Nulløsning i hedeslag

19. juli 2014 kl. 20:02

På et meget varmt og solbeskinnet Sydbank Park havde cheftræner Kent Nielsen givet genvalg til samme 11 spillere som i den forgangne weekend spillede 2-2 i testkampen mod Ajax Amsterdam.

En ellers jævn første halvleg fik en livlig start, hvor hjemmeholdet indledte med et højt pres og et par halve chancer på AaB, mens Patrick Kristensen i to omgange fik slået gode indlæg i feltet i modsatte ende.

Udebane_2013_13Hurtige Silas Songani og Johan Absalonsen udfordrede således AaB-defensiven i den indledende fase, og et boldtab af Rasmus Thelander efter 11 minutters spil gav værternes Bjørn Paulsen opgørets første skudforsøg, inden et nyt boldtab medførte en advarsel til Kenneth Emil Petersen efter 17 minutters spil.

Thomas Enevoldsen, der gjorde officielt comeback i AaB-trøjen, leverede første nordjyske forsøg på mål efter 19 minutter og for første gang i kampen fik AaB fastholdt et pres og leveret gentagne indlæg i feltet, dog uden at det for alvor blev farligt.

Halvlegen blev dog en lettere uskøn affære, hvor begge mandskaber havde svært ved at holde på bolden og få etableret farlige offensive fremstød.

Først i 36. minut viste AaB offensive takter, da Jakob Ahlmann fandt Thomas Enevoldsen i dybden på en hurtig omstilling. Sidstnævntes indlæg i feltet blev pareret væk af Marin Skender, og under pres måtte værterne give hjørnespark. Tættere på kom ingen af holdene dog i indledende omgang, hvorfor pausestillingen retfærdigvis var 0-0.

De jævne takter fortsatte fra anden halvlegs start, hvor begge mandskaber fortsat sled hårdt i varmen for at skabe chancer.

Udebane_ny_Helenius3To efter hinanden følgende hjørnespark til AaB efter 57 minutter gav ikke udbytte, og i stedet kunne de godt 200 medrejsende AaB-fans efter 68 minutter se Nicklas Helenius gøre officielt comeback i AaB-trøjen, da han erstattede Lukas Spalvis i det nordjyske angreb.

Kort efter opstod kampens største mulighed, da en afrettet aflevering tilfældigt sendte hjemmeholdets Johan Absalonsen afsted mod mål, hvor han kort inde i feltet tvang Nicolai Larsen ud i en god redning med en afslutning mod det korte hjørne. Kort efter var Absalonsen atter på spil, men denne gang sad afslutningen lige på Nicolai Larsen.

Med godt et kvarter igen var der officiel AaB-debut til Mathias Thrane, der erstattede Thomas Enevoldsen, ligesom også Viktor Ahlmann fik sin officielle debut i slutfasen, da han erstattede Anders K. Jacobsen. De tre AaB-indskiftninger gav mere energi på banen i varmen, men desværre ikke nok til afgørende at tippe opgøret i nordjysk favør.

Slutfacit 0-0 var der således ikke meget at indvende mod denne dag. En ny chance for sejr venter næste lørdag, når AaB tager i mod FC Midtjylland på Nordjyske Arena.