Kæmpe afklapsning til AaB i Bukarest

18. september 2014 kl. 22:57

Dermed fik AaB en forfærdelig start på gruppespillet i UEFA Europa League, hvor næste udfordring er hjemmekampen mod portugisiske Rio Ave 2. oktober.

I forhold til opgøret i lørdags i Superligaen mod FC København havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Mathias Wichmann og Thomas Enevoldsen afløste Andreas Bruhn og Nicklas Helenius.

Steaua1Første halvleg blev en usædvanlig chnacerig affære, hvor AaB fandt masser af plads til sine velkendte kombinationer.

Allerede i de indledende minutter havde Anders K. Jacobsen og Thomas Enevoldsen nærgående forsøg, mens Steaua Bukarest første gang viste farlighed i det ottende minut, hvor et langskud fra Iasmin Latovlevici drillede AaB-keeper Nicolai Larsen.

Fire minutter senere fik AaB imidlertid en gigantisk mulighed for at tage føringen, da fødselar Rasmus Würtz sendte Nicolaj Thomsen igennem med frit løb fra midterlinjen, men desværre fik Steaua-målmand Giedrius Arlauskis med en fodparade afværget Nicolaj Thomsens afslutning.

I det 14. minut sendte Claudiu Keserü værternes første chance forbi mål, men få øjeblikke senere fik AaB en ny friløber, da Anders K. Jacobsen headede Thomas Enevoldsen fri, men skudforsøget gik forbi fjerneste stolpe.

Igen skulle der blot gå et par minutter, inden matchens bød på en ny mulighed, som Claudiu Keserü sendte tæt forbi opstanderen.

Midtvejs i halvlegen fik Søren Frederiksen chancen i den modsatte ende efter forarbejde fra Thomas Enevoldsen og Nicolaj Thomsen, men Giedrius Arlauskis fik afværget.

I fortsættelsen havde begge mandskaber udmærkede forsøg, men det blev målløst efter en første halvleg, hvor AaB burde have været i front.

Straks i anden halvleg kom så også AaB’s tredje store tilbud, da Kasper Risgård frispillede Anders K. Jacobsen, hvis afslutning gik lige på Giedrius Arlauskis.

I stedet tog hjemmeholdet føringen i det 51. minut, hvor et indlæg fra Lucian Sanmartean fik lov til at sejle direkte i mål.

På næste angreb var AaB særdeles tæt på udligning, da Henrik Dalsgaard serverede for Thomas Enevoldsen, hvis afrettede skudforsøg ramte stolpen.

Efter knap en time fordoblede Steaua i stedet føringen, da Nicolai Larsen ikke kunne holde et langskud, hvilket gav en retur og en situation, hvor AaB-keeperen begik straffespark og indkasserede et direkte rødt kort.

Og bare to minutter efter straffesparkstræfferen blev det også 3-0, og det lignede pludselig opløsning hos AaB, som allerede med et kvarter igen var bagud 6-0!

I kampens slutfase forsøgte AaB at etablere modangreb, men det blev ved enkelte sporadiske tilløb, mens værterne ikke scorede yderligere.

Næste opgave for AaB er udekampen på mandag aften mod FC Vestsjælland.

Matchfacts – UEFA Europa League, Gruppe J, 1. spillerunde
Steaua Bukarest-AaB  6-0 (0-0)

51. min 1-0 Lucian Sanmartean, 59. min 2-0 Raul Rusescu, 61. min 3-0 Claudiu Keserü, 65. min 4-0 Claudiu Keserü, 72. min 5-0 Claudiu Keserü, 73. min 6-0 Raul Rusescu
Udvisning AaB: Nicolai Larsen (57)