AaB-skuffelse i Silkeborg

30. september 2012 kl. 15:49

Ikke mindst med indskiftningen af en velspillende Nicolaj Thomsen fik AaB i den sidste halve time sat værterne under et massivt tryk, men trods flere gode muligheder blev det kun til Kenneth Emil Petersens reduceringstræffer et kvarter før tid.

Udebane16, Kenneth EmilI forhold til opgøret i mandags mod Esbjerg havde AaB to ændringer i startformationen, hvor Thomas Augustinussen og Anders Due afløste Patrick Kristensen og Mathias Wichmann.

Som modtræk til AaB’s i indeværende sæson såkaldte succesfulde spil mellem modstanderens kæder, var værterne at finde i en 4-1-4-1 opstilling, og allerede i det fjerde minut tog det sejrssultne Silkeborg-mandskab føringen, da et hjørnespark blev forlænget til den bageste stolpe, hvor Sune Kiilerich flugtede læderet højt i netmaskerne.

Bare minuttet senere måtte AaB-keeper Nicolai Larsen præstere en fodparade, da Marvin Pourié fik en friløber, mens AaB’s første mulighed opstod efter 11 minutter, da Henrik Dalsgaard forlængede Anders Dues hjørnesparksbold, så Rasmus Würtz kunne afslutte, men forsøget blev sparket væk på selve mållinien.

Silkeborgenserne dominerede i denne fase spillemæssigt, men AaB burde have udlignet i det 17. minut, da Jeppe Curth prikkede videre til Kasper Kusk, hvis skud blev reddet med en fodparade af hjemmeholdets målmand Lasse Heinze.

Næste mulighed til AaB opstod efter 28 minutter, men Anders Dues ganske fine skudmulighed havnede i favnen på Lasse Heinze, hvorfor værterne i stedet kunne bringe sig yderligere i front ni minutter før pausen, da Kenneth Emil Petersen var uheldig med et mistimet indgreb, hvorefter Rasmus Thelander blev for passiv i den direkte duel med Marvin Pourié, der tørt sendte bolden i netmaskerne.

Fire minutter efter 2-0 scoringen fik AaB endnu en stor mulighed for at komme på måltavlen, men fra fire-fem meter tordnede Nicklas Helenius et indirekte frispark langt over målet.

Ni minutter inde i anden halvleg forandrede opgøret for alvor karakter, da Marvin Pourié tåbeligt skubbede Henrik Dalsgaard omkuld, hvorfor dommer Lars Christoffersen ikke kunne gøre andet end at uddele et rødt kort.

Herfra var der reelt tale om belejring af hjemmeholdets mål, og Lasse Heinze reddede flot et glimrende forsøg fra distancen fra Kasper Kusk, mens Kusk i det 71. minut stod for oplægget til Rasmus Thelander, som fra få meter headede på overliggeren.

Jakob Ahlmann var tæt på at tackle kuglen i mål, inden Kenneth Emil Petersen efter en fornem detalje nydeligt flugtede reduceringsmålet i nettet.

Dermed blev trykket på værterne bare endnu tungere, men i slutfasen havde hverken Mathias Wichmann, Nicklas Helenius eller Henrik Dalsgaard den fornødne træfsikkerhed, hvorfor AaB måtte indkassere et unødvendigt nederlag.

Næste opgave for AaB er onsdagens pokalkamp på udebane mod Brønshøj Boldklub.

Matchfacts – Superligaen, 11. spillerunde
Silkeborg I.F.-AaB  2-1 (2-0)
4. min 1-0 Sune Kiilerich, 36. min 2-0 Marvin Pourié, 76. min 2-1 Kenneth Emil Petersen.
Udvisning Silkeborg I.F.: Marvin Pourié (54).
Advarsel Silkeborg I.F.: Bjarne Vidarsson (27).
Advarsel AaB: Rasmus Würtz (43).
2.998 tilskuere på Mascot Park.

Silkeborg I.F. (4-1-4-1): Lasse Heinze, Dennis Flinta, Thorbjørn Holst Rasmussen, Sune Kiilerich, Christopher Poulsen, Jesper Mikkelsen, Adeola Runsewe (88: Nicolaj Ritter), Frank Hansen (90: Emil La Cour), Bjarni Vidarsson, Christian Holst (72: Daniel Pedersen), Marvin Pourié.

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Henrik Dalsgaard, Kenneth Emil Petersen, Lasse Nielsen (29: Rasmus Thelander), Jakob Ahlmann (81: Mathias Wichmann), Kasper Kusk, Rasmus Würtz, Thomas Augustinussen (63: Nicolaj Thomsen), Anders Due, Jeppe Curth, Nicklas Helenius.

Dommer: Lars Christoffersen.