Tredje sejr i træk sikrer femtepladsen

7. juni 2015 kl. 18:36

Med den tredje fulde gevinst på stribe blev slutfacit dermed en femteplads i sæsonen 2014/2015, der også har budt på blandt andet gruppespil og senere sekstendedelsfinaler i UEFA Europa League.

FCN01AaB var i nøjagtig samme startformation mod FC Nordsjælland som for en uge siden mod Silkeborg I.F.

Spillemæssigt åbnede gæsterne optimistisk, men efterhånden kom AaB bedre med i den drilske og omskiftelige vind.

Kampens første forsøg lod vente på sig indtil det 20. minut, hvor FCN’s Joshua John sendte et langskud langt over målrammen.

To minutter senere testede Martin Vingaard lang ude fra Nicolai Larsen, og AaB-målmanden stod også i vejen, da Emiliano Marcondes sendte en giftig afslutning afsted i det 24. minut.

AaB’s første farlige aktion kom 32 minutter, da Anders K. Jacobsen vred sig fri og afsluttede snert forbi fjerneste opstander.

FCN09Inden pausen tvang Anders K. Jacobsen og Nicklas Helenius med glimrende skudforsøg FCN-keeper David Jensen til et par gode redninger, og selvom udeholdets Uffe Bech havde anden halvlegs første forsøg, så var det AaB, som i både det 53. og 54. minut var særdeles tæt på at bringe sig i front; først reddede David Jensen en flot afslutning mod de fjerneste øverste målhjørne fra Patrick Kristensen, mens det blev endnu farligere, da Kasper Pedersen bragede Anders K. Jacobsens oplæg på roden af stolpen.

Spillemæssigt forblev opgøret en ujævn affære med mange tekniske fejl, og efter 69 minutter opstod pludselig en stor chance til FC Nordsjælland, men fri foran mål sendte Marcus Ingvartsen bolden lige i hænderne på Nicolai Larsen.

I stedet afgjorde AaB fortjent kampen to minutter senere, da et indlæg fra indskiftede Thomas Enevoldsen havnede modsat hos Kasper Pedersen, der perfekt tæmmede læderet for i næste bevægelse at tordne kuglen utageligt i netmaskerne til 1-0.

FCN03Dermed fik både AaB og den afgående cheftræner Kent Nielsen en optimal udgang på samarbejdet, og AaB’s Alka Superligatrup holder nu 14 dages velfortjent sommerferie, inden første træningsdag med den nye cheftræner Lars Søndergaard kalder mandag den 22. juni.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Alka Superligaen, 33. spillerunde
AaB-FC Nordsjælland  1-0 (0-0)
71. min 1-0 Kasper Pedersen.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (21), Nicklas Helenius (35), Patrick Kristensen (44), Anders K. Jacobsen (45).
Advarsler FC Nordsjælland: Gudmundur Thorarinsson (32), Marcus Ingvartsen (50), Uffe Bech (90).
6.776 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Rasmus Jönsson (62: Andreas Bruhn), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Nicklas Helenius (62: Thomas Enevoldsen), Anders K. Jacobsen (86: Gilli Sørensen).

FC Nordsjælland (4-2-3-1): David Jensen, Adam Örn Arnarson, Pascal Gregor, Andreas Maxsø (72: Nicklas Mouritsen), Patrick Mtiliga, Gudmundur Thorarinsson, Martin Vingaard, Uffe Bech, Emiliano Marcondes, Joshua John (30: Oliver Thychosen), Marcus Ingvartsen (83: Gudjon Baldvinsson).

Dommer: Lars Christoffersen.