AaB udlejer Helenius til SC Paderborn

1. februar 2016 kl. 11:45

AaB er øjeblikket særdeles stærkt besat på angrebspositionen, hvor man udover Nicklas Helenius råder over Lukas Spalvis, Thomas Enevoldsen, Rasmus Jönsson, Jannik Pohl og Viktor Ahlmann.

Helenius-fcm2- Vi ser stadig et topscorerpotentiale i Nicklas Helenius, men qua den nærmest historisk hårde konkurrence vi i øjeblikket har på de offensive pladser, så har vi sammen vurderet, at en udlejning af Nicklas ville være optimalt lige nu, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde og tilføjer:

- Forhåbentlig kan Nicklas genfinde sit niveau i Tyskland, og vi ser frem til, at han vender styrket tilbage til AaB i næste sæson.

I SC Paderborn får Nicklas Helenius den tidligere tyske landsholdsstjerne Stefan Effenberg som cheftræner, og Helenius glæder sig til udfordringen:

- Jeg ser det som en stor mulighed at spille i Tyskland, og både AaB og jeg har prioriteret, at jeg skal have noget spilletid.

- Umiddelbart lignede det ikke, at jeg ville få meget tid på banen for AaB i det kommende forår, og derfor er aftalen med Paderborn optimal, så jeg kan få vist mig frem de kommende måneder, siger Nicklas Helenius.

Nicklas Helenius, der er noteret for to A-landskampe og 13 U-landskampe for Danmark, kan få sin debut for SC Paderborn, når klubben allerede på fredag genoptager turneringen med en udekamp mod Sandhausen.

Nicklas Helenius har i 161 officielle kampe scoret 52 mål for AaB, hvortil han kom som ungdomsspiller fra samarbejdsklubben Svenstrup-Godthåb I.F.