AaB ude af DBU Pokalen

21. april 2016 kl. 22:00

AaB spillede en god kamp torsdagens semifinale mod AGF og var foran 2-0. På trods af den gode indsats endte det dog 2-2 på Ceres Park, og AaB er dermed ude af årets udgave af DBU Pokalen.

AGF-AaB

I forhold til den seneste kamp i Alka Superligaen mod SønderjyskE i søndags havde AaB ingen ændringer blandt de startende spillere. Dermed startede de samme elleve, som i søndagens kamp mod SønderjyskE.

AaB havde en fin mulighed inden det femte minut var spillet, da Jakob Ahlmann slog den fra venstre ind mod Jannik Pohl, men den unge angriber fik ikke træf på bolden.

Den unge angriber havde to minutter efter en endnu større mulighed. Igen var Jakob Ahlmann i oplæggerens rolle med et hårdt indlæg, og Pohl fik sat foden på, men bolden sejlede over mål.

AaB havde generelt god boldomgang i kampens indledende fase, og efter 17 minutter var Thomas Enevoldsen få centimeter fra at putte bolden ind ved fjerneste stolpe med en følt afslutning.

AaB havde størstedelen af spillet, og AGF fik enkelte gange brudt for at sætte gang i en omstilling. 20 minutter skulle der gå, før AGF kom til en reel mulighed på et hjørnespark, som de fik efter en omstilling. Thomas Enevoldsen fik dog clearet bolden i situationen.

Herefter begyndte det for alvor at brænde på foran AGF’s mål. Først kannonerede Rasmus Würtz bolden på mål og tvang Steffen Rasmussen ud i fuld længde. Dernæst kom en række hjørnespark, hvor AGF-målmanden flere gange ikke kunne holde bolden. Det fremtvang store muligheder til AaB, og især Kasper Risgård var tæt på, da hans afslutning med nød og næppe blev reddet på stregen af en forsvarsspiller.

AGF-AaB-4

26 minutter inde i kampen gav det gode AaB-spil udbytte. Anfører Rasmus Würtz viste overblik ved at skære AGF-forsvaret op med en præcis aflevering lige frem i banen til Thomas Enevoldsen, der med venstre pote resolut udplacerede Steffen Rasmussen. 1-0 til AaB, som nu kunne skimte muligheden efter det svære udgangspunkt fra det første semifinaleopgør.

Der kom dog en mere stille periode i kampen efter AaB-scoringen. AaB sad stadig på spillet, men med færre chancer til følge.

Seks minutter før pausen kom dog en chance, da Thomas Enevoldsen lagde en tværpasning i feltet, og Patrick Kristensen var tæt på at komme til afslutning ved bageste stolpe.

Minuttet efter kom AGF længere frem, og Morten Duncan Rasmussen blev spillet til en stor mulighed, som Patrick Kristensen på fornemste vis fik tacklet væk.

AGF var ikke færdige med at skabe muligheder, og Jens Jønsson blev spillet helt fri foran mål. Nicolai Larsen viste fremragende målmandsspil ved ikke bare at redde den helt oplagte mulighed, men også blokere for returen. Flot dobbeltredning af AaB-målmanden.

Kaptajnen Würtz fik også bidraget i defensiven, da han lige inden pausen lukkede en AGF-friløber med en forrygende tilbageløb.

Herefter blev der fløjtet til pause efter en første halvleg, hvor AaB havde været bedst, men AGF var kommet mere ind i kampen frem imod pausen.

AGF-AaB-6

Anden halvleg var kun lige startet, da Thomas Enevoldsen lagde et indlæg på tværs til Jannik Pohl. Den unge angriber fik sat hovedet godt på og ramte stolpen. Dommeren havde dog inden fløjtet for frispark begået af Pohl i forbindelse med afslutningen.

Syv minutter var spillet af anden halvleg, da AaB-forløsningen kom. Målet til 2-0 blev scoret, og alt var pludselig lige det samlede regnskab. Målet kom efter et hjørnespark slået af mål scorer Thomas Enevoldsen. Kasper Pedersen kom først på bolden ved forreste stolpe, og den endte derefter ved Nicolaj Thomsen, der hamrede den ind til AaB-føring på 2-0.

AGF blev mere agressive efter scoringen, og på et fremstød i højre side kort efter fik de reduceret til 1-2, da Kenneth Emil Petersen forsøgte at blokere et fladt indlæg, men bolden endte i mål.

Hjemmeholdet forsøgte sig flere gange at fange AaB på omstillinger, men uden held.

AaB byggede op og mulighederne rykkede tættere og tættere på. Et indlæg fra Nicolaj Thomsen med tyve minutter igen skabte plads til en afslutning i feltet fra Thomas Enevoldsens fod. En blokering kom dog i vejen for skuddet.

Det var tæt på at blive til en udligning med et kvarter igen, da Jesper Lange blev spillet fri foran mål, men Nicolai Larsen viste gode reflekser i målet ved at redde forsøget.

AaB pressede på for at komme frem til muligheder, og Thomas Enevoldsen var i slutminutterne tæt på at nå frem til en dybdebold.

AGF-AaB-1

Det var dog AGF, der kort efter lykkedes at få udlignet på en omstilling. Elmar Bjarnason nåede frem til et indlæg på tværs og gjorde det til 2-2.

Scoringen frembragte stor dramatik, da banen blev invaderet af AGF’s fans. Kampen var tæt på at blive afblæst, men blev efter lange overvejelser af dommer Peter Kjærsgaard genoptaget.

Thomas Enevoldsen var i tillægstiden tæt på at få bragt AaB foran, men hans afslutning fløj et lille stykke over mål.

Trods en ihærdig indsats i den ekstra lange overtid blev det ved 2-2, og AaB måtte se sig slået samlet med 4-2.

Holdet må nu se frem imod næste kamp, som spilles allerede på mandag. Her gælder det Randers FC i Alka Superligaen på BioNutria Park i Randers.

Matchfacts – DBU Pokalen, semifinale
AGF-AaB 2-2 (0-1)
26. min 0-1 Thomas Enevoldsen, 52. min 0-2 Nicolaj Thomsen, 56. min 1-2 Kenneth Emil Petersen (selvmål), 90. min 2-2 Elmar Bjarnason.
Advarsler AGF: Morten Duncan Rasmussen (50).
Advarsler AaB: Kasper Pedersen (36), Jakob Ahlmann (66), Rasmus Würtz (77).
14.094 tilskuere på Ceres Park.

AGF (4-1-4-1): Steffen Rasmussen, Dino Mikanovic (67: Jesper Lange), Nicklas Backman, Josip Elez, Daniel Christensen, Jens Jønsson (79: Kim Aabech), Elmar Bjarnason, Danny Olsen, Daniel A. Pedersen, Stephan Petersen (46: Alexander Juel Andersen), Morten Duncan Rasmussen.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen (82: Gilli Rólantsson), Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Ahlmann (70: Frederik Børsting), Rasmus Jönsson, Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Jannik Pohl (60: Lukas Spalvis).

Dommer: Peter Kjærsgaard.