Sejr og første AaB-mål af Duncan

9. februar 2011 kl. 20:09
Sejren over de godt fightende værter fra 1. divison var fortjent, selvom AaB rent spillemæssigt leverede den hidtil svageste indsats i testkampene, som nu har resulteret i fire sejre og en uafgjort.

At Morten Duncan Rasmussen bliver en gevinst for AaB, så man tydeligt i angriberens 45 minutter på banen, hvor ”Duncan” gav prøver på blandt andet sin hovedspilsstyrke, sin placeringsevne, sine evner som boldfast opspilsstation og naturligvis sin målfarlighed.

AaB fik en skidt indledning på opgøret mod et – skal siges – aggressivt og optimistisk FC Hjørring-mandskab, og i det femte minut måtte AaB-keeper Karim Zaza reagere med en flot fodparade, da Søren Philipp sendte et glimrende skudforsøg mod mål.

Ikke meget fungerede i en hektisk første halv time, hvor FC Hjørring på ny var nærgående med et saksespark, som en AaB’er fik headet væk et par meter før mållinien.

Langsomt fik AaB dog greb om kampen, og det første tilbud opstod efter 30 minutter, da Nicklas Helenius og Morten Duncan Rasmussen kombinerede Louay Chanko fri, men alene med målmanden blev Chankos træk uden om FC Hjørrings bageste skanse for langt.

To minutter senere havde ”Duncan” sin første afslutning, men forsøget på at tippe læderet over målmanden blev afværget til hjørnespark.

En scoring lå således i luften, og den kom i det 34. minut, hvor opspil fra Nicklas Helenius og Louay Chanko endte på venstrekanten hos Michael Lumb, der med et præcist indlæg fandt den fremstormende Rasmus Würtz, der for anden testkamp i træk smukt headede kuglen i netmaskerne.

Dermed havde AaB kontrol over affæren, og 2-0 scoringen kom et minut før pausen, hvor Rasmus Würtz med en flad pasning sendte bolden op i fødderne på Morten Duncan Rasmussen, der på kanten af straffesparksfeltet vendte rundt på sin direkte oppasser, før læderet fra en lidt spids vinkel blev sendt i mål.

Uden at levere prangende spil så man i anden halvleg AaB i en kontrollerende rolle, og positivt var det, at der ikke blev givet chancer væk.

I det 77. minut sendte indskiftede Chris Rolfe med en god aflevering ligeledes indskiftede Ronnie Schwartz af sted i venstre, men forsøget fra en spids vinkel gik forbi den fjerneste stolpe.

Et minut før tid var Ronnie Schwartz igen nærgående med et glimrende skudforsøg, men denne gang gik afslutningen over mål.

Lørdag er der afgang til træningslejren i Spanien, og næste testkamp venter om en uge mod ukrainske FC Metalurh Zaporichya.

Matchfacts – testkamp, Vendia Park Hjørring
FC Hjørring-AaB  0-2 (0-2)
34. min 0-1 Rasmus Würtz, 44. min 0-2 Morten Duncan Rasmussen.

AaB (4-4-2): Karim Zaza (46: Nicolai Larsen), Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Jens-Kristian Sørensen, Michael Lumb (76: Marc Pedersen), Louay Chanko (67: Kasper Kusk), Rasmus Würtz (46: Chris Rolfe), Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann (81: Kayke), Morten Duncan Rasmussen (46: Jeppe Curth), Nicklas Helenius (46: Ronnie Schwartz).