Morten Wieghorst ny cheftræner i AaB

2. januar 2017 kl. 08:45

Morten Wieghorst har tidligere som træner sikret FC Nordsjælland to pokaltitler i 2011 og 2010 og ført AGF til oprykning i Alka Superligaen i sommeren 2015, inden han et halvt år senere blev afskediget i Århus-klubben med oprykkerne placeret på en niendeplads.

MW01Herudover har Morten Wieghorst stået i spidsen for det danske U/21-landshold og været assistenttræner for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea City.

Som aktiv spiller fik Morten Wieghorst sin fodboldopdragelse i Lyngby Boldklub, hvor han også var med til at vinde både det danske mesterskab og en pokaltitel, inden det efterfølgende blev til hele ti sæsoner i skotsk fodbold hos henholdsvis Dundee FC og Celtic FC inklusive et mesterskab med sidstnævnte klub i 1998.

I 2002 vendte Morten Wieghorst tilbage til Danmark og Brøndby I.F. før karrierens afslutning i 2005. Her blev det til yderligere et mesterskab og to pokaltitler samt en kåring som Årets Spiller i dansk fodbold i 2003.

På landsholdsplan opnåede Morten Wieghorst 30 A-landskampe for Danmark med blandt andet deltagelse i VM-slutrunden i 1998 og finalesejren i Confederations Cup i 1995 mod Argentina som højdepunkter.

AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde udtaler:

- Siden midten af december har vi skullet pejle os ind på en ny cheftræner, og efter en grundig proces viste Morten Wieghorst sig hurtigt som en stærk kandidat.

- Vi ser Morten som en stor trænerprofil i Danmark, og han kommer sin unge alder til trods med enorm erfaring på højeste niveau såvel nationalt som internationalt fra både sin tid som spiller og som træner, siger Allan Gaarde.

- Omkring spilfilosofien i AaB ser vi ligeledes Morten som et perfekt match, ligesom han særligt fra sin tid i FC Nordsjælland og som træner for U/21-landsholdet er vant til at udvikle og arbejde med talenter, hvilket jo fremdeles er en vigtig del af AaB’s kultur.

- Endelig besidder Morten Wieghorst enorm vindermentalitet, stor professionalisme og gode menneskelige egenskaber, og vi har en stærk tro på, at vi sammen kan få opfyldt vores ambitioner, slutter Allan Gaarde.

Morten Wieghorst, som er ansat i AaB på en fortløbende aftale, der er uopsigelig indtil 30. juni 2019, udtaler:

- Det glæder mig meget, at AaB har peget på mig som cheftræner, og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg var interesseret, da henvendelsen kom.

- Min opfattelse har altid været, at AaB er en klub med ordentlige værdier, og selvom der er tale om elitesport, så har det været vigtigt for mig ved de efterfølgende samtaler at blive bekræftet i netop dette syn på klubben, hvilket jeg er blevet til fulde, konstaterer Morten Wieghorst.

- AaB’s evne til at udvikle egne talenter og føre dem igennem systemet er ligeledes noget, der tiltaler mig, og når AaB har været bedst, har det altid været med fremadrettet fodbold og evnen til at dominere med bolden, hvilket passer præcis på mine idéer om fodbold.

- Endvidere er AaB jo en af landets traditionsklubber med en stærk og loyal fankultur, og jeg ser frem til at lære spillerne, staben omkring holdet og øvrige ansatte i klubben at kende med en målsætning om, at vi sammen kan bringe AaB videre og igen forløse det potentiale, som klubben indeholder, siger Morten Wieghorst.

Morten Wieghorst og AaB’s Superligatrup har første træningsdag i det nye år på onsdag den 4. januar.