år mod OB, men AaB har aldrig tabt forårets første Alka Superliga-hjemmekamp to år i træk.

- at AaB ved at besejre Silkeborg I.F. søndag vil tage sin anden sejr i træk i Alka Superligaen. Det har AaB kun præsteret en gang tidligere i indeværende sæson, august 2016, hvor sejrene på 2-1 kom mod henholdsvis FC Nordsjælland og Esbjerg.

- at AaB er ubesejret i Alka Superligakampe afviklet i februar måned. De fire tidligere opgør er endt med to sejre og to uafgjorte, og Aalborg Stadion har lagt græs til en af de fire kampe, der endte med sejr til AaB.

- at søndagens modstander fra Silkeborg I.F. blot har tabt én af sine seneste ni Alka Superligakampe.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

'