AaB sled sig til sejr i Viborg

8. maj 2016 kl. 15:05

Kasper Risgård kunne allerede i det 7. minut bringe et velspillende AaB-mandskab i front, men Viborg F.F. fik kæmpet sig tilbage og lagde et hårdt pres på AaB. Flere gange var det tæt på udligning, men kort før tid kunne Nicolaj Thomsen markere sin fødselsdag med en forløsende scoring til 2-0 til AaB efter flot forarbejde af Christian Bassogog. Jakob Ahlmann spillede i øvrigt sin kamp nummer 100 for AaB og kunne således også fejre det med en sejr.

VFF-AaB4

I forhold til den seneste kamp en uge forinden mod Brøndby I.F. havde AaB en enkelt ændring i startopstillingen, hvor Jakob Blåbjerg afløste karantæneramte Kenneth Emil Petersen i midterforsvaret.

Til lyden af de mange medrejsende AaB-fans blev kampen sat i gang, og det var AaB, der kom til den første mulighed i kampen, da Thomas Enevoldsen i det fjerde minut afsluttede fra kanten af feltet med venstre ben.

Den afgørende målfarlighed kom fire minutter efter, da Kasper Risgård fik startet og afsluttet angrebet, der første til 0-1. Uden for modstandernes felt var Risgård ved at komme i problemer, men han fik afværget og afleverede bolden til fødselar Nicolaj Thomsen, der fandt jubilar Jakob Ahlmann på kanten. Ahlmann sendte bolden ind i feltet, hvor Kasper Risgård var trukket med, og midtbanespilleren lagde bolden ind via en afretning. Dermed var AaB foran i det 7. minut.

Få minutter efter kom Viborg F.F. til ders første store mulighed, da Søren Frederiksen kom fri i feltet, men gennem en blokeret blev faren elimineret.

Efter et kvarter tog Rasmus Jönsson en flot tur efter at være blevet sat op af Rasmus Würtz. Svenskeren kom fri af sin direkte modstander ved midterlinjen og stormede mod mål. I feltet tog han et træk og afsluttede med venstre. Skuddet blev overplaceret og sejlede lige forbi venstre opstander.

Derefter fulgte en lang periode med meget opbyggende AaB-spil, men de afgørende afleveringer lod vente på sig. Viborg forsøgte sig enkelte gange langt udefra, men ingen af skuddene truede for alvor Nicolai Larsen i AaB-målet.

VFF-AaB2

Rasmus Jönsson havde endnu en god dribletur i det 34. minut, og det ledte til en skudmulighed til Nicolaj Thomsen, og hans falde afslutning var tæt på at overliste Peter Friis Jensen i Viborg-målet.

Resten af halvlegen blev spillet i lavt gear fra begge hold, og det hele syntes at gå lidt i stå op imod pausefløjt.

Anden halvleg startede til gengæld i høj fart, og hjemmeholdet pressede fra start på for at udligne med hurtige omstillinger. AaB forsøgte at vinde kontrollen over kampen, men det var Viborg, der viste sig bedst i denne periode af kampen.

Nicolai Larsen blev i tre omgange tvunget ud i gode redninger efter farlige langskud fra Jonas Kamper og Jonas Thorsen samt en hovedstødsmulighed til Søren Reese.

Jeppe Curth var ti minutter inde i anden halvleg få centimeter fra at heade en udligning ind efter indlæg fra Jonas Kamper.

I modsatte satte Nicolaj Thomsen på fremragende vis en mulighed op med en hælaflevering ind i feltet, hvor Patrick Kristensen modtog bolden i fart. Han tøvede lidt for længe, og vinklen blev for lille til at få udnyttet chancen.

Viborg fortsatte med at presse AaB, og på hjørnespark måtte Nicolai Larsen endnu en gang vise hurtige hænder på stregen, da Søren Reese kom højest og fik pandet bolden hårdt mod mål.

AaB fik brudt Viborg-presset, da indskiftede Christian Bassogog frygtløst drev bolden alene frem mod tre forsvarsspillere. På kanten af feltet satte han Rasmus Jönsson op, og svenskeren fik afsluttet lige uden for målrammen. Kort efter forsøgte Lukas Spalvis sig direkte på frispark, men bolden sejlede over mål.

VFF-AaB1

Viborg viste sig endnu en gang farlige på hjørnespark, da Mikkel Rask med tyve minutter igen headede bolden en anelse forbi mål.

Kort før tid fik Christian Bassogog vist prøver på sit talent, da han modtog bolden i feltet fra Rasmus Jönsson. Med et hurtigt træk kom han fri og lagde på tværs til Nicolaj Thomsen, der kunne fejre fødselsdag med scoringen til 0-2.

AaB tog dermed tre vigtige point med fra kampen og fastholder positionen på tredjepladsen uanset resultaterne fra rundes resterende kampe.

Holdet kan nu se frem til at brage sammen med Alka Superligaens tophold, FC København, på Nordjyske Arena allerede på torsdag.

Du kan allerede nu sikre dig billetter til topkampen ved at klikke her.

Husk, at AaB donerer 1 kr. pr. tilskuer til Alka Superligakampe på Nordjyske Arena til Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2016 går ubeskåret til Hjerterummet & Cykel20, som efter forårets fem første hjemmekampe allerede er sikret en donation på 33.320 kr.

Matchfacts – Alka Superligaen, 28. spillerunde
Viborg F.F.-AaB 0-2 (0-1)
7. min 0-1 Kasper Risgård, 86. min 0-2 Nicolaj Thomsen.
Advarsler Viborg F.F.: Kristoffer Pallesen (33), Mikkel Rask (74).
Advarsler AaB: Ingen.
4.655 tilskuere på Energi Viborg Arena

Viborg F.F. (4-4-2): Peter Friis Jensen, Kristoffer Pallesen, Mikkel Rask, Søren Reese, Jonas Thorsen, Jonas Kamper (88: Sebastian Denius), Lukas Lerager, Jeppe Grønning (84: Jeff Mensah), Sebastian Andersen (70: Mathias Wichmann), Jeppe Curth, Søren Frederiksen.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kenneth Emil Petersen, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann (79: Gilli Rólantsson), Rasmus Jönsson, Kasper Risgård, Rasmus Würtz, Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen (63: Christian Bassogog), Lukas Spalvis (87: Oliver Abildgaard).

Dommer: Benjamin Helm Svedborg.