Helenius matchvinder i Randers

27. januar 2011 kl. 17:05
Dermed fortsatte AaB de gode takter fra kampene mod Skive og Hobro, og igen var der mange positive momenter.

Allerede i det første minut tog AaB føringen via en hurtig omstilling, hvor Patrick Kristensen fandt Ronnie Schwartz i højre side af straffesparksfeltet, hvorfra bolden blev serveret for Jeppe Curth, der ikke svigtede foran mål.

Et kvarter var spillet, da værterne fik udlignet, da et indlæg fra Randers FC’s højre side fandt vej til Mikkel Beckmann, der med et nydeligt hovedstød sendte læderet i netmaskerne.

I en generelt meget lige kamp opstod næste store chance otte minutter før pausen, men Randers-keeper David Ousted fik afværget fra Ronnie Schwartz.

I den modsatte ende var AaB-målmand Karim Zaza på plads ved udmærkede afslutninger fra henholdsvis Jonas Kamper og Mikkel Beckmann.

AaB nåede dog at tilspille sig endnu et stort tilbud, da Ronnie Schwartz sendte Jeppe Curth alene igennem, men på ny kom David Ousted i vejen.

Også efter pausen var der tale om en jævnbyrdig affære, og Kasper Bøgelund var nærgående for AaB, inden en misforståelse modsat mellem Rasmus Würtz og den indskiftede målmand Nicolai Larsen gav en stor mulighed til Jonas Kamper, men Nicolai Larsen nåede flot tilbage og fik tacklet Kamper, der blot manglede at skubbe bolden i et tomt mål.

I stedet kom Randers-føringen efter 65 minutter, hvor et uheldigt boldtab af Henrik Dalsgaard gav plads til en hurtig pasning til George Odhiambo, der alene med Nicolai Larsen scorede til 2-1.

Det lugtede lidt af straffespark, da Lucas Andersen fem minutter før tid blev kantet i straffesparksfeltet, men i stedet kom udligningen på et fremragende AaB-angreb tre minutter senere, hvor Louay Chanko afleverede til Lucas Andersen, der efter et par fornemme detaljer fandt Henrik Dalsgaard, der lige så flot driblede ind langt mållinien, hvorfra bolden blev sendt skråt bagud til Nicolaj Thomsen, som med en kølig inderside passerede David Ousted.

Det lignede således en retfærdig deling, men AaB’erne var sultne og jagtede også i slutfasen en sejr, hvilket blev belønnet, da Nicklas Helenius fra tæt hold sendte bolden i netmaskerne til 3-2.

AaB’s fjerde testkamp spilles på tirsdag på udebane mod Allsvenskan-mandskabet BK Häcken.

Matchfacts – testkamp på kunstgræsbanen i Randers
Randers FC-AaB  2-3 (1-1)
1. min 0-1 Jeppe Curth, 15. min 1-1 Mikkel Beckmann, 65. min 2-1 George Odhiambo, 88 min 2-2 Nicolaj Thomsen, 90. min 2-3 Nicklas Helenius.

AaB (4-4-2): Karim Zaza (46: Nicolai Larsen), Kasper Bøgelund (60: Patrick Kristensen), Kenneth Emil Petersen, Jens-Kristian Sørensen (46: Jacob Laursen), Lasse Nielsen, Patrick Kristensen (46: Ibekwe Chijioke), Rasmus Würtz (60: Nicolaj Thomsen), Chris Rolfe (46: Louay Chanko), Mathias Wichmann (60: Lucas Andersen), Jeppe Curth (46: Henrik Dalsgaard), Ronnie Schwartz (46: Nicklas Helenius).