AaB viste skarphed i første testkamp

30. juni 2015 kl. 17:47

Indtil fire minutter før tid var AaB endda foran 4-0, men i slutfasen fik gæsterne kosmetisk reduceret.

VFF03Efter at Viktor Ahlmann i det tredje minut havde headet over mål for AaB, var det faktisk udeholdet, der virkede farligst, men Serge Deble missede efter otte minutter en kæmpe mulighed midt for mål.

Bare fire minutter senere fik Viborg F.F. en ny chance, men denne gang headede Sebastian Andersen fra en position fri ved den bageste stolpe over mål.

Midtvejs i halvlegen begyndte AaB at få spillemæssigt fodfæste, og i det 24. minut stod Andreas Blomqvist og en velspillende Rasmus Würtz for forarbejdet til Viktor Ahlmann, men VFF-keeper Sebastian John fik afværget.

Få øjeblikke senere serverede Nicklas Helenius for Thomas Enevoldsen, men denne gang fik en forsvarer blokeret skuddet.

VFF07I stedet kom føringsmålet i det 32. minut, hvor Nicklas Helenius smukt headede Rasmus Würtz’ præcise bold i netmaskerne.

Efterfølgende havde begge hold udmærkede forsøg, og gæsterne var igen tæt på fem minutter før pausen, men AaB-målmand Nicolai Larsen fik viftet afslutningen fra en blank Sebastian Andersen over tværribben.

På det følgende hjørnespark headede Mikkel Rask bolden over mål, og straks efter gentog situationen sig i den modsatte ende, da Sebastian John først reddede forsøget fra Andreas Blomqvist, inden Jakob Blåbjerg headede over på det efterfølgende hjørnespark.

Efter en stille åbning på anden halvleg misbrugte Lukas Lerager i det 59. minut en god, men også svær mulighed for VFF, og i stedet stod det pludselig 2-0, da Lukas Spalvis med en præcis inderside eksekverede afleveringen fra Robert Kakeeto.

VFF14AaB dominerede nu massivt, og Oliver Abildgaard prøvede lykken, før Jannik Pohl efter en skarp dribling blev fældet, så Lukas Spalvis kunne score på det korrekt dømte straffespark.

Alhaji Gero afsluttede forbi for VFF to minutter senere, mens AaB i stedet øgede til 4-0 efter 78 minutter efter fremragende opspil af Rasmus Jönsson, Lukas Spalvis og Mathias Thrane, som smart frispillede Jannik Pohl, der klinisk sparkede kuglen i kassen.

Lukas Lerager burde have scoret på et hovedstød et minut senere, men reduceringen kom alligevel fire minutter før tid, da Jacob Egeris havde held med sit hovedstød.

Få sekunder senere kom også Viborg F.F.’s anden reducering fra Lukas Lerager, men herfra fik AaB lukket ned for matchen.

AaB’s næste testkamp spilles om en uge i Skagen, hvor Vendsyssel F.F. tirsdag aften er modstanderen.

Matchfacts – testkamp
AaB-Viborg F.F.  4-2 (1-0)
32. min 1-0 Nicklas Helenius, 60. min 2-0 Lukas Spalvis, 64. min 3-0 Lukas Spalvis, 78. min 4-0 Jannik Pohl, 86. min 4-1 Jacob Egeris, 87. min 4-2 Lukas Lerager.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen (46: Carsten Christensen), Henrik Dalsgaard (35: Patrick Kristensen), Thomas Augustinussen (46: Kenneth Emil Petersen), Jakob Blåbjerg, Oliver Knudsen (46: Jannik Pohl), Andreas Bruhn (46: Rasmus Jönsson), Rasmus Würtz (46: Asger Bust), Andreas Blomqvist (46: Oliver Abildgaard), Thomas Enevoldsen (46: Mathias Thrane), Nicklas Helenius (46: Lukas Spalvis), Viktor Ahlmann (46: Anders K. Jacobsen: 55: Robert Kakeeto)).