AaB tabte mod overmagten

3. februar 2017 kl. 19:22

Særligt de første 35 minutter var glimrende af AaB, der kunne ærgre sig over to hurtige scoringer imod sig inden for blot tre minutter via en stor foræring og et hårdt dømt straffespark.

shakhtar1Som forventet dominerede den ukrainske storklub med de mange brasilanere på holdet fra første minut på bolden, og flere tilfælde forsøgte man især at finde den rutinerede kroatiske anfører Darijo Srna i højresiden, men Jakob Ahlmann var påpasselig.

AaB var konsekvente i duellerne og fornuftige i boldomgangen, og i det 19. minut skabte Jakub Sylvestr energisk kampens første mulighed, da den slovakiske angriber vristede bolden fra Shakhtars midterforsvarere, men desværre blev trækket udenom måmand Mykyta Shevchenko for langt.

Med stor koncentration formåede AaB at holde Shakhtar fra fadet indtil det 33. minut, hvor en præcis bold fra føromtalte Darijo Srna blev headet centimeter forbi fjerneste stolpe af Leschuk Gustavo.

shakhtar3Blot et minut senere var Edison Flores til gengæld i foræringshjørnet, da peruvianeren med en fatal fejlpasning på kanten af eget straffesparksfelt gav bolden til en fri Shakhtar-spiller, der trillede kuglen videre til en endnu mere fri Marlos, som køligt udplacerede Nicolai Larsen i AaB-målet.

Og knap havde AaB-spillerne nået at samle sig, inden der blev fløjtet for et hårdt dømt straffespark mod Frederik Børsting, som Marlos sikkert eksekverede. Bum. 2-0 uden at man havde nået at blinke, og pludselig blev man mindet om, at FC Shakhtar Donetsk for blot seks dage siden knuste de svenske bronzevindere fra IFK Norrköbing med 6-1.

Efter 40 minutter fik Jakub Sylvestr imidlertid skabt en god skudchance til Joakim Mæhle, hvis afslutning gik over tværriben.

Kampbilledet i anden halvleg var det samme, og Leschuk Gustavo var nærgående, inden Nicolai Larsen reddede fornemt fra Dentinho.

shakhtar4I fortsættelsen truede også Olexander Kucher efter en dødbold, mens AaB’s bedste sekvens i anden halvleg faldt to minutter før tid, hvor et gennembrud af Joakim Mæhle efterfulgt af et indlæg ind mod fødselar Sebastian Grønning blev afvist, hvorefter nedfaldsbolden havnede hos Patrick Kristensen, hvis kvalificerede skud blev blokeret og sneg sig på den forkerte side af målstolpen.

I stedet blev uopmærksomhed fra AaB’s side prompte straffet i slutsekunderne, hvor Andriy Boryachuck headede utageligt i netmaskerne til slutfacit 3-0.

Resultatet betyder, at AaB slutter sidst i sin gruppe og dermed skal i aktion næste gang mandag aften mod en endnu ukendt modstander, der bliver fundet i morgen, når kampene i den anden gruppe ved The Atlantic Cup er afviklet.

AaB-truppen har træningslejrens eneste fridag i morgen.

Sammendrag fra opgøret mod FC Shakhtar Donetsk kan ses senere her på aabsport.dk og AaB’s øvrige digitale platforme.

Matchfacts – testkamp på Estadio Bela Vista i Portugal
AaB-FC Shakhtar Donetsk  0-3 (0-2)
34. min 0-1 Marlos, 36. min 0-2 Marlos, 90. min 0-3 Andriy Boryachuck.
AaB (4-1-4-1): Nicolai Larsen, Joakim Mæhle, Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (68: Patrick Kristensen), Rasmus Würtz (68: Magnus Christensen), Edison Flores (68: Marco Meilinger), Frederik Børsting (79: Casper Sloth), Oliver Abildgaard (79: Robert Kakeeto), Rasmus Thellufsen (86: Marco Ramkilde), Jakub Sylvestr (79: Sebastian Grønning).