AaB uden pondus i Parken

20. maj 2015 kl. 21:52

I forhold til den seneste kamp mod OB havde AaB fire ændringer i startformationen, hvor Kenneth Emil Petersen, Gilli Sørensen, Kasper Risgård og Rasmus Jönsson afløste Jakob Blåbjerg, Rasmus Würtz, Frederik Børsting og Nicklas Helenius.

FCK2AaB fik allerede efter godt et minuts spil muligheden for en drømmestart, da Kasper Risgård smart sendte Anders K. Jacobsen alene igennem, men alene med FCK-keeper Stephan Andersen afsluttede AaB-angriberen forbi den ene målstolpe.

To minutter senere var værterne første gang nærgående, da Christian Poulsen fra tæt hold headede en hjørnesparksbold over tværribben.

Hurtigt fik hjemmeholdet tiltvunget sig overtaget, men Kasper Risgård fik alligevel testet Stephan Andersen i det niende minut.

I fortsættelsen var både Thomas Delaney og Björn Sigurdarson tæt på for FCK, og den ikke ufortjente føringstræffer kom i det 26. minut, hvor Rurik Gislason blev spillet fri centralt i straffesparksfeltet, hvorfra han sikkert passerede AaB-målmand Nicolai Larsen.

Få øjeblikke senere fik Patrick Kristensen i den modsatte ende efter hjørnespark sendt en returbold mod mål, men skudforsøget gav ikke Stephan Andersen problemer.

FCK1I slutningen af første halvleg kom AaB bedre med spillemæssigt, og seks minutter før pausen opstod også chancen for en udligning, da Henrik Dalsgaard lagde en bold frem til Kasper Risgård i højre side af feltet, men fra en lidt spids vinkel vandt Stephan Andersen den direkte duel.

Straks i anden halvleg åbnede FC København med en stor mulighed til Steve De Ridder, men tilbuddet blev sendt langt forbi den fjerneste opstander.

Fem minutter senere fik Steve De Ridder endnu engang afsluttet, hvilket dog ikke voldte Nicolai Larsen problemer.

AaB havde endog meget svært ved at få fodfæste over for FCK’s aggressive presspil, og Steve De Ridder var igen i fokus i det 57. minut, hvor endnu en afslutning blev sendt forbi målrammen.

AaB virkede upræcise, langsomme og fantasiløse i tanke og handling, og FCK fik næsten konsekvent stresset cheftræner Kent Nielsens udvalgte til at begå fejl.

FCK4Kampen levede dog stadig, og efter 73 minutter kom også chancen for en udligning, da indskiftede Nicklas Helenius headede Gilli Sørensens nydelige forarbejde forbi mål.

Med et lille kvarter tilbage kom Lukas Spalvis på banen i stedet for Anders K. Jacobsen, og AaB forsøgte nu at lægge et afsluttende pres på hjemmeholdet.

Alligevel blev det FC København der fik opgørets sidste to chancer, da først Björn Sigurdarson afsluttede en hurtig omstilling med at brage bolden over Nicolai Larsens mål, mens Brandur Olsen med to minutter igen tvang Larsen ud i en flot refleksredning.

Trods enkelte tilløb til AaB-chancer i slutfasen blev det ved 1-0 til hjemmeholdet.

Næste opgave for AaB er hjemmekampen tirsdag den 26. maj mod Esbjerg.

Husk at du ved fremmøde på Nordjyske Arena sammen med AaB donerer 1 kr. til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2015 går ubeskåret til Headspace Aalborg, som efter forårets første seks hjemmekampe allerede er sikret en donation på 42.768 kr. Køb i forsalg din billet til tirsdag aftens kamp her.

Matchfacts – Alka Superligaen, 30. spillerunde
FC København-AaB  1-0 (1-0)
26. min 1-0 Rurik Gislason

Advarsler FC København: Daniel Amartey (16), Thomas Delaney (87)
Advarsler AaB: Thomas Enevoldsen (53), Kenneth Emil Petersen (64)

8.127 tilskuere på Telia Parken.

FC København (4-4-2): Stephan Andersen, Tom Høgli, Christian Poulsen, Mathias Zanka Jørgensen, Ludwig Augustinsson, Christoffer Remmer, Thomas Delaney, Daniel Amartey, Rurik Gislason (85:Brandur Olsen), Björn Sigurdarson, Steve De Ridder (75: Yones Felfel).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Gilli Sørensen, Nicolaj Thomsen, Patrick Kristensen (46: Thomas Augustinussen), Kasper Risgård, Thomas Enevoldsen, Rasmus Jönsson (56: Nicklas Helenius), Anders K. Jacobsen (78: Lukas Spalvis).

Dommer: Jens Maae.