Optur for AaB

20. marts 2011 kl. 19:18

AaB’s niende Superliga-sejr i træk over Lyngby Boldklub var fuldt fortjent, og det var nærmest grotesk, at holdene stadig var på omgangshøjde indtil Wæhlers forløsende sejrsmål.

Især i anden halvleg vadede AaB i oplagte målchancer, og to stolpeskud inden for dystens første 11 minutter hører også med til historien.

I forhold til opgøret mod FC København havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Kenneth Emil Petersen, Chris Rolfe og Nicklas Helenius afløste Kasper Bøgelund, Louay Chanko og Jeppe Curth.

AaB’s første nærgående forsøg kom allerede i det fjerde minut, hvor Mathias Wichmann med et følt spark sendte læderet på roden af den fjerneste opstander.

Minuttet senere afsluttede Nicklas Helenius over mål efter Morten Duncan Rasmussens forarbejde, mens Kenneth Emil Petersen i den modsatte ende fik blokeret et forsøg fra Patrick Mortensen.

Lyngby Boldklubs største chance i kampen opstod efter ti minutter, hvor Kim Aabechs indadskruede frispark fra tæt hold blev headet mod mål af Morten Bertolt, men afslutningen endte i favnen hos en hurtigt reagerende AaB-keeper Karim Zaza.

På det efterfølgende angreb kom AaB endnu tættere på scoring, da Nicklas Helenius efter en friløber smækkede kuglen på indersiden af stolpen.

Herefter gik opgøret lidt i tomgang, før Lasse Nielsen med en fatal fejlpasning i det 28. minut blev direkte årsag til, at David Boysen kunne udplacere Karim Zaza.

Dermed kom Lyngby Boldklub i en ønskeposition, og tæt på udligning kom AaB ikke før pausen.

Til gengæld var der nærmest tale om spil til et mål i anden halvleg, hvor de i pausen indskiftede Anders Due og Lucas Andersen gjorde en mærkbar positiv forskel i AaB’s offensiv.

Første store tilbud kom efter 51 minutter, hvor Lucas Andersen frispillede Morten Duncan Rasmussen, der sendte sin afslutning fladt forbi den fjerneste stang.

AaB dominerede totalt, og 30 års fødselar Thomas Augustinussen fik en scoring annuleret for offside, inden Nicklas Helenius efter oplæg fra Lasse Nielsen headede en stor mulighed over mål.

Værterne var yderst sporadiske gæster på AaB’s banehalvdel, mens Lucas Andersen endnu engang sendte Morten Duncan Rasmussen alene igennem, men en fodparade af Lyngby-målmand Rune Pedersen forhindrede udligning og den første AaB-scoring til ”Duncan”.

Midtvejs i halvlegen måtte Lyngby Boldklub redde et forsøg fra Anders Due på selve mållinien, og med 17 minutter igen kom omsider den fortjente udligning, da Nicklas Helenius fremragende gled igennem i højre side af straffesparksfeltet, hvorfra en hård flad pasning blev sendt på tværs, så Anders Due kunne eksekvere i et tomt mål.

AaB fortsatte ufortrødent takterne, og Rune Pedersen måtte redde på en helflugter fra Morten Duncan Rasmussen, inden ”Duncan” fire minutter før tid sendte Anders Dues fornemme forarbejde forbi målrammen.

AaB gik dog stadig efter sejren og den retfærdige udgang blev en realitet i det 94. minut, da Anders Dues indadskruede frisparksbold skabte kaos i Lyngby-forsvaret, så Kjetil Wæhler på en retur kunne heade AaB på 2-1.

En tredjedel af turneringen resterer, og AaB er klar til at fortsætte opturen, når OB lørdag den 2. april gæster Energi Nord Arena.

Matchfacts – Superligaen
Lyngby Boldklub-AaB  1-2 (1-0)
28. min 1-0 David Boysen, 73. min 1-1 Anders Due, 90. min 1-2 Kjetil Wæhler.
Advarsel Lyngby Boldklub: Rune Pedersen (87).
Advarsler AaB: Chris Rolfe (18), Rasmus Würtz (60).
2.778 tilskuere på Lyngby Stadion.

Lyngby Boldklub (4-2-3-1): Rune Pedersen, Mathias Tauber, Mitja Möruc, Marc Møller, Brian Hamalainen, Morten Bertolt, Anders Christiansen (75: Emil Larsen), David Boysen (58: Esben Hansen), Kim Aabech, Ayoub Sørensen, Patrick Mortensen (68: Peter Madsen).

AaB (4-4-2): Karim Zaza, Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen, Kjetil Wæhler, Michael Lumb, Chris Rolfe (46: Lucas Andersen), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann (46: Anders Due), Morten Duncan Rasmussen (90: Louay Chanko), Nicklas Helenius.

Dommer: Michael Svendsen.