Fire mål af Thellufsen sender AaB i kvartfinalen

2. marts 2017 kl. 21:20

AaB spillede sig i DBU Pokalens kvartfinale, da holdet for anden gang på fem dage slog Silkeborg I.F. på Aalborg Stadion. Denne gang blev sejren grundlagt af unge Rasmus Thellufsen, der scorede hele fire mål, mens Edison Flores nettede en gang.

Fra kampens start stod Silkeborg I.F. lavt og kompakt, og AaB havde i begyndelsen problemer med at komme igennem til chancer.

AaB-SIF-Pokal-6I kampens 25. minut lykkedes det Hele Nordjyllands Hold at kringle sig frem til en stor chance, som også gav føringsmålet.

Jakub Sylvestr modtog en bold i udeholdets felt. Hårdt presset kæmpede han med at holde balancen, men fik alligevel afleveret en perfekt bold ind foran mål til Rasmus Thellufsen. Den unge nordjyde driblede iskoldt forbi målmand Thomas Nørgaard og sendte sin første AaB-scoring i nettet til 1-0.

Umiddelbart efter målet fik AaB en stor mulighed for at fordoble føringen. Denne gang var Rasmus Thellufsen i oplæggerens rolle, da han spillede Casper Sloth frit igennem. Sloths afslutning blev dog reddet af Thomas Nørgaard.

En fordobling af føringen kom efter 36 minutter og igen ved Rasmus Thellufsen. Marco Meilinger nåede op til et indlæg fra Jakob Ahlmann, og bolden dumpede ned for fødderne af Rasmus Thellufsen. Han var igen lige så kold, som vandet ud for hjembyen Sæbys kyst, da han sendte bolden i netmaskerne til 2-0.

AaB-SIF-Pokal-4I kampens 40. minut fik Silkeborg I.F. en stor mulighed for at reducere, men debutant Ivan Lucic i AaB-målet hev en stor fodparade frem på en afslutning tæt under mål.

Lige efter pausen truede AaB atter udeholdets mål. Et frisparksindlæg fra AaB's venstreside røg ind i panden på Magnus Christensen, som headede bolden få centimeter forbi fjerneste målhjørne.

Rasmus Thellufsens hovedstød på et indlæg fra Casper Sloth efter 51 minutter gik ikke forbi, men bragte Hele Nordjyllands Hold på 3-0. Dermed leverede Rasmus Thellufsen et hattrick i sin blot sjette kamp for AaB.

I kampens 71. minut udbyggede AaB føringen til 4-0. Patrick Kristensen sendte et fladt indlæg ind i feltet, hvor indskiftede Edison Flores dukkede op ved bagerste stolpe og sendte bolden ind bag Thomas Nørgaard.

Selvom Rasmus Thellufsen allerede havde fuldendt et hattrick, var han ikke færdig med målscoringen endnu. Efter 77 minutter sendte Patrick Kristensen igen en flad bold ind i feltet. Denne gang til Thellufsen, der sparkede på kassen. Selvom en forsvarsspiller kom i vejen for skuddet, var det ikke nok til at holde bolden fra at gå ind til 5-0 efter fire mål af Rasmus Thellufsen.

Med sejren er AaB i DBU Pokalens kvartfinale.

AaB's næste opgave er på mandag, hvor Hele Nordjyllands Hold gæster OB i Odense.

Matchfacts - DBU Pokalen, ottendedelsfinalen

AaB-Silkeborg I.F. 5-0 (2-0)AaB-SIF-Pokal-1
25. minut 1-0 Rasmus Thellufsen, 37. minut 2-0 Rasmus Thellufsen, 52. minut 3-0 Rasmus Thellufsen, 71. minut 4-0 Edison Flores, 78. minut 5-0 Rasmus Thellufsen.
Advarsler AaB: Patrick Kristensen (43), Oliver Abildgaard (86).
3.912 tilskuere på Aalborg Stadion

AaB (4-4-1-1): Ivan Lucic, Patrick Kristensen, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann, Marco Meilinger, Magnus Christensen (74: Oliver Abildgaard), Rasmus Würtz (58: Edison Flores), Casper Sloth, Rasmus Thellufsen, Jakob Sylvestr (67: Sebastian Grønning).

Silkeborg I.F. (4-4-1-1): Thomas Nørgaard, Jens Martin Gammelby (73: Gustav Dahl), Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer, Robert Skov (54: Rubio Rubin), Mads Emil Madsen, Mikkel Vendelbo, Jeppe Okkels, Emil Scheel, Andreas Albers (54: Nicklas Helenius).

Dommer:  Mads-Kristoffer Kristoffersen