AaB sejrede i Esbjerg

19. oktober 2015 kl. 21:00

I det 20. minut blev Nicolai Larsen presset på hjørnespark, og da han forsøgte at bokse væk, endte bolden i stedet i målet bag ham. AaB fik kæmpet sig tilbage, og med scoringer af Kasper Risgård og Lukas Spalvis blev det til en 2-1-sejr til Hele Nordjyllands Hold, der dermed lægger sig på fjerdepladsen i Alka Superligaen. Lukas Spalvis fik med scoringen udbygget sit forspring på topscorerlisten og har nu scoret ni mål.

I forhold til den seneste kamp den 4. oktober i Alka Superligaen mod SønderjyskE havde AaB tre ændringer i startopstillingen, hvor Patrick Kristensen, Gilli Rólantsson og Rasmus Jönsson afløste Henrik Dalsgaard, Jakob Ahlmann og Thomas Enevoldsen.

Esbjerg2

Kampen startede som en jævnbyrdig affære, og begge hold ville gerne have bolden. Efter seks minutter havde Esbjerg kampens første forsøg, da Lasse Rise tog skuddet langt uden for feltet, men forsøget blev rettet af og gik ud. Nogle minutter efter tog Esbjergs Mohammed Fellah et par træk ind foran feltet, hvor han skød fladt på mål. Nicolai Larsen havde dog ikke problemer med at samle bolden op.

Som kampen skred frem, fik Esbjerg mere og mere fat i spillet, og AaB måtte arbejde en del defensivt for at lukke af for Esbjergs opspil.

Efter et kvarters spil havde AaB optræk til chancer i flere omgange, hvor bolden kom helt ind omkring det lille målfelt, men Esbjergs forsvar fik lukket af, før AaB’s angribere kunne komme på skudhold.

I kampens 20. minut fik Esbjerg hjørnespark, og her blev bolden sendt ind lige foran Nicolai Larsen, der blev presset hårdt af Nicki Bille. Larsen forsøgte at få bokset bolden væk, men så ikke godt ud i situationen. Bolden gik via Nicolai Larsens hænder ind til 1-0 til Esbjerg, og Larsen blev noteret for selvmål.

Esbjerg6AaB kom til den første mulighed kort efter, hvor Gilli Rólantsson lagde et præcist indlæg til Rasmus Jönsson, der headede bolden lige forbi mål. To minutter senere havde AaB igen en hovedstødschance, da Rasmus Jönsson efter godt opspil i venstre side kunne sende bolden indover til Lukas Spalvis. Hans hovedstødsforsøg endte dog i handskerne af Martin Dubravka i Esbjergs mål. AaB havde kort efter endnu en lignende chance. Gilli Rólantsson tog et træk ind i banen i venstre side og lagde en præcis bold til Lukas Spalvis, der dog ikke fik ordentligt træf på hovedstødet.

Da der var spillet en halv time fik Nicki Bille en friløber, og han stormede mod AaB’s mål. Nicolai Larsen kom godt ud af sit mål og fik stoppet forsøget, da Bille var kommet ind i feltet.

AaB satte sig mere og mere på spillet i kampen, mens Esbjerg trak sig tilbage og mest forsøgte sig på lange bolde i dybden.

Lukas Spalvis fik i kampens 33. minut endnu en chance med hovedet, da Frederik Børsting sendte bolden indover fra højre side. Hovedstødet gik st stykke over Esbjergs mål.

AaB fik frispark uden for feltet, da der var spillet 36 minutter af kampen. Lukas Spalvis og Kasper Risgård stillede sig frem til bolden, og det blev Lukas Spalvis, der tog sig af det. Forsøget gik dog lige i muren.

Esbjerg8AaB fik udlignet til 1-1 i det 41. minut, da bolden blev spillet op på Kasper Risgård på kanten af feltet. Her vendte han godt rundt med bolden og fik via en Esbjergfod prikket bolden videre til Nicolaj Thomsen, der var helt alene med Martin Dubravka i Esbjergs mål. Thomsen afsluttede med venstrebenet, men Dubravka fik pareret. Returbolden endte ved Risgårds fødder, og han sparkede bolden ind midt i målet til 1-1.

Blot to minutter efter fik AaB endnu en mulighed. Bolden blev spillet op foran mål, og Rasmus Jönsson kom på skudhold på kanten af feltet. Herfra sendte han en flad afslutning af sted mod fjerneste stolpe, men bolden gik lidt forbi mål. Holdene kunne kort efter gå til pause med stillingen 1-1.

AaB kom godt ud til anden halvleg, hvor det spillemæssige overtag tilhørte AaB fra start. AaB’s opspil blev brudt af enkelte fremstød fra Esbjergs side.

Esbjerg fik dog løbende spist sig mere og mere ind på kampen, og AaB blev presset mere tilbage i banen.

Begge hold havde optræk til chancer, men den sidste skarphed manglede. Frederik Børsting forsøgte sig fra distancen, men skuddet gik over mål. I den anden ende var Nicki Bille tæt på at kæmpe sig fri i feltet, og Mohammed Fellah havde et langskud, der gik et stykke forbi målet.

