Skidt afslutning for AaB

9. december 2016 kl. 19:49

Dermed blev AaB’s optur brat bremset, og med fem spillerunder tilbage af grundspillet er intet afgjort før forårets håndfuld vigtige kampe.

ACH05 BørstingI forhold til opgøret i mandags mod Lyngby Boldklub havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Jakob Ahlmann, Markus Holgersson og Oliver Abildgaard afløste Joakim Mæhle, Rasmus Würtz og Kasper Risgård.

Som forventet bød dysten fra første minut på et hav af dueller, hvilket AaB egentlig matchede fint indledningsvis, og første forsøg kom også fra udeholdet, da Jakob Ahlmann i det fjerde minut fra distancen testede AC Horsens-målmand Nicklas Dannevang.

Tre minutter senere opfangede Frederik Børsting en svag tilbagelægning fra Bubacarr Sanneh, men vinklen blev for spids til at komme til afslutning, og i stedet var AaB øjeblikket senere bagud, da Kjartan Finnbogason i den modsatte ende blev spillet fri centralt, hvilket islændingen udnyttede effektivt ved at sende læderet over AaB-keeper Nicolai Larsen og ind i netmaskerne.

Fem minutter senere fik Kjartan Finnbogason efter et indadskruet frispark også en stor mulighed for at gøre det til 2-0, men heldigvis fik AC Horsens-angriberen i ellers fri position ikke ordentligt ramt på sit hovedstød.

ACH6 MeilingerStraks efter fik Nicolai Larsen med det yderste af fingerspidserne viftet et langskud fra Mikkel Jespersen forbi stolpen, og AaB havde i denne fase brug for at samle sig.

Spillemæssigt kom der efterhånden også mere ro på, og AaB fik i det 24. minut en gigantisk mulighed for at udligne, da en lang og præcis fremlægning blev brysttæmmet af Marco Meilinger, men desværre dunkede østrigeren i næste bevægelse fuldstændig upresset og få meter fra mål sin helflugter langt over tværribben.

I det 28. minut var Frederik Børsting og Marco Meilinger tæt at blive farlige på et glimrende indlæg fra Jakob Ahlmann, mens det fire minutter senere var værternes Lasse Kryger, der truede i to omgange.

Hjemmeholdet sluttede halvlegen bedst, og generelt set blev de første 45 minutter set med AaB-øjne afviklet alt for meget på AC Horsens’ præmisser.

ACH01 HolgerssonOgså i anden halvleg kom AC Horsens bedst fra land, og det gulblusede mandskab kombinerede sig efter 48 minutter igennem til en god chance, men heldigvis for AaB valgte en fri Lasse Kryger en upræcis aflvering på tværs i stedet for selv at afslutte.

AC Horsens skulle dog kun vente yderligere tre minutter for at fordoble føringen, da en uheldig clearing fra Kasper Pedersen gav plads til et indlæg fra højre, som Kim Aabech steg til vejrs og headede i nettet.

AaB fik efterfølgende lagt et vist pres, og Oliver Abildgaard sendte i det 57. minut en skudchance forbi mål.

Spillemæssigt udviklede opgøret sig kun mere og mere hektisk og uden sammenhæng i ret meget, men ud af ingenting fik AC Horsens med 20 minutter igen øget føringen, da Conor O’Brien headede en returbold i mål efter et drøn forinden på underkanten af overliggeren af Kim Aabech.

ACH04 Kasper PI fortsættelsen hjalp indskiftningerne af Thomas Enevoldsen og Kasper Risgård en smule for AaB, og begge spillere kom også til farlige afslutninger.

Helhedsindtrykket og udfaldet kunne der imidlertid ikke ændres på, og dermed fik AaB nærmest den værst tænkelige afslutning på efteråret.

De samlede forberedelser til forårssæsonen indledes 4. januar, og første udfordring om point venter i Aarhus mod AGF midt i februar.

Matchfacts – Alka Superligaen, 21. spillerunde
AC Horsens-AaB  3-0 (1-0)
8. min 1-0 Kjartan Finnbogason, 51. min 2-0 Kim Aabech, 70. min 3-0 Conor O’Brien.
Advarsler AC Horsens: Mathias Nielsen (61), Lasse Kryger (89).
Advarsel AaB: Sebastian Grønning (86).
1.316 tilskuere på Casa Arena Horsens.

AC Horsens (4-4-2): Nicklas Dannevang, Peter Nymann, Bubacarr Sanneh, Frederik Møller, Mikkel Jespersen (77: Mads Bech), Lasse Kryger, Mathias Nielsen, Conor O’Brien, Jeppe Mehl (53: Jonas Gemmer), Kim Aabech, Kjartan Finnbogason (79: André Bjerregaard).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kasper Pedersen (76: Sebastian Grønning), Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger, Markus Holgersson, Magnus Christensen, Oliver Abildgaard (63: Kasper Risgård), Frederik Børsting, Christian Bassogog (60: Thomas Enevoldsen).

Dommer: Peter Munch Larsen.