Dramatisk uafgjort på Nordjyske Arena

18. marts 2016 kl. 20:10

AaB var foran i størstedelen af kampen på et hovedstødsmål af Alka Superligatopscorer Lukas Spalvis. I kampens døende minutter udlignede AGF, hvorefter de brændte et straffespark. Derefter kom AaB foran på et selvmål fra AGF, hvorefter AGF-målmand Steffen Rasmussen udlignede til 2-2.

AaB-AGF-1

I forhold til den seneste kamp i Telia Parken mod FC København i Alka Superligaen i søndags havde AaB to ændringer i startopstillingen, hvor Jakob Ahlmann og Lukas Spalvis afløste Jakob Blåbjerg og Frederik Børsting.

AaB-anfører Rasmus Würtz blev inden kampstart overrakt blomster som markering af, at det var anførerens kamp nummer 400 for Hele Nordjyllands Hold.

Efter en forsigtig start på kampen fra de to hold fik AaB en stor mulighed, da Jakob Ahlmann fra backen slog bolden ind på midten til Nicolaj Thomsen. Han lagde en veltimet bold videre til en fri Thomas Enevoldsen, der fik afsluttet, men Steffen Rasmussen i AGF-målet fik reddet med en fodparade.

AGF forsøgte at spille sig gennem AaB-forsvaret, og det var i flere omgange ved at trække op til muligheder til gæsterne, men videre kom det i første omgang ikke.

AaB fik i løbet af første halvleg spillet sig mere og mere varme, og inden for de første tyve minutter opstod der to mindre AaB-muligheder. Først var det Rasmus Jönsson, der på et langt indlæg i feltet fik sat hovedet på uden at få ordentligt træf, og derefter var det Lukas Spalvis, der fik blokeret et skudforsøg et lille stykke inde i AGF-feltet.

Gæsterne fik en mulighed midtvejs i første halvleg, hvor et hårdt indlæg blev sendt i panden på Morten Duncan Rasmussen, der fik sat et knaldhårdt hovedstød ind. Bolden gik dog nogle meter forbi målet.

Efter en halv time fik Kim Aabech muligheden  for AGF, da indskiftede Stephan Petersen slap fri i venstre side og lagde bolden til Aabech på kanten af feltet. Skuddet sejlede tæt over mål.

AaB-AGF-5

Kort efter brændte det på i den modsatte ende. En velspillende Jakob Ahlmann afleverede på tværs til Thomas Enevoldsen, der med en førstegangsaflevering uden for feltet skubbede bolden videre til Nicolaj Thomsen i venstre side af feltet. Kantspilleren viste overblik ved at slå bolden i panden på Alka Superligatopscorer Lukas Spalvis, der headede AaB-føringen ind. 1-0 til AaB på Nordjyske Arena.

AGF pressede på, og to minutter efter blev det farligt, da Stephan Petersen kantede Nicolai Larsen ved en ufarlig bold. Bolden sejlede dog forbi mål til AaB-målspark.

AaB-spillet begyndte at flyde mere, og AGF blev presset længere tilbage. I det 38. minut var målscorer Lukas Spalvis tæt på at score for anden gang, da et frispark langt udefra blev sendt i boksen. Ved bageste stolpe fik Spalvis afsluttet med ydersiden af foden, men bolden gik på tværs forbi målet.

Kort inden pausen blev det spænende, da Nicolaj Thomsen med en fræk aflevering spillede tilbagevendte Jakob Ahlmann helt fri med retning mod målet. Ahlmanns førsteberøring gav ham en svær vinkel til at komme til afslutning, og han valgte i stedet at lægge bolden på tværs, hvor den ikke ramte nogen medspillere, men var ved at sejle ind ved bageste stolpe.

Lige efter opstod en kontrovers i AGF-feltet, da Kasper Risgård midt i feltet vendte med bolden og tydeligt blev nedlagt bagfra. Anders Poulsens fløjte forblev dog tavs. Kampintensiteten steg herefter en tak, men det blev ikke til flere muligheder i første halvleg, og de to hold gik til pause med stillingen 1-0 til Hele Nordjyllands Hold.

AaB-AGF-2

Otte minutter inde i anden halvleg viste Nicolai Larsen fremragende målmandsspil. Morten Duncan Rasmussen kunne på et godt indlæg fra Daniel Christensen heade hårdt på mål, og Larsen reddede i ren refleks. Liggende ned formåede han lige efter at redde en afslutning fra Dino Mikanovic, der afsluttede på risposten. To glimrende redninger af AaB-målmanden, der holdt AaB på 1-0 på trods af en giftig situation.

Anden halvleg bød på godt spil af AaB, der dog manglede det sidste for at krone opspillet med muligheder.

AGF havde til gengæld muligheder, og Daniel A. Pedersen havde et langskud, der gik langt forbi mål, og ti minutter efter måtte Nicolai Larsen igen diske op med en klasseredning, da en farlig afslutning blev sendt mod mål tæt under overliggeren.

AGF blev ved med at skabe muligheder med et langskud fra Jens Jønsson og en dybdebold, hvor en stærkt presset Stephan Petersen fik sat en afslutning ind, som Nicolai Larsen fik reddet som sidsteskanse.

Indskiftede Frederik Børsting var i det 83. minut tæt på med en dybdebold fra Nicolaj Thomsen, men Steffen Rasmussen i AGF-målet kom på bolden før U/21-landsholdsspilleren.

AGF fik udlignet i det 87. minut, da en lang bold frem fra Josip Elez endte ved Morten Duncan Rasmussen, der vred sig fri og kunne sende bolden i mål.

Gæsterne fik også muligheden for at bringe sig foran kort efter, da de blev tildelt et straffespark som følge af hånd på bolden fra Kenneth Emil Petersen. Morten Duncan Rasmussen gik til pletten og skød fladt i højre side, men Nicolai Larsen havde luret den og reddede straffesparket sikkert.

AaB-AGF-7

Kampen var dog langt fra slut, og tre minutter inde i overtiden sendte Kasper Risgård et hjørnespark indover. Oliver Abildgaard fik forlænget, og efter lidt tilfældigheder sendte Jens Jønsson bolden i eget mål til 2-1.

AGF fik dog udlignet igen til sidst på hjørnespark, hvor AGF-målmand Steffen Rasmussen var gået med frem og kunne heade bolden ind til slutresultatet 2-2.

En dramatisk afslutning på fredagens kamp på Nordjyske Arena, hvor AaB på trods af at have været foran to gange måtte nøjes med uafgjort.

Holdet må nu se frem til næste kamp, der spilles hjemme på Nordjyske Arena mod FC Nordsjælland fredag den 1. april.

AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2016 går ubeskåret til Hjerterummet & Cykel20, som efter forårets første to hjemmekampe allerede er sikret en donation på 12.268 kr.

Du kan købe billetter til kampen i forsalg her.

Matchfacts – Alka Superligaen, 22. spillerunde
AaB-AGF 2-2 (1-0)
32. min 1-0 Lukas Spalvis, 87. min 1-1 Morten Duncan Rasmussen, 90. min 2-1 Jens Jønsson (selvmål), 90. min 2-2 Steffen Rasmussen.
Advarsler AaB: Kasper Risgård (79), Lukas Spalvis (89), Nicolai Larsen (90).
Advarsler AGF: Elmar Bjarnason (45).
6.648 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen (82: Jakob Blåbjerg), Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson (79: Oliver Abildgaard), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (56: Frederik Børsting), Lukas Spalvis.

AGF (4-1-4-1): Steffen Rasmussen, Dino Mikanovic (79: Jesper Lange), Niklas Backman, Josip Elez, Daniel Christensen, Jens Jønsson, Elmar Bjarnason, Daniel A. Pedersen, Kim Aabech (71: Alexander Juel Jensen), Aleksandar Cavric (8: Stephan Petersen), Morten Duncan Rasmussen.

Dommer: Anders Poulsen.