Dalsgaard skifter til belgisk klub

8. december 2015 kl. 18:32

SV Zulte Waregem indtager efter 18 spillerunder femtepladsen i Jupiler Ligaen i Belgien og senest blev det 2-2 på udebane mod de forsvarende mestre fra Gent med den tidligere AaB’er Lasse Nielsen på holdet.

Dalsgaard6AaB hentede i 2009 Henrik Dalsgaard i serieklubben Møldrup-Tostrup I.F., og siden har den tidligere angriber gennemgået en forrygende udvikling.

- Det er ingen hemmelighed, at vi gerne havde forlænget aftalen med Henrik, men vi respekterer også hans beslutning om at prøve sine færdigheder af i udlandet, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde.

- Efter omskolingen fra angriber til offensiv højre back har Dalsgaard især de seneste to-tre sæsoner gennemgået en fantastisk udvikling, og det er en cadeau til både Henrik selv og de forskellige trænerteams, som vi har haft i hans tid i AaB.

- I Nordjylland har vi en opfattelse af, at Henrik er landets bedste på sin position, og vi ønsker ham al mulig held og lykke med sin nye udfordring. Samtidig er vi dog fortrøstningsfulde på AaB’s vegne, da både Gilli Rólantsson og Patrick Kristensen begge har vist, at de kan udfylde rollen i vores højre forsvarsside, slutter Allan Gaarde.

26-årige Henrik Dalsgaard, der kan debutere for SV Zulte Waregem i udekampen mod Genk 15. januar, glæder sig over sin nye udfordring, men er samtidig vemodig over at forlade AaB og Aalborg:

- Jeg har haft syv fantastiske år i AaB, og jeg vil gerne takke spillere, trænere og alle øvrige ansatte i klubben for den tid, vi har haft sammen.

- De sportslige højdepunkter har selvfølgelig været The Double i forrige sæson og deltagelsen i gruppespillet i Europa League i sidste sæson, siger Henrik Dalsgaard.

- Med ni sejre i vores seneste ti betydende kampe har vi også vist, at AaB igen er tilbage mellem de bedste, men jeg har alligevel følt, at tiden er den rette for mig for nye oplevelser og nye impulser, men jeg håber det bedste for AaB og klubbens fantastiske supportere fremover, slutter Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard opnåede 196 officielle kampe og 11 scoringer for Hele Nordjyllands Hold, mens det i landsholdssammenhæng foreløbig er blevet til 12 U-landskampe og i 2013 en enkelt uofficiel ligalandskamp mod Canada.