Miraklet udeblev for AaB

25. juli 2013 kl. 23:46

FCDG10I forhold til opgøret mod FC København var Jakob Ahlmann, Thomas Augustinussen og Kasper Risgård ikke med start, erstattet af Rasmus Würtz, Kasper Pedersen og Mathias Wichmann.

Ydermere havde cheftræner Kent Nielsen valgt at lægge offensivt ud i en 3-4-3 opstilling for at lægge maksimalt pres på de georgiske gæster.

Straks fra den indledende fase var det således klart, at FC Dila Gori var kommet til Aalborg med et klart koncept om at stå lavt på banen og slå til på hurtige kontrastød, mens AaB’erne skulle bruge de første 10 minutter af kampen på at finde sig til rette i den nye formation.

Foran et meget medlevende hjemmepublikum skulle der gå et kvarter inden første store chance. Jeppe Curth fik fint prikket Nicolaj Thomsen fri, og kantspilleren afsluttede første gang, men desværre snert forbi den ene stolpe.

Herefter fulgte en periode, hvor 21 af banens 22 spillere var forsamlet på gæsternes banehalvdel. Her forsøgte AaB gang på gang at dirke den kompakte defensiv op, men spillet blev meget snævert og georgierne fik dæmmet op for de fleste tilløb til chancer.

I stedet var det nær gået galt i modsatte ende, da en hurtig kontra endte med en dribletur fra Iluridze, der afsluttede en lille meters penge forbi Nicolai Larsens mål.

FCDG111-0 burde det dog være blevet efter 34 minutter, da en god afslutning fra Nicolaj Thomsen gav en returbold i det lille felt. Uheldigvis sprang bolden dog præcis imellem AaB-spillerne, og den store chance fordampede i aftenvarmen, ganske som det var tilfældet i en tilsvarende situation fire minutter senere.

Anden halvleg startede hvor første slap, da et fint gennemspillet angreb endte med en flad afslutning fra Kasper Kusk, som dog sad lige på målmanden, inden Rasmus Würtz kort efter sendte en afslutning fra kanten af feltet over mål, mens Søren Frederiksen headede et indlæg et stykke forbi.

Generelt stod det dog klart, at de fysisk stærke georgiere var svære at overvinde i luftspillet, hvorfor spillet ved jorden var AaB’s bedste våben på dagen.Som følge af de meget små spillerum på gæsternes banehalvdel var dette dog lettere sagt end gjort.

Trods et meget stort overtal i boldbesiddelse og en skudstatistik i kampen der hed 27-6 i dansk favør, var ”lige-ved-og-næsten” temaet denne dag.

FCDG07Med små tyve minutter tilbage i kampen fremtvang indskiftede Patrick Kristensen et hjørnespark efter et godt langskud, og på den efterfølgende dødbold måtte Jeppe Curth for anden europæiske kamp i træk se FC Dila Goris målmand levere en fingerspidsredning på et flot hovedstød.

Kort efter var gæsterne centimeter fra definitivt at lukke opgøret efter en tre-mod-to kontra, mens Jeppe Curth måtte se endnu et hovedstød reddet.

Med blot 13 minutter tilbage i kampen var det i stedet gæsterne der kom tættest på en åbningsscoring, da et frækt lob over Nicolai Larsen ramte overliggeren og sprang tilbage i spil.

Tiden var nu reelt løbet ud for AaB’s drømme om videre avancement i turneringen, men Kent Nielsens tropper kæmpede ufortrødent videre for i det mindste at sikre en sejr. Trods flere tilløb blev det dog kun til halve chancer, og det hele endte uforløst.

Dermed er AaB ude af UEFA Europa League, og kan nu i stedet rette fokus mod næste opgør i Superligaen, hvor Esbjerg tager i mod mandag aften.

Matchfacts 2. kvalifikationsrunde UEFA Europa League

AaB-FC Dila Gori 0-0 (0-0) – FC Dila Gori samlet videre med 3-0.

AaB:Nicolai Larsen, Kasper Pedersen (46. Patrick Kristensen), Rasmus Thelander, Lasse Nielsen, Henrik Dalsgaard, Rasmus Würtz (78. Rolf Toft), Mathias Wichmann, Nicolaj Thomsen, Kasper Kusk, Søren Frederiksen (63. Anders Due), Jeppe Curth

FC Dila Gori: Nukri Revishvili, Teimuraz Gongadze, Gulverd Tomashvili, Otar Khizaneishvili, Mamuka Kobakhidze, Giorgi Guruli, Mikhail Gorelishvili (53. Kakhaber Aladashvili), Giorgi Iluridze, David Bolkvadze (81. Rati Aleksidze), Giorgi Aburjania (50. Grigol Dolidze), Lasha Gvalia

Advarsler:

AaB: Ingen

FC Dila Gori: 16. Nukri Reshvili, 78 Giorgi Guruli, 89. Kakhaber Aladashvili

Dommer: Robert Malek (Polen)

5.472 tilskuere på Nordjyske Arena

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen)