AaB sikrede fortjent point til sidst

13. juli 2012 kl. 21:03

Udebane17, Lucas AndersenI forhold til lørdagens testkamp mod AC Horsens var der tre ændringer i startopstillingen, i det Thomas Augustinussen, Anders Due og Nicholas Gotfredsen erstattede Mathias Wichmann, Patrick Kristensen og karantæneramte Lasse Nielsen.

I en ganske velspillet første halvleg var det AaB der indledte bedst og hurtigt kom til to gode muligheder ved Kasper Kusk, men i begge tilfælde endte bolden over mål.

Værterne lagde ud med et højt pres på Kent Nielsens mandskab, der dog ikke lød sig kyse og viste god omgang med bolden når man kombinerede sig ud af det århusianske tryk.

Nicklas Helenius afsluttede over mål efter 15 minutter inden AGF i modsatte ende måtte se Peter Graulunds afslutning gå forbi.

Efter tyve minutter faldt kampen i tempo i en godt ti minutter lang fase, hvor begge mandskaber så hinanden an. AGF kom bedst ud af dødvandet med to gode muligheder, mens de sortklædte gæster en overgang manglede præcision i afleveringerne.

Alligevel var AaB blot millimeter fra at bringe sig i front efter 34 minutter, da et hjørnespark blev headet mod mål, hvor Atle Roar Håland fik headet væk på stregen. Kort efter var man atter nærgående, da et farligt dykkende frispark fra Nicklas Helenius blev pareret af Steffen Rasmussen.

AGF svarede dog hurtigt igen, og Nicolai Larsen måtte give hjørnespark efter et kvalificeret langskud fra Peter Graulund, inden Martin Jørgensen og Søren Berg rundede første halvleg af med to gode muligheder.

Seks minutter inde i anden halvleg viste Larsen atter gode reflekser, da et forsøg fra Graulund blev afværget fra nært hold. I modsatte ende burde Kasper Kusk dog have bragt AaB i front, da han efter fikse kombinationer var helt fri med Steffen Rasmussen tæt under mål, men fra en spids vinkel sneg bolden sig akkurat forbi fjerneste opstander.

Kampen livede nu for alvor op, og publikum fik flere gange bevis for, at begge hold er stærke i omstillingsspillet.

Udebane16, Kenneth EmilEt meget uheldigt sammenstød mellem Nicholas Gotfredsen og Jakob Ahlmann sendte desværre sidstnævnte ud af kampen med en hovedskade, hvilket betød at Patrick Kristensen i stedet tog plads i AaB-defensiven.

En god mulighed til Nicklas Helenius og en endnu større chance til Jeppe Curth burde have kastet den forløsende scoring af sig i det sidste kvarter, men i stedet var det AGF der kunne bringe sig i front blot fem minutter før slutfløjt.

En kluntet AaB-tackling i eget felt af Rasmus Würtz blev af dommer Michael Svendsen takseret til et straffespark, som Martin Jørgensen udnyttede sikkert til at bringe værterne i front.

I en ophidsende slutfase med hele seks minutters tillægstid satsede AaB nu alt frem ad banen. Rasmus Thelander blev skiftet ind til sin AaB-debut og blev prompte flyttet helt i front for at styrke offensiven med sit hovedspil.

En stor chance til Patrick Kristensen endte forbi mål, men AaB gav ikke op og i de absolut døende sekunder faldt den endog meget fortjente udligning.

Kenneth Emil Petersen afsluttede på mål langt inde i AGF-feltet, men bolden tog roden af den ene stolpe og sprang ud til Thomas Augustinussen, der bevarede overblikket og sendte bolden på tværs til en umarkeret Jeppe Curth som blot skulle prikke bolden i nettet til slutfacit 1-1.

Dermed kom AaB på tavlen både mål- og pointmæssigt i sæsonens første Superliga-kamp, ligesom de mange chancer og gode kombinationer lover godt for næste udfordring søndag den 22. juli når Brøndby I.F. gæster Nordjyske Arena.