Spalvis og Jönsson sikrer sejr i den jyske klassiker

15. august 2015 kl. 18:05

I forhold til opgøret i mandags mod FC Midtjylland havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor Kasper Risgård afløste Oliver Abildgaard.

Første halvleg blev en særdeles livlig og åben affære, hvor begge hold i store perioder fandt masser af spillerum.

Allerede i første minut var AaB nærgående, da et fladt indlæg fra Henrik Dalsgaard passerede modsat til Thomas Enevoldsen, hvis flade afslutning kyssede ydersiden af den fjerneste opstander.

AGF2Bare minuttet senere opstod en stor AGF-chance til Danny Olsen, men heldigvis for AaB gik afslutningen et par meter forbi målrammen.

I det ottende minut var det igen AaB’s tur til at true, da Thomas Enevoldsens indlæg fandt en fri Jakob Blåbjerg, der mistimede sin hovedstødschance, og bare fire minutter senere var Jakob Blåbjerg uheldig i den modsatte ende, da AaB-forsvareren sammen med Kenneth Emil Petersen fuldstændig tabte sin markering ved den bageste stolpe, hvor Josip Elez således uhindret kunne heade AGF i front.

I fortsættelsen forsøgte Henrik Dalsgaard sig med et udmærket skudforsøg fra distancen, men hjemmeholdets målmand Steffen Rasmussen formåede at holde fast i den ikke ufarlige afslutning på den regnvåde grønsvær.

AaB fortsatte de gode takter, og udligningen kom efter 27 minutter, hvor et nydeligt angreb havde Henrik Dalsgaard som næstsidste station, før Lukas Spalvis i to forsøg kunne skubbe bolden over mållinjen.

AGF3Blot fire minutter senere frispillede Lukas Spalvis sin angrebsmakker Rasmus Jönsson til et gigantisk tilbud, men i stedet for at afslutte selv forsøgte Jönsson at spille på tværs til indskiftede Frederik Børsting, men bolden lå bagved AaB’eren.

Indtil få minutter før pausen styrede AaB alt, men pludselig kom man som i indledningen igen under pres, og målmand Nicolai Larsen måtte præstere to meget flotte redninger på store chancer til henholdsvis den tidligere AaB’er Daniel Christensen og Jesper Lange.

Efter en forholdvis stille begyndelse på anden halvleg bragte AaB sig i det 51. minut foran 2-1, da en velspillende Kasper Risgård med en frisparksaflevering fandt Frederik Børsting, der headede bolden ned for fødderne af Lukas Spalvis, som efter en fin berøring i næste bevægelse tørt klaskede kuglen utageligt op i det nærmeste målhjørne.

I de følgende minutter overtog værterne initiativet, og en stor mulighed opstod efter 56 minutter, da Patrick Kristensen var uheldig at glide, hvilket få øjeblikke senere gav Kim Aabech en fri skudmulighed, men igen var Nicolai Larsen på sin plads.

Fem minutter senere bragte AaB sig i stedet på 3-1, da Rasmus Jönsson opfangede en løs AGF-pasning for i de næste sekvenser at afdrible to mand, inden læderet elegant blev chippet over Steffen Rasmussen.

AGF5Med et kvarter igen viste Nicolai Larsen endnu engang sine evner over for et langskud fra Kim Aabech, mens der minutter senere blev bokset fint væk på et dykkende frispark.

I slutfasen var det værterne der tiltvang sig overtaget og bolden blev adskillige gange pumpet ind i AaB-feltet, hvor der dog hver gang blev afvist forbilledligt.

Alligevel fik AGF en livlinje med to minutter tilbage på stadionuret, da Ahmed Yasin rundede to mand, afsluttede fra kanten af feltet og sendte et dykkende skud under Nicolai Larsen til 2-3 reducering.

Dermed blev afslutningen en nervepirrende affære, hvor hjemmeholdet sværmede om AaB-feltet i jagten på en udligning.

Midt i hektikken kunne Nicolaj Thomsen have lukket og slukket, da han efter en omstilling afdriblede et par mand i AGF-feltet, men afslutningen manglede, og i stedet kunne Kim Aabech i modsatte ende heade millimeter forbi AaB-målet efter et hjørnespark.

Tættere på kom AGF dog ikke, og sæsonens anden sejr i Alka Superligaen var en kendsgerning.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen på Nordjyske Arena mod OB mandag den 24. august.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2015 går ubeskåret til The Back To Life Project, som efter efterårets to første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 14.841 kr. Køb i forsalg din billet til mødet mod OB her.

Matchfacts – Alka Superligaen, 5. spillerunde

AGF-AaB  2-3 (1-1)

12. min 1-0 Josip Elez, 27. min 1-1 Lukas Spalvis, 51. min 1-2 Lukas Spalvis, 61. min 1-3 Rasmus Jönsson, 88. min 2-3 Ahmed Yasin,

Advarsler AGF: Adrian Lopez (72), Daniel Christensen (87)
Advarsler AaB: Thomas Enevoldsen (4)

10.114 tilskuere på Ceres Park.

AGF (4-2-3-1): Steffen Rasmussen, Dino Mikanovic, Adrian Lopez (79: Davit Skhirtladze), Josip Elez, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Danny Olsen, Stephan Petersen, Kim Aabech, Elmar Bjarnason (71: Ahmed Yasin), Jesper Lange (71: Morten Nordstrand).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Jakob Blåbjerg, Patrick Kristensen, Nicolaj Thomsen, Thomas Augustinussen (19: Frederik Børsting), Kasper Risgård (82. Andreas Bruhn), Thomas Enevoldsen (70: Oliver Abildgaard), Rasmus Jönsson, Lukas Spalvis.

Dommer: Peter Rasmussen.