To Spalvis-mål sikrede fortjent AaB-sejr

5. juli 2013 kl. 22:11

Straks fra opgørets start var det AaB der satte sig på kampen, og allerede efter fire minutter var et Henrik Dalsgaard-indlæg i feltet tæt på at give en stor chance til Jeppe Curth, der dog begik frispark i situationen.

Med fokus på at presse højt på modstanderen, erobre bolden og skabe hurtige vendinger fortsatte de danske gæster med at sætte sig tungt på kampen.

SVVg _kamp 02En god aktion af Andreas Bruhn gav i 20. minut en hovedstødschance til Jeppe Curth, der ved fjerneste stolpe headede snert forbi mål, inden Søren Frederiksen tre minutter senere også var nærgående med en afslutning.

Der var således mange gode momenter AaB-opspillet, men effektiviteten på den sidste tredjedel af banen lod noget tilbage at ønske i en første halvleg, hvor Søren Frederiksen otte minutter før pausefløjt var centimeter fra at heade AaB i front.

I pausen foretog cheftræner Kent Nielsen hele ni udskiftninger, kun Patrick Kristensen og Kasper Pedersen fik således fuld spilletid i dagens opgør.

Ændringerne gav AaB endnu mere boldbesiddelse og tyngde på banen, hvor man for alvor fik trykket de tyske værter i bund på egen banehalvdel. De gav i løbet af de første otte minutter af anden omgang tre gode forsøg fra henholdsvis Anders Due, Rasmus Würtz og Nikolaj Thomsen, men ind ville bolden ikke.

I 67. minut kom så endelig den fuldt fortjente scoring. Patrick Kristensen erobrede bolden midt på banen og fik hurtigt sendt Rolf Toft afsted i dybden i en to-mod-en situation med Lukas Spalvis.

Den store chance blev udnyttet optimalt, idet Toft kløgtigt prikkede bolden til Spalvis, der tæt under mål kunne score sikkert.

Og blot ni minutter senere blev kunststykket gentaget. I endnu en hurtig omstilling var det Rolf Toft der leverede assisten til Spalvis, der helt tæt under mål fik moslet bolden i nettet bag den tyske målmand.

Trods yderligere et par halve chancer blev det ved 2-0 til AaB, et fortjent resultat i en kamp hvor hjemmeholdet fra SVVg Velbert reelt ikke kreerede en åben målchance.

Om mindre end 48 timer går det atter løs for Kent Nielsens mandskab, når det søndag kl. 15.00 gælder opgøret mod Bundesliga-oprykkerne fra Eintracht Braunschweig.

Se også en stribe fotos fra dagens kamp på AaB’s officielle Facebook-side.

Matchfacts testkamp

SVVG Velbert-AaB 0-2 (0-0), Christopeit Sport Arena i Velbert

67. minut 0-1 Lukas Spalvis

78. minut 0-2 Lukas Spalvis

AaB: Nicolai Larsen (46. Carsten Christensen), Henrik Dalsgaard (46. Rasmus Würtz), Kasper Pedersen, Lasse Nielsen (46. Rasmus Thelander), Jakob Ahlmann (46. Jakob Blåbjerg), Andreas Bruhn (46. Anders Due), Patrick Kristensen, Hallur Hansson (46. Thomas Augustinussen), Mathias Wichmann (46. Nikolaj Thomsen), Jeppe Curth (46. Rolf Toft), Søren Frederiksen (46. Lukas Spalvis)