AaB tabte sløvt opgør

4. marts 2016 kl. 20:03

Kampen bød mest på halvdårligt spil fra begge hold, men der var enkelte gode AaB-momenter især frem mod kampens afslutning, hvor AaB havde et hav af chancer. Det blev dog OB, der fik udbytte af en chance med opgørets enlige scoring i starten af anden halvleg.

AaB-OB-6

I forhold til forårets åbningskamp ude mod FC Midtjylland i Alka Superligaen mandag havde AaB en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Robert Kakeeto afløste karantæneramte Rasmus Würtz på midtbanen. Dermed fik 20-årige Robert Kakeeto sin debut for AaB.

Kampen åbnede med AaB i boldbesiddelse, og i det tredje minut kom Frederik Børsting i skudposition efter godt opspil, men den sidste koncentration manglede i skudøjeblikket.

OB kom til en mulighed i det 7. minut, da Mikkel Desler blev spillet i dybden, men via godt forsvarsarbejde fra Kasper Pedersen løb chancen ud i sandet til målspark.

Efter ti minutters spil kom AaB til en stor mulighed, da Patrick Kristensen sendte bolden ind bag OB-forsvaret hvor Thomas Enevoldsen var tæt på at kunne omsætte til en scoring. Afleveringen var dog en anelse for lang til at han kunne få ordentligt træf på bolden.

Fem minutter senere lavede Thomas Enevoldsen og Robert Kakeeto en hjørnesparkskombination, og efter et par hurtige afleveringer kunne Kakeeto sende en farlig bold ind i bagrummet, hvor OB-målmand Sten Grytebust skulle ud i fuld længde for at nå bolden foran AaB-spillerne.

Thomas Enevoldsen tog kort efter initiativet selv og forsøgte langt udefra, men hans skud gik et stykke forbi målet.

Kampens indledende fase gav indtil videre billedet af et AaB-mandskab med overtaget, men med en del tøven i opspillet.

Efter tyve minutter kom OB til den første farlige mulighed. Anders K. Jacobsen modtog bolden i dybden og kom fri af Kenneth Emil Petersen. Med et hårdt skud fik han testet Nicolai Larsen, der måtte parere med en refleksredning.

I det 33. minut fik AaB et frispark i venstre side et par meter uden for feltet. Thomas Enevoldsen forsøgte sig direkte på mål med et hårdt, skruet spark. Bolden sneg sig lige over det korte hjørne af målet.

AaB-OB-4

Fem minutter efter kombinerede AaB sig til en god mulighed, da Thomas Enevoldsen slog læderet indover fra baglinjen. Lukas Spalvis modtog bolden og lagde den bagud i feltet til Nicolaj Thomsen, der dog fik sendt bolden over mål fra en fri position.

Der opstod endnu en god mulighed til AaB kort før pausen, da Kasper Risgårds aflevering frem i banen blev rettet af og landede lidt tilfældigt ved Lukas Spalvis’ fødder. Han lagde bolden ind i feltet, hvor Frederik Børsting stod klar og var tæt på at komme til en stor mulighed. Han blev dog taklet, før han kunne få eksekveret.

Spillerne kunne herefter gå til pause efter en første halvleg, der manglede intensitet, der dog var begyndt at spire frem hen imod halvlegens afslutning.

Anden halvlegs første chance opstod i det 55. minut, hvor Nicolaj Thomsen tog bolden ned med brystet uden for feltet, tog et træk og trykkede af. Skuddet blev blokeret, og bolden fløj i en høj buen ind i feltet, hvor Lukas Spalvis kæmpede for at få bolden, der dog i stedet endte ved Patrick Kristensens fødder. Han skød på mål med sit højre ben, men det blev blokeret.

To minutter efter blev det OB, der fik omsat en mulighed. Rasmus Festersen modtog bolden i løb ind i feltet, og fra en skarp vinkel og via Kasper Pedersens fod fik han sendt bolden i mål til 0-1.

AaB var tæt på en udligning i det 64. minut, hvor Nicolaj Thomsen spillede frækt ind til Lukas Spalvis i feltet, men Spalvis’ skud blev en smule overplaceret og gik forbi venstre opstander.

AaB-OB-1

I kampens 78. minut sendte Jakob Blåbjerg bolden indover til Thomas Enevoldsen, der var tæt på at prikke bolden ind, og kort efter var det Christian Bassogog, der var tæt på, da han var centimeter fra at kunne sendte et bolden i kassen ved bageste stolpe efter et indlæg.

AaB blev ved med presse på, og ti minutter før tid kulminerede et chancehav med en stor mulighed til Christian Bassogog, der dog fik sendt bolden i sidenettet fra en spids vinkel.

Da uret rundede 90 fik Kasper Risgård bolden i en fri position i venstre side og sendte et fladt indlæg ind til Kasper Pedersen, der var gået med frem, men hans forsøg blev blokeret til hjørnespark. På hjørnesparket efterfølgende var Jakob Blåbjerg tæt på at heade bolden ind, men den gik lige forbi stolpen.

Kort efter tog Rasmus Jönsson en solotur der endte med et fladt spark forbi selvsamme stolpe.

AaB-OB-5

Chancerne blev ved med at opstå til AaB, der pressede på til det sidste med en friløber til Thomas Enevoldsen, der stærkt presset fik afsluttet forbi mål og flere andre gode initiativer.

Trods det hårde pres op mod slutfløjtet, så udeblev udligningen, og dommer Peter Kjærsgaard fløjtede af til slutresultatet 0-1.

Holdet må nu rette blikket mod tirsdagens kvartfinale i DBU Pokalen, hvor FC Roskilde venter på udebane.

(Fotos: Carsten Kuna Kristensen)

Matchfacts – Alka Superligaen, 20. spillerunde
AaB-OB 0-1 (0-0)
57. min 0-1 Rasmus Festersen.
Advarsler AaB: Robert Kakeeto (31).
Advarsler OB: Mohamed El Makrini (32).
5.620 tilskuere på Nordjyske Arena.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen, Jakob Blåbjerg, Frederik Børsting (68: Andreas Bruhn), Robert Kakeeto (61: Rasmus Jönsson), Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Lukas Spalvis (77: Christian Bassogog).

OB (4-4-2): Sten Grytebust, Mikkel Desler (88: Lucas Jensen), Hallgrimmur Jonasson, Lasse Nielsen, Jacob Barrett Laursen, Joan Simun Edmundsson (60: Oliver Lund), Mohamed El Makrini, Azer Busuladzic, Rasmus Falk, Rasmus Festersen (78: Izunna Uzochukwu), Anders K. Jacobsen.

Dommer: Peter Kjærsgaard.