I det 61. minut fik Rasmus Jönsson opsnappet et dårligt udspark fra Esbjergs målmand, og AaB var tæt på at fange Esbjergs forsvar, men muligheden løb ud i sandet for AaB.

Esbjerg5

I banens modsatte ende blev Nicki Bille spillet fri i dybden og var alene med Nicolai Larsen. Larsen fik reddet forsøget, og linjedommeren stod desuden med løftet flag.

Kasper Risgård fik sat gang i et godt angreb i det 66. minut, og via hurtige afleveringer på kanten af feltet kom Rasmus Jönsson helt fri, og fra en skarp vinkel afsluttede svenskeren. Bolden blev reddet af Martin Dubravka, men ramte bagefter overliggeren.

Kort efter havde AaB muligheden igen, da et godt indlæg fra Gilli Rólantsson blev sendt ind foran Esbjergs mål. Bolden sejlede dog forbi AaB’s angribere.

Esbjerg havde også en mulighed, som tilfaldt indskiftede Mick van Buren til højre for AaB's mål. Hollænderen fik godt træf på bolden, men forsøget gik i sidenettet.

I det 73. minut drev Nicolaj Thomsen bolden godt frem i banen, og med en aflevering på tværs kunne han spille Rasmus Jönsson fri i venstre side. Jönsson driblede forbi to mand og skød. Skuddet blev reddet.

I det 77. minut lagde Nicolaj Thomsen en perfekt bold til Lukas Spalvis, der tog bolden med første gang, og pludselig var han fri af Esbjergs forsvarsspillere. Spalvis tog et yderligere træk og lagde bolden blødt og præcist ind med højre fod til 2-1 til AaB.

Tre minutter efter fik Lukas Spalvis chancen igen, da Kenneth Emil Petersen sendte en lang bold op fra forsvaret. Bolden sejlede hen over tre mand, og ved bageste stolpe var Spalvis hurtig til at opsnappe bolden. Hans skud blev dog blokeret.

Esbjerg7AaB fik en kæmpe mulighed i det 82. minut, da bolden blev spillet på tværs foran Esbjergs mål, og Andreas Bruhn kom på skudhold. Han forsøgte at lægge bolden fladt i modsatte side, men bolden endte ved indskiftede Nicklas Helenius’ fødder, og han afsluttede som refleks. Martin Dubravka i Esbjergs mål kunne med det yderste af fingrene skubbe bolden hen på stolpen, og herefter blev den clearet.

Det var tæt på at blive endnu en scoring til AaB i det 86. minut, hvor Patrick Kristensen sendte en halvliggende bold ind i hovedet på Lukas Spalvis. Litaueren headede bolden mod Andreas Bruhn, der tæmmede med brystet og flugtede mod mål. Dubravka fik sat fingrene på bolden, men den var ved at overliste målmanden efterfølgende, og han fik med nød og næppe skubbet bolden over målet i to omgange.

I overtiden fik Lukas Spalvis tilkæmpet sig bolden, da Esbjerg spillede den tilbage på bageste mand. Efter at have erobret bolden stormede han mod målet, men Leon Jessen fra Esbjerg nåede tilbage og fik presset Spalvis, der forsøgte at komme fri, og han fik et hjørnespark ud af situationen.

Efter tre minutters tillægstid kunne kampens dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, fløjte af til slutresultatet 2-1 til Hele Nordjyllands Hold.

Med sejren fik AaB spillet sig til Alka Superligaens fjerdeplads, og Lukas Spalvis blev med sin scoring matchvinder i kampen, og han fik samtidig udbygget sin føring på Alka Superligaens topscorerliste. Litaueren er nu noteret for ni scoringer i turneringen.

Næste udfordring for AaB er udekampen allerede på søndag kl. 13.30 mod FC Nordsjælland på Farum Park.

Matchfacts – Alka Superligaen, 12. spillerunde
Esbjerg fB-AaB 1-2 (1-1)
20. min 1-0 Nicolai Larsen (selvmål), 41. min 1-1 Kasper Risgård, 77. min 1-2 Lukas Spalvis.
Advarsler Esbjerg fB: Ingen.
Advarsler AaB: Rasmus Würtz (23), Kasper Risgård (60), Nicolai Larsen (90).
5.461 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg fB (4-4-2): Martin Dubravka, Daniel Stenderup, Michael Almebäck (50: Hans Henrik Andreasen), Michael Jakobsen, Leon Jessen, Mohammed Fellah, Magnus Lekven, Bjørn Paulsen, Casper Nielsen (75: Robin Söder), Nicki Bille Nielsen, Lasse Rise (59: Mick van Buren).

AaB (4-4-2): Nicolai Larsen, Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Kenneth Emil Petersen, Gilli Rólantsson, Frederik Børsting (66: Andreas Bruhn), Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Nicolaj Thomsen, Rasmus Jönsson (75: Nicklas Helenius), Lukas Spalvis.

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt.