Bittert pointtab for AaB

5. marts 2011 kl. 20:35

Dermed overstrålede det ærgerlige og meget ufortjente slutfacit en glimrende AaB-kamp, hvor der blev givet debut til de velspillende Michael Lumb og Morten Duncan Rasmussen samt i slutfasen til blot 16-årige Lucas Andersen, der dermed blev yngste AaB-debutant i efterkrigstiden.

I forhold til AaB’s sidste testkamp mod IK Start Kristiansand havde cheftræner Kent Nielsen valgt en enkelt ændring i startformationen, hvor Thomas Augustinussen afløste Louay Chanko på den centrale midtbane.

Fra første minut var der fornem opbakning fra lægterne, og AaB kontrollerede alt i dystens første halvdel.

Første farlige situation opstod i det niende minut, hvor Michael Lumb sendte en indadskruet frisparksbold mod den bageste stolpe, hvor Silkeborg-målmand Lasse Heinze i sidste øjeblik fik viftet kuglen væk for næsen af tilbagevendte Thomas Augustinussen.

Værterne fortsatte dominansen, og efter 34 minutter var det tæt på 2-0, da Morten Duncan Rasmussen headede til Mathias Wichmann, der efter et smart træk tørt hamrede bolden på opstanderen.

Ni minutter før pausen truede gæsterne for første gang, men rigtigt farligt blev det ikke, da kuglen via Frank Hansens støtteben strøg et godt stykke forbi mål.

Straks fra anden halvlegs begyndelse var AaB igen nærgående, da Morten Duncan Rasmussen efter en skarp dribling sendte sin afslutning i sidenettet, men ellers var det gæsterne, der kortvarigt havde en opblussen.

AaB fik AaB var aggressive og vandt duellerne, og i det 21. minut kom det fortjente føringsmål, da Jeppe Curth på kanten af straffesparksfeltet brysttæmmede et indlæg fra Kasper Bøgelund, hvorefter Curth i næste bevægelse firsttimede læderet utageligt op i det fjerneste målhjørne.

dog igen kontrol på matchen, og Rasmus Würtz testede fra distancen Lasse Heinze.

I slutminutterne fik silkeborgenserne imidlertid etableret et vist pres, men man sad aldrig med en fornemmelse af, at en udligning var nært forestående, før dommer Jakob Kehlet tre minutter før tid som én af de få så en strafbar forseelse af Michael Lumb mod Martin Ørnskov.

Dermed kunne Rajko Lekic udligne fra straffesparkspletten, og udover en udmærket flugter over mål af Louay Chanko kom AaB ikke tæt på en afgørelse.

En meget uheldig udgang på affæren skal nu tackles til noget positivt, og næste chance for optur kommer på lørdag, hvor de endnu ubesejrede mestre fra FC København gæster Energi Nord Arena.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen).

Matchfacts – Superligaen
AaB-Silkeborg I.F.  1-1 (1-0)
21. min 1-0 Jeppe Curth, 87. min 1-1 Rajko Lekic.
Advarsel AaB: Morten Duncan Rasmussen (88).
Advarsel Silkeborg I.F.: Jim Larsen (84).
7.328 tilskuere på Energi Nord Arena.

AaB (4-4-2): Karim Zaza, Kasper Bøgelund, Lasse Nielsen, Kjetil Wæhler, Michael Lumb, Ronnie Schwartz (56: Louay Chanko), Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen, Mathias Wichmann (88: Lucas Andersen), Jeppe Curth (71: Nicklas Helenius), Morten Duncan Rasmussen.

Silkeborg I.F. (4-1-4-1): Lasse Heinze, Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen, Simon Jakobsen, Jesper Mikkelsen, Martin Svensson, Martin Ørnskov, Frank Hansen (76: Lars Huldgaard Christensen), Christopher Poulsen (65: Christian Holst), Henrik Pedersen (70: Rajko Lekic).

Dommer: Jakob Kehlet.