Ny sejr sender AaB på delt førsteplads

2. november 2013 kl. 20:29

I slutfasen kunne gæsterne have udlignet, men AaB-keeper Nicolai Larsen blev indirekte matchvinder med et par fornemme redninger.

OB06I forhold til onsdagens opgør i DBU Pokalen mod FC Sydvest havde AaB syv ændringer i startformationen, hvor Henrik Dalsgaard, Lasse Nielsen, Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen og Rasmus Jönsson erstattede Patrick Kristensen, Rasmus Thelander, Anders Due, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Andreas Bruhn og Søren Frederiksen.

Fra første fløjt havde AaB glimrende flow i spillet, ligesom de fleste nærkampe blev vundet.

Allerede i det femte minut blev det til en tredobbelt chance til AaB med Rasmus Jönsson, Kasper Kusk og Anders K. Jacobsen nærgående, og fire minutter senere fik Rasmus Jönsson en ny skudmulighed blokeret.

Der skulle gå 14 minutter, før gæsterne gjorde væsen af sig, da Emil Larsen modtog en skudchance, mens AaB var i undertal med Rasmus Würtz uden for til behandling, men Nicolai Latrsen var vågen ved afslutningen.

OB07Rasmus Würtz måtte i det 19. minut qua sit trælår overlade den defensive midtbaneplads og anførerbindet til Thomas Augustinussen, men AaB fortsatte ufortrødent de velspillende takter, og det burde midtvejs i halvlegen været blevet 1-0, da en mislykket dribling fra Rasmus Jönsson havnede hos en helt fri Anders K. Jacobsen, hvis afslutning fra en position ved straffesparkspletten gik lige på OB-målmand Mads Toppel.

Bare to minutter sendte en meget stærkt spillende Jakob Ahlmann en glimrende afslutning mod det nærmeste øverste målhjørne, men Mads Toppel leverede en lige så flot redning.

I det 31. minut flugtede Rasmus Jönsson et Jakob Ahlmann-indlæg lige på den travle Mads Toppel, og to minutter efter var det Kasper Risgård og Henrik Dalsgaard, der stod for nydeligt forarbejde til AaB’s svensker, som denne gang blev forhindret i at finde vej til netmaskerne, da Daniel Høegh heroisk kastede sig ned i boldens bane.

I den modsatte ende testede Krisztian Vadocz med et langskud Nicolai Larsen, mens det otte minutter før pausen umiddelbart lignede et straffespark til AaB, da Mads Toppel regulært løb Jakob Ahlmann ned, men dommer Anders Poulsen vinkede afværgende.

OB03AaB startede anden halvleg, som man havde optrådt i første, og Kasper Risgård var allerede i det 46. minut centimeter fra at komme på måltavlen med et skudforsøg tæt forbi stolpen.

To minutter senere kom imidlertid den forløsende føringstræffer, da et glimrende angreb med Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson og Anders K. Jacobsen involveret blev afsluttet af sidstnævnte og sendt over stregen af OB’s egen Daniel Høegh.

Gæsterne var tæt på udligning efter 56 minutter, hvor Emil Larsen headede Mustafa Abdellaoue fri, men Nicolai Larsen var på sin plads, og ti minutter senere trak AaB’s bageste skanse med en flot fodparade igen det længste strå over for Abdellaoue.

AaB fik dog ny luft, og Nicolaj Thomsen burde havde fået mere ud af en god skudchance i det 69. minut, mens Kasper Kusk var nærgående fra distancen to minutter senere.

OB12Efter 74 minutter sørgede indskiftede Patrick Kristensen med en god detalje og efterfølgende frispilning for endnu et AaB-tilbud, men på ny sendte Anders K. Jacobsen sit forsøg lige på Mads Toppel, der igen kom i vejen, da Kasper Kusk få øjeblikke efter afsluttede en flot solo-gennembrud.

Chancen var også stor syv minutter før tid til fynboernes Espen Ruud, som fri ved den bageste stang flugtede højt over mål, og også Martin Spelmann og Mustafa Abdellaoue forsøgte sig, før Kasper Kusk i tillægstiden missede en stor kontramulighed til AaB.

Dermed blev den chancerige affære afgjort på et selvmål, og AaB er i hvert fald det næste døgn på omgangshøjde med FC Midtjylland på førstepladsen, mens afstanden til nedrykningspladserne nu er ni point.

Næste opgave for AaB er udekampen mod Randers FC mandag den 11. november.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen, 14. spillerunde
AaB-OB  1-0 (0-0)
48. min 1-0 selvmål Daniel Høegh.
Advarsel AaB: Henrik Dalsgaard (27).
Advarsel OB: Martin Spelmann (72).
5.289 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk, Rasmus Würtz (19: Thomas Augustinussen), Kasper Risgård (86: Anders Due), Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson (70: Patrick Kristensen), Anders K. Jacobsen.

OB (4-4-1-1): Mads Toppel, Espen Ruud, Daniel Høegh, Kasper Larsen, Ari Skulason, Emil Larsen, Conor O’Brien, Jacob Schoop (58: Darko Bodul), Martin Spelmann, Rasmus Falk (32: Krisztian Vadocz), Mustafa Abdellaoue.

Dommer: Anders Poulsen.

(Foto: Carsten Kuna Kristensen)