AaB straffet i Georgien

18. juli 2013 kl. 19:46

I forhold til fredagens testkamp var eneste ændring, at Kasper Kusk måtte tage plads på bænken fra kampens start, mens Søren Frederiksen startede i angrebet.

AaB kom forsigtigt fra start og overlod initiativet til Dila Gori, der også fik første afslutning, som dog sad lige på Nicolai Larsen efter fem minutters spil.

Herefter fulgt en god AaB-periode, der kulminerede med Søren Frederiksens flade afslutning i 10. minut, efter Rasmus Thelander og derefter Patrick Kristensen havde vundet dueller på midtbanen.

Værterne havde et par tilløb til chancer, men AaB fik i stedet kampens hidtil største mulighed efter 21 minutters spil. Et godt et-to opspil fra Anders Due og Henrik Dalsgaard endte med et indlæg til fjerneste stolpe, hvor Jeppe Curth headede hårdt og præcist på mål, blot for at se en feberredning fra værternes målmand afværge forsøget.

AaB-overtaget fortsatte halvlegen ud, men uden den forløsende og fortjente scoring.

I stedet lugtede værterne blod fra anden omgangs start, da en lang bold blev slået i dybden og headet videre til Modebadze, der chippede bolden forbi en fremstormende Nicolai Larsen, men heldigivis også tæt forbi den ene stolpe.

Trods fin støtte fra de 15-20 medrejsende AaB-fans blev cheftræner Kent Nielsens mandskab langsomt men sikkert trængt længere tilbage på banen og en scoring til hjemmeholdet begyndte at ligge i kortene.

Efter 61 minutter måtte AaB-forsvaret så kapitulere. Et af flere gennembrud på højrekanten blev slået fladt i feltet, hvor Lasse Nielsen uheldigt gled og kunne give Irakli Modebadze frit skud tæt under mål, hvorfra bolden blev placeret forbi Nicolai Larsen.

Kort efter burde AaB dog have udlignet, da Nicolaj Thomsen fik tacklet bolden fri til Jakob Ahlmann i feltet. Herfra blev bolden serveret fladt til Jeppe Curth foran mål, men med en mand i ryggen blev afslutningen sendt forbi mål.

Og chancerne kom for alvor i kampen nu, da Dila Goris Iluridze straks efter spadserede igennem AaB-forsvaret, og kun en god redning af Nicolai Larsen forhindrede en 2-0 scoring.

Desværre var det en stakket frist, for blot to minutter senere slog værterne til igen, denne gang efter en omstilling, hvor et afrettet skud endte i fødderne af netop indskiftede Gorelishvili, der fra klos hold nemt kunne sende bolden i nettet.

Indskiftninger af Rolf Toft og Mathias Wichmann kunne ikke vende tingene til AaB’s fordel, og først i kampens afsluttende fase kom AaB igen helt frem  til værternes straffesparksfelt.

Flere indlæg, et hjørnespark samt et frispark var tæt på, men i stedet vista Dila Gori den kynisme AaB’erne savnede og scorede på en hurtig omstilling i sidste minut af kampen.

Derved blev det og AaB har nu en stor opgave foran sig i returkampen næste torsdag aften på Nordjyske Arena. Inden da venter dog FC København på selvsamme bane i Superliga-premieren søndag kl. 19.00.