AK hamrer AaB videre i Europa

6. august 2014 kl. 22:45

I forhold til Superligakampen i lørdags mod OB havde AaB tre ændringer i startformationen, hvor Kenneth Emil Petersen, Kasper Risgård og Anders K. Jacobsen afløste Kasper Pedersen, Frederik Børsting og Nicklas Helenius.

Nicolai_ZagrebFra første fløjt satte de hurtige og boldsikre kroater dagsordenen, og Paulo Machado havde den første afslutning allerede efter 35 sekunder.

Trods mange boldtab formåede AaB dog at holde Dinamo Zagreb fra de helt store chancer, og det var første gang farligt i det 14. minut, hvor Marcelo Brozovic fik en lidt tilfældig skudchance, som AaB-keeper Nicolai Larsen parerede flot.

Også i det følgende kvarter dominerede hjemmeholdet mod et i denne periode stresset AaB-mandskab, men kun yderligere et forsøg fra Paulo Machado og en vigtig clearing fra Rasmus Würtz efter en hjørnesparkskombination blev det til for Dinamo Zagreb.

Omkring den halve time begyndte trykket efterhånden at tage af på AaB’s banehalvdel, og pludselig lykkedes det også at sætte flere aflveringer sammen i træk.

Zagreb_ude2Og skarpheden manglede ingenting, da Nicolaj Thomsen otte minutter før pausen på smuk vis sendte Jakob Blåbjerg alene igennem i venstre, hvorfra den unge forsvarer med en perfekt hård og flad pasning ekspederede på tværs til Anders K. Jacobsen, der på kanten af offside kunne score i et tomt mål.

AaB glimtede nu både offensivt og defensivt mod de tydeligt chokerede værter, hvorfor der absolut var grund til optimisme inden anden halvleg.

Anden periode åbnede med åben slagudveksling, og AaB’s danske mestre og pokalvindere udstrålede stor modenhed, selvom Duje Cop efter 49 minutter forsøgte sig ufarligt mod en meget sikker Nicolai Larsen.

Bare to minutter senere fik AaB i stedet en kæmpe mulighed for at bringe sig foran med to mål, da en Nicolaj Thomsen efter en hjørnesparkskombination fandt en blank Kenneth Emil Petersen, der desværre hamrede sin flugter over tværribben.

Dinamo Zagreb fik en opblussen, da Nicolai Larsen måtte afværge et giftigt langskud fra Paulo Machado i det 56. minut, og samme Paulo Machado burde syv minutter senere have fået mere ud af en fri position i højre side af straffesparksfeltet efter en lynhurtig omstilling.

Zagreb9I denne fase brændte det for alvor på for AaB, og Nicolai Larsen reddede flot en stor chance til Paulo Machado, mens El Arbi Hilal Soudani headede forbi fra tæt hold.

I det 69. minut fik AaB omsider igen truet den anden vej, men Anders K. Jacobsens blev rette af og gik i sidenettet.

På det efterfølgende hjørnespark blev muligheden til gengæld endnu større, men desværre drønede Anders K. Jacobsen en stor skudchance forbi mål.

Spændingen på Stadion Maksimir var uudholdelig, og en uheldig clearing fra Rasmus Thelander gav ti minutter før tid El Arbi Hilal Soudani en god skudmulighed, som dog blev sendt langt forbi, og tre minutter senere var Nicolai Larsen på ny vågen over for Paulo Machado.

I stedet slog AaB til på en omstilling med fem minutter tilbage i opgøret. Anders K. Jacobsen drev bolden frem og via Thomas Enevoldsens’ fod blev den bragt ind i feltet, hvorfra læderet utageligt blev hamret op i nærmeste målhjørne til den vitale 2-0 føring.

Dermed var værterne presset til at skulle score to gange i slutfasen, en præstation der dog ikke lykkedes, og i stedet kunne cheftræner Kent Nielsens mandskab efter fire minutters tillægstid strække armene i vejret og juble over videre avancement i verdens fornemmeste klubturnering.

Resultatet betyder således, at AaB er med i bowlen, når der fredag trækkes lod til play-off runden til UEFA Champions League. Samtidig er AaB som minimum garanteret deltagelse i UEFA Europa Leagues gruppespil i løbet af efteråret.

I første omgang er fokus dog rettet mod lørdagens Superliga-hjemmekamp på Nordjyske Arena mod FC Nordsjælland. Køb i forsalg din billet til dysten her.

Matchfacts – UEFA Champions League, 3. kvalifikationsrunde, 2. kamp
Dinamo Zagreb-AaB  0-2 (0-1) – AaB er samlet videre med 2-1
36. min 0-1 Anders K. Jacobsen, 85. min 0-2 Anders K. Jacobsen.
Advarsler Dinamo Zagreb: ingen.
Advarsler AaB: Jakob Blåbjerg (73), Anders K. Jacobsen (90).
8.235 tilskuere på Stadion Maksimir.

Dinamo Zagreb (4-1-4-1): Eduardo, Ivo Pinto, Jozo Simunovic, Josip Simunic, Josip Pivaric, Arijan Ademi, El Arbi Hilal Soudani, Marcelo Brozovic, Paulo Machado (89. Wilson Eduardo), Domagoj Antolic (66: Marko Pjaca), Duje Cop.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Rasmus Thelander, Jakob Blåbjerg, Mathias Wichmann (57: Thomas Enevoldsen), Rasmus Würtz (88: Thomas Augustinussen), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Anders K. Jacobsen, Lukas Spalvis (62: Nicklas Helenius).

Dommer: Yevhen Aronovskiy (Ukraine).