Første Thomsen-træffer sender AaB videre

24. september 2013 kl. 21:54

Især i den midterste del af første halvleg og i de første 25 minutter af anden var AaB spillemæssigt på hælene, men positivt var det, at AaB-defensiven stort set formåede at holde værterne fra oplagte målchancer kampen igennem.

Kusk mod BIF - forår 2013I forhold til Superliga-dysten i fredags mod Randers FC havde AaB hele syv ændringer i startopstillingen, hvor Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Anders Due, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis således afløste Jakob Ahlmann, Rasmus Thelander, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Søren Frederiksen og Anders K. Jacobsen.

AaB fik en drømmestart med et føringsmål allerede i det andet minut, hvor Lukas Spalvis frispillede Rasmus Jönsson, der chippede læderet over HB Køge-keeper Frederik Due, så Kasper Kusk ved den bageste stolpe kunne score i et tomt mål.

AaB havde i indledningen fuldstændig kontrol over begivenhederne, men langsomt blev taget sluppet mod et HB Køge-mandskab, som i den første halve time var nærgående uden dog at kreere chancer – endsige have forsøg mod AaB’s mål.

Nicolaj Thomsen2Opgørets anden mulighed til AaB opstod i det 32. minut, hvor Kasper Kusk sendte Rasmus Jönsson afsted, men afslutningen fra den synlige svensker gik fladt forbi den fjerneste stang.

Tre minutter senere havde HB Køge sit første forsøg i kampen, da Anders Kaagh fra 25 meter sendte et direkte frispark langt over mål.

Blot minuttet senere kom imidlertid udligningen, da lynhurtige Jeppe Kjær rundede Kenneth Emil Petersen, inden kuglen fra kanten af straffesparksfeltet blev hamret højt i netmaskerne. En flot fuldtræffer.

Udligningen vækkede tilsyneladende AaB, der igen overtog initiativet, og Anders Due var nærgående, før samme Due to minutter inden pausen fandt Rasmus Jönsson, der efter en god dribling fik afsluttet hårdt og fladt, men Frederik Due fik afværget med en fodparade.

Fra anden halvlegs begyndelse mistede AaB imidlertid igen grebet, og Jeppe Kjær var i det 51. minut igen tæt på at komme på måltavlen, da hans tørre hug på en aflevering fra højre gik snert forbi den ene opstander.

Efter 63 minutter testede Lee Rochester AaB-målmand Nicolai Larsen fra distancen, og tættere på kom hjemmeholdet aldrig.

I stedet slog AaB otte minutter senere kontra, da Kasper Kusk i fart fandt indskiftede Nicolaj Thomsen i venstre side af straffesparksfeltet, hvorefter Thomsen sikkert udplacerede Frederik Due til 2-1.

Med 12 minutter igen burde også Lukas Spalvis have været noteret for sin første AaB-træffer, men i fri position gik forsøget på Anders K. Jacobsens forarbejde lige på Frederik Due i HB Køge-buret.

Dybt inde i dommer Peter Kjærsgaard-Andersens tillægstid kunne Nicolaj Thomsen og AaB have cementeret sejren, men Lee Rochester valgte en nødbremse og dermed et klokkeklart rødt kort.

Lodtrækningen til ottendedelsfinalerne foretages på torsdag, men AaB’s fokus er nu rettet ind på den kommende udfordring i Superligaen, hvor det på søndag gælder ”Slaget om Jylland” på Nordjyske Arena mod AGF. Køb i forsalg billet til den jyske Superliga-klassiker her.

Matchfacts, DBU Pokalen, 3. runde
HB Køge-AaB  1-2 (1-1)
2. min 0-1 Kasper Kusk, 36. min 1-1 Jeppe Kjær, 71. min 1-2 Nicolaj Thomsen.
Udvisning HB Køge: Lee Rochester (90).
Advarsler HB Køge: Eddie Gomes (39), Nicolai Geertsen (44), Philip Zinckernagel (87).
Advarsler AaB: Mathias Wichmann (17), Henrik Dalsgaard (56).
978 tilskuere på SEAS-NVE Park.

HB Køge (4-4-2): Frederik Due, Simon Richter, Nicolai Geertsen, Eddie Gomes, Anders Nielsen, Lee Rochester, Morten Karlsen (80: Vito Hammershøy-Mistrati), Delphin Tshiembe, Sylvester Seeger-Hansen (64: Philip Zinckernagel), Jeppe Kjær, Anders Kaagh (72: Sebastian Svane Krogdahl).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen, Patrick Kristensen, Kasper Kusk, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann, Anders Due (69: Nicolaj Thomsen), Rasmus Jönsson (60: Anders K. Jacobsen), Lukas Spalvis (85: Søren Frederiksen).

Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen.