Tredje Superliga-sejr i træk til AaB

9. november 2014 kl. 17:25

Med resultatet avancerede de forsvarende danske mestre til rækkens fjerdeplads, inden det suveræne førerhold FC Midtjylland venter på udebane i den kommende spillerunde.

FCV07I forhold opgøret torsdag aften i UEFA Europa League på udebane mod FC Dynamo Kiev havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Anders K. Jacobsen afløste Nicklas Helenius.

Allerede i det første minut var gæsterne tæt på at ovverrumple AaB, men Nicolai Larsen leverede en fremragende dobbeltredning, da en blank Dennis Sørensen forsøgte sig i to omgange.

Tre minutter senere viste AaB for første gang farlighed i dysten, men Nicolaj Thomsen kiksede sin førsteberøring på oplægget fra en særdeles velspillende Henrik Dalsgaard.

I det ottende minut var det dog Thomas Enevoldsen, der stod for forarbejdet til Kenneth Emil Petersen, der få meter fra mållinijen ikke fik udnyttet det store tilbud.

FCV01Fire minutter efter headede Thomas Enevoldsen et indlæg fra Rasmus Würtz tæt forbi stolpen, og i det 17. minut var det Kasper Risgård, der sparkede Henrik Dalsgaards aflevering forbi målrammen.

I de følgende 10-15 minutter havde FC Vestsjælland held med at trække tempoet ud af opgøret, men det lignede en AaB-føring i det 35. minut, hvor Anders K. Jacobsens headede Andreas Bruhns afrettede skudforsøg i netmaskerne, men scoringen blev forkert annuleret for offside.

Få øjeblikke senere var AaB alligevel i front, da Henrik Dalsgaard endnu engang brød igennem i højresiden, hvorfra læderet blev serveret skråt bagud til Kasper Risgård, der med et utageligt indersidespark krøllede kuglen i netmaskerne.

Herfra var AaB’s spillemæsssige dominans igen total, og Nicolaj Thomsens headede seks minutter før pausen Donny Gorters præcise indlæg forbi den ene opstander.

FCV16Kampbilledet forblev det samme i anden halvleg, og indskiftede Mathias Wichmann, Anders K. Jacobsen og Nicolaj Thomsen forsøgte sig, før et tålmodigt angreb med Kenneth Emil Petersen og Kasper Risgård som sidste stationer havnede hos Mathias Wichmann, der efter en fin førsteberøring fornemt hamrede bolden op i nettaget til 2-0.

Efter 69 minutter headede udeholdets Jean-Claude Bozga en hjørnesparksbold forbi mål, mens Kasper Risgård fire minutter havde chancen i den modsatte ende.

AaB cruisede i fuld kontrol, men flere målchancer blev det ikke til, hvorimod gæsternes Henrik Madsen flugtede højt over mål fire minutter før tid.

Udover den tredje Superligagevinst i træk og avancement til fjerdepladsen kan AaB glæde sig over at råde over Superligaens foreløbig bedste defensiv med blot ti scoringer imod i de første 14 kampe.

Næste opgave for AaB er ottendedelsfinalen i DBU Pokalen mod Odder på Nordjyske Arena onsdag den 19. november.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 14. spillerunde
AaB-FC Vestsjælland  2-0 (1-0)
36. min 1-0 Kasper Risgård, 60. min 2-0 Mathias Wichmann.
Advarsler AaB: Ingen.
Advarsel FC Vestsjælland: Peter Nymann (44).
6.369 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Donny Gorter, Andreas Bruhn (46: Mathias Wichmann), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (70: Thomas Augustinussen), Anders K. Jacobsen (81: Nicklas Helenius).

FC Vestsjælland (4-4-2): Thomas Mikkelsen, Michael Christensen, Jean-Claude Bozga, Anders Kure, Lennard Sowah, Peter Nymann (85: Anders Østli), Henrik Madsen, Jan Kristiansen, Marc Dal Hende (65: Marc Rochester), Rasmus Festersen, Dennis Sørensen (79: Thiago Pinto Borges).

Dommer: Michael Tykgaard.