Tre kandidater "finaleklar" til Hele Nordjyllands Håndsrækning

26. februar 2016 kl. 11:27

AaB donerer som bekendt én krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena til et godt formål. Pengene bliver halvårligt doneret ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland.

HNH_logo- Vi har endnu engang modtaget mange ansøgninger, hvor tre gode formål nu er udvalgt. Der er adskillige tiltag, projekter og formål, som fortjener støtte, hvorfor det ikke er nogen let proces at udvælge de tre kandidater, konstaterer AaB’s administrerende direktør Stephan Schors, der sidder i udvalget for Hele Nordjyllands Håndsrækning sammen med formand for AaB Support Club Mads Aagaard, AaB-anfører Rasmus Würtz, bankdirektør i Spar Nord John Lundsgaard og presse- og kommunikationschef i AaB Brian Andersen. I udvælgelsen deltog også Mikkel Salling fra The Back To Life Project, der senest modtog Hele Nordjyllands Håndsrækning for efteråret 2015.

- Det første år med Hele Nordjyllands Håndsrækning har bekræftet, at vi med tiltaget er med til at gøre en forskel og tage socialt ansvar. Det vil vi naturligvis fortsætte med fremover, så vi kan kun opfordre alle interesserede grupper, foreninger, organisationer med mere, til at blive ved med at søge Hele Nordjyllands Håndsrækning hvert halve år, tilføjer Stephan Schors.

De tre udvalgte kandidater til Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2016 er Den Sociale Café Hjerterummet & Cykel20, Broen Aalborg og Netværksfamilier under Frivillig Aalborg.

Den Sociale Café Hjerterummet & Cykel20 er et trygt værested for hjemløse og socialt udsatte medborgere i Aalborg og omegn med psykiske, sociale, alkohol- eller sundhedsmæssige problemer. Her bliver de besøgende gæster mødt af varme og cirka 40 frivillige mennesker.
For nogle måneder siden har man oprettet et kreativt cykelværksted og butik, Cykel20, med fokus på kombinationen af socialt arbejde, rehabilitering efter endt misbrugsbehandling og bæredygtig socialøkonomi.
En støtte fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blandt andet betyde, at man vil kunne gøre en endnu større forskel i Nordjylland for misbrugere, der ønsker at komme ud af deres misbrug.

Broen Aalborg er oprettet i 2009 og er en frivillig forening, der hjælper udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv.
Broen Aalborg er en lokalafdeling under Broen Danmark og har som formål at støtte socialt udsatte børn i alderen 6-17 år ud i fritidsaktiviteter, så de på lige fod med andre børn får mulighed for at dyrke sport og fritidsinteresser i lokale foreninger.
Broen Aalborg støtter børnene i nært samarbejde med sagsbehandlere, sundhedsplejersker, pædagoger, lærere, SSP og andre, der har daglig omgang med børn og unge.
I 2014 støttede Broen Aalborg 263 børn og unge til en aktiv fritid og dermed også et socialt samvær med andre børn og unge. I 2015 steg antallet til flere end 300.
En donation fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil gå ubeskåret til børnene og kerneydelser som kontingent til de foreninger/klubber, hvor børnene er aktive samt til tøj og udstyr til deres aktivitet.

Netværksfamilier er organiseret under Frivillig Aalborg, der er Dansk Flygtningehjælps lokale afdeling.
Netværksfamilier er en organisation, der er vokset kraftigt i det seneste år, hvor Aalborg har været den by i Danmark, der har modtaget flest flygtninge i absolutte tal.
I Netværksfamilier kan flygtninge og danskere møde hinanden. Netværksfamilier byder ind med den langsigtede og kvalificerede indsats mellem danske personer/familier og flygtninge. Netværksfamilier matcher med baggrund i den frivilliges faglige kvalifikationer med henblik på at bidrage til en demokratiserende integrationsproces og en langvarig relation mellem forskellige nationaliteter.
Netværksfamilier har foretaget omkring 80 match i 2015 og forventer en kraftig stigning i 2016, idet man nu er parat med en større organisering, der blandt andet omfatter et frivilligt tolkekorps, så der tilbydes tolkning på første møde mellem frivillige og flygtninge.
Et bidrag fra Hele Nordjyllands Håndsrækning vil blandt andet blive brugt til rekruttering af flere frivillige, udgifter til mødeaktiviteter og frikøb af arbejdskraft.

KLIK HER FOR AT GÅ TIL AFSTEMNINGEN NU.

Det er muligt at stemme til og med torsdag 3. marts kl. 14.00.

Den endelige modtager af Hele Nordjyllands Håndsrækning for foråret 2016 offentliggøres fredag den 4. marts inden første hjemmekamp mod OB.

Det samlede beløb for de otte Alka Superligahjemmekampe på Nordjyske Arena i foråret 2016 vil blive doneret enten umiddelbart efter forårets sidste hjemmekamp i slutningen af maj måned eller i forbindelse med den første hjemmekamp i efteråret 2016.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Efterår 2015 – The Back To Life Project – 66.410 kr.
Forår 2015 – Headspace Aalborg – 54.337 kr.

'