AaB tabte mod stærke russere

4. februar 2015 kl. 20:39

AaB startede årets fjerde testkamp i alt for lavt tempo, og målmand Nicolai Larsen måtte allerede i de første minutter være på plads over for Roman Eremenko og Ahmed Musa.

cska6Det logiske føringsmål til moskovitterne kom dog i det 16. minut, hvor den spanske dommer takserede hands i straffesparksfeltet af Patrick Kristensen som forsætligt, hvorfor Bibras Natkho kunne omsætte fra ellevemeterpletten.

Og allerede tre minutter senere fordoblede CSKA føringen, da Nicolaj Thomsen uheldigt headede Ahmed Musa alene igennem med Nicolai Larsen.

AaB havde haft adskillige boldtab i kampens første fjerdedel, men efterhånden kom man bedre med, og Kasper Pedersen headede forbi på Nicolaj Thomsens frisparksindlæg.

Netop som AaB var ved at arbejde sig ind i kampen, blev det i stedet 3-0, da skidt forsvarsspil betød, at Alan Dzagoev let kunne score fra tæt hold.

cska2På dette tidspunkt kunne man godt frygte for fortsættelsen, men heldigvis formåede AaB i en kritisk fase at svare igen, da Nicklas Helenius på fremragende vis fra 20-25 meter hamrede en halvflugter i netmaskerne, efter at Henrik Dalsgaard havde forlænget Nicolai Larsens udspark.

Inden pausen nåede Nicolai Larsen også at komme i vejen for Roman Eremenko og Zoran Tosic, men man fornemmede alligevel trods en rusten første halvleg var i bedring mod de skarpe russere.

Formodningen viste sig at holde stik, for fra anden halvlegs begyndelse så man AaB i langt mere aggressiv og tempofyldt udgave.

Ganske vist havde CSKA Moskva det første forsøg ved Carlos Strandberg, men AaB fik efter 61 minutter en gylden mulighed for reducering, da Frederik Børsting frispillede Anders K. Jacobsen, men målmand Igor Akinfeev fik med låret reddet det store tilbud.

cska3Fem minutter senere opstod en ny mulighed til AaB, da Nicklas Helenius tordnede en nedfaldsbold tæt forbi det fjerneste målhjørne, men AaB fastholdt grebet, og der var i de følgende minutter skudchancer til både Henrik Dalsgaard og Rasmus Würtz, men i begge tilfælde kom Igor Akinfeev igen i vejen.

Den velfortjente reducering til 3-2 kom dog omsider med knap et kvarter igen, da Nicklas Helenius fra tæt hold fik dirigeret Kenneth Emil Petersens afslutning inden for målrammen.

Pludselig lå et bemærkelsesværdigt AaB-comeback i kortene, men netop som man sad og håbede på en udligning, så formåede Ahmed Musa at afgøre affæren ved at passere Nicolai Larsen på et langskud.

I slutfasen forsøgte både Nicolaj Thomsen og Nicklas Helenius sig, men slutfacit forblev 4-2 til CSKA Moskva.

Torsdag og fredag byder igen på træning, mens næste testkamp spilles lørdag aften mod de ukrainske mestre fra Shakhtar Donetsk.

Matchfacts – testkamp på Pinatar Arena
AaB-CSKA Moskva  2-4 (1-3)
16. min 0-1 Bibras Natkho, 19. min 0-2 Ahmed Musa, 32. min 0-3 Alan Dzagoev, 35. min 1-3 Nicklas Helenius, 76. min 2-3 Nicklas Helenius, 81. min 2-4 Ahmed Musa.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Kasper Pedersen (77: Rasmus Thelander), Patrick Kristensen (46: Jakob Blåbjerg), Frederik Børsting (63: Andreas Bruhn), Rasmus Würtz, Kasper Risgård (72: Andreas Blomqvist), Nicolaj Thomsen, Nicklas Helenius, Anders K. Jacobsen (77: Jannik Pohl).