Enevoldsen og Spalvis bag AaB-sejr over Brøndby

29. november 2015 kl. 18:05

Med aftenens AaB-sejr på Brøndby Stadion indtager AaB andenpladsen i Alka Superligaen med samme antal point som FC Midtjylland og et enkelt point efter FC København. Begge hold har dog spillet en kamp mindre end Hele Nordjyllands Hold.

Brøndby 4

I forhold til den seneste kamp den 23. november i Alka Superligaen hjemme på Nordjyske Arena mod Randers FC havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Rasmus Jönsson og Gilli Rólantsson afløste karantæneramte Kasper Risgård og Kasper Pedersen.

Kampen åbnede op som en jævnbyrdig affære, men AaB tog løbende den styrende rolle. Brøndby forsøgte sig mest med hurtige fremstød, mens AaB byggede spillet op fra bunden.

I kampens fjerde spilleminut fik Kenneth Emil Petersen kampens første mulighed, da han fik sat hovedet på et hjørnespark fra højre side, men forsøget gik lidt over målet.

Ti minutter senere stod Johan Elmander for Brøndbys første chance, da han modtog en stikning i feltet, hvorefter han sendte en afslutning af sted fra en spids vinkel. Nicolai Larsen viste dog sine evner i målet, da han fik reddet bolden med en god fodparade.

Da der var spillet 25 minutter af kampen, fik Nicolaj Thomsen bolden dybt i vestre side fra Gilli Rólantsson, og med et flot indlæg fra baglinjen serverede Thomsen bolden til Thomas Enevoldsen, der alene i boksen kunne heade sin ottende sæsonscoring i mål bag Frederik Rønnow i Brøndby-målet. 1-0 til AaB, der efterfølgende pressede yderligere på.

Brøndby 6

I det 33. minut drev Nicolaj Thomsen bolden godt frem i venstre side og kom med et godt træk forbi Brøndby-anfører Thomas Kahlenberg. Herefter kombinerede han i samarbejde med Rasmus Würtz bolden over til Rasmus Jönsson, der tog forsøget et stykke uden for feltet. Bolden gik dog et stykke forbi.

Brøndby fik tildelt frispark lidt uden for feltet i det 36. minut, og det tog Johan Larsson sig af. Nicolai Larsen fik dog igen vist sikre hænder ved at gribe bolden, der blev sparket midten i målet.

I det 39. minut fik Lukas Spalvis udbygget AaB-føringen efter et fremragende opspil. Kenneth Emil Petersen satte det hele i gang med en høj bold i dybden til Frederik Børsting, der havde god tid til at løbe i position til et indlæg. Han lagde en flad bold ind i det lille felt, hvor Alka Superligatopscorer Lukas Spalvis modtog bolden. Han lagde den til rette for sig selv og sendte sin 14. sæsonscoring i kassen med højre til 2-0. Den stilling holdt indtil pausen.

Brøndby kom ud til anden halvleg med et højt pres, men AaB dominerede spillet og flyttede bolden godt rundt.

Kort inde i anden halvleg fik Brøndby et frispark på kanten af feltet, da Rodolph Austin blev tacklet. Brøndby-spillerne appellerede for straffespark, da Austin landede i feltet, men dommer Lars Christoffersen dømte korrekt frispark, da tacklingen blev sat ind uden for feltet. Frisparket blev blokeret af muren og var dermed ikke til nogen fare for Nicolai Larsen i AaB’s mål.

I det 51. minut forsøgte Thomas Enevoldsen sig med et skud langt udefra, og han fik meget fart i bolden. Forsøget gik dog forbi mål.

Tre minutter fik Brøndby en stor chance. På et frispark i venstre side lige uden for AaB’s felt lagde Riza Durmisi bolden til Martin Albrechtsen, der satte hovedet på, hvorefter bolden gik forbi højre opstander.

Brøndby 5

Brøndby løbende mere ind i kampen, og AaB måtte derfor arbejde hårdt i defensiven for at afværge truslen.

I det 60. minut fik indskiftede Teemu Pukki en bold i dybden, og han stormede mod AaB’s mål. Han fik dog selskab af Jakob Blåbjerg, der pressede Pukki helt ud til siden fik bolden væk med en ren tackling.

To minutter senere var AaB farlige i modsatte ende. Med et langt indkast sendte Henrik Dalsgaard bolden af sted til Thomas Enevoldsen, der modtog bolden omringet af to mand. han fik dog driblet igennem de to spillere og kom på skudhold. Med venstre ben kanonerede han på kassen. Bolden sneg sig lidt over venstre målhjørne.

I det 69. minut pressede Brøndby kraftigt på, og et skud på sammenføjningen fra Thomas Kahlenberg satte gang i en lang række af afslutninger på riposter og halvklaringer. Forsøgene blev blokeret ét efter ét, hvorefter bolden til sidst kunne blive sendt ud af farezonen af AaB-forsvaret.

Tre minutter efter viste Lukas Spalvis vejen, da han fightede sig til bolden højt på Brøndbys banehalvdel, og han overlod bolden til Nicolaj Thomsen, der igen spillede den til Spalvis. Fra en skarp vinkel forsøgte Alka Superligatopscoreren at overliste Frederik Rønnow, men Brøndby-målmanden fik reddet.

Brøndby fik en mulighed i det 78. minut, hvor Johan Elmander fik en høj bold mod sig i feltet. Svenskeren headede bolden videre til Ronnie Schwartz, der skød første gang på mål. Bolden svævede dog i en høj bue over mål.

I det 86. minut timede Rasmus Würtz en perfekt bold ind i feltet til Nicolaj Thomsen, der kom alene med målmanden. Han forsøgte at spille på tværs, men afleveringen blev blokeret.

Brøndby 1

Op imod kampens afslutning kontrollerede AaB spillet og holdt Brøndby fra yderligere chancer. Kampen endte dermed 2-0 til AaB.

Med sejren lægger AaB sig op på andenpladsen i Alka Superligaen med samme antal point som FC Midtjylland og et enkelt point efter FC København på førstepladsen.

Næste opgør for AaB er hjemmekampen på Nordjyske Arena den 7. december, hvor AaB spiller sin sidste kamp i Alka Superligaen i efteråret.

Du kan købe billetter til kampen mod Viborg F.F. her.

AaB donerer 1 krone pr. fremmødt tilskuer til klubbens hjemmekampe i Alka Superligaen ubeskåret til et godt formål i Region Nordjylland. I efteråret 2015 går donationen til The Back To Life Project, som efter efterårets første otte hjemmekampe allerede er sikret en donation på 58.050 kroner.

Matchfacts – Alka Superligaen, 17. spillerunde
Brøndby I.F.-AaB 0-2 (0-2)
25. min 0-1 Thomas Enevoldsen, 39. min 0-2 Lukas Spalvis.
Advarsler Brøndby I.F.: Rodolph Austin (61), Daniel Agger (64), Johan Elmander (90).
Advarsler AaB: Rasmus Jönsson (6), Frederik Børsting (54).
10.058 tilskuere på Brøndby Stadion.

Brøndby I.F. (4-2-3-1): Frederik Rønnow, Johan Larsson, Daniel Agger, Martin Albrechtsen, Riza Durmisi, Rodolph Austin, Thomas Kahlenberg, Magnus Eriksson (67: Ronnie Schwartz), Christian Nørgaard (46: Teemu Pukki), Andrew Hjulsager, Johan Elmander.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Jakob Blåbjerg, Gilli Rólantsson, Frederik Børsting (79: Mathias Thrane), Rasmus Würtz, Rasmus Jönsson (58: Oliver Abildgaard), Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis (84: Thomas Augustinussen).

Dommer: Lars Christoffersen.