Stærkt målmandsspil sikrede point i Brøndby

10. maj 2015 kl. 21:24

Med pointet på Brøndby Stadion fastholder AaB femtepladsen med fem spillerunder igen – fem og seks point efter de foranliggende Randers FC og Brøndby I.F.

I forhold til den seneste kamp mod Hobro I.K. havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Frederik Børsting afløste Kasper Risgård.

BIF1Efter en lige indledning satte AaB sig spillemæssigt på opgøret, og en i første halvleg meget synlig Thomas Enevoldsen havde i det ottende minut dystens første afslutning, mens et indlæg fra Enevoldsen minuttet senere blot manglede et par centimeter fra at blive mødt af Frederik Børstings fod.

Få øjeblikke senere var der imidlertid fare på færde i den modsatte ende, da Kasper Pedersen i en ellers harmløs situation var uheldig at glide i græsset, men Kenneth Emil Petersen fik heroisk bremset Teemu Pukki i en ellers farlig position.

På det efterfølgende hjørnespark havnede et ballonhovedstød fra Martin Ørnskov på overkanten af overliggeren, mens Nicklas Helenius i det 16. minut var tæt på at slippe igennem i den modsatte ende.

AaB havde i første halvleg utallige fordelagtige situationer, hvor den afgørende præcision manglede i den sidste pasning, men det var tæt på i det 20. minut, da Nicolaj Thomsen fra højre side af straffesparksfeltet afleverede skråt bagud til Anders K. Jacobsen, hvis skudforsøg gik snert forbi den nærmeste opstander.

Bare tre minutter senere var det Nicklas Helenius’ tur til at finde Anders K. Jacobsen, men en smule ude af balance gik AK’s lobforsøg forbi den fjerneste stolpe.

BIF3I denne fase var der klar AaB-dominans, og Anders K. Jacobsen fik en afslutning blokeret efter 26 minutter.

Fem minutter senere opstod der en farlig situation i den modsatte ende, da Johan Larsson med et langskud testede AaB-keeper Nicolai Larsen, som fik pareret bolden ud til Christian Nørgaard, der flugtede en ganske stor ripostchance over tværribben.

I den sidste del af første halvleg tog værterne over rent spillemæssigt, men AaB viste alligevel farlighed seks minutter inden pausen, da en kvik igangsætning fra Nicolai Larsen få sekunder senere førte til et blokeret skudforsøg fra Nicklas Helenius.

Efter 40 minutter kom lidt tilfældigt kampens hidtil største mulighed, da Ferhan Hasani fik frit skud midt for mål, men Nicolai Larsen reddede blændende.

To minutter senere reddede Nicolai Larsen endnu en god skudchance til Ferhan Hasani, og sekunder før pausefløjtet kom også føringsmålet, da Johan Larsson ved et indlæg fra venstre sneg sig forbi en lidt uopmærksom Patrick Kristensen og headede Brøndby på 1-0.

BIF4Dermed skulle AaB forcere endnu mere i anden halvleg, og allerede i det 47. minut var det ved at give bagslag, da en blank Teemu Pukki efter en omstilling halvflugtede mod mål, men igen leverede Nicolai Larsen en god redning.

AaB truede syv minutter senere, da et fladt indlæg fra Frederik Børsting fandt vej til Nicolaj Thomsen, der tæt under mål lagde til rette for Anders K. Jacobsen, men afslutningen blev blokeret.

I de følgende minutter fulgte første en lidt urolig periode, inden opgøret gik en anelse i tomgang.

Næste farlige højdepunkt lod således vente på sig til det 66. minut, hvor Daniel Agger headede en hjørnesparksbold tæt forbi AaB’s målramme.

I stedet kom den på dette tidspunkt lidt uventede udligning tre minutter senere, da Christian Nørgaard var uheldig at heade Thomas Enevoldsens frisparksindlæg i eget net.

Herfra skiftede momentum igen i AaB’s favør, og otte minutter før tid opstod tilfældigt en gylden mulighed til Anders K. Jacobsen, der desværre fra få meter sendte læderet forbi målrammen.

BIF6I kampens tillægstid kunne hjemmeholdet i stedet have sikret sig sejren, men nærmest mirakuløst fik Nicolai Larsen reddet Christian Nørgaards hovedstød fra tæt hold.

Næste opgave for AaB er den kommende fredag aftens hjemmekamp mod OB.
Husk at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2015 går ubeskåret til Headspace Aalborg, som efter forårets første fem hjemmekampe allerede er sikret en donation på 35.262 kr.
Køb i forsalg din billet her.

Matchfacts – Alka Superligaen, 28. spillerunde
Brøndby I.F.-AaB  1-1 (1-0)
45. min 1-0 Johan Larsson, 69. min 1-1 selvmål Christian Nørgaard.
Advarsler Brøndby I.F.: Ingen.
Advarsler AaB: Anders K. Jacobsen (71), Andreas Bruhn (83).
14.061 tilskuere på Brøndby Stadion.

Brøndby I.F. (4-1-2-3): Lukas Hradecky, Johan Larsson, Dario Dumic, Daniel Agger, Riza Durmisi, Martin Ørnskov, Lebogang Phiri (81: Frederik Holst), Christian Nørgaard, Andrew Hjulsager (80: Jose Ariel Nunez), Teemu Pukki, Ferhan Hasani (84: Alexander Szymanowski).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen (70: Jakob Blåbjerg), Kasper Pedersen, Patrick Kristensen, Frederik Børsting (61: Andreas Bruhn), Rasmus Würtz, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (84: Gilli Sørensen), Anders K. Jacobsen, Nicklas Helenius.

Dommer: Kenn Hansen